• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sépiové těstoviny
Napište svůj komentář k receptu

Sépiové těstoviny

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
Sépiové těstoviny
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • hrubá mouka
    • vejce
    • 1
      lžička olej
    • sépiové barvivo

Postup přípravy receptu

1
Množství mouky jsem neuvedl záměrně, jelikož kvalita nemusí být u všech stejná a vejce používáme také různě velká.
2
Na vál nebo do misky si nasypeme cca 100-120 gramů hrubé mouky (lze použít i polohrubou), uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce a přidáme sépiové barvivo (inkoust). Barviva přidáváme podle toho, jak chceme mít intenzivní barvu těstovin. Vyrábí se v podobě prášku nebo v podobě kapek.
3
Pokud budeme těstoviny vařit hned po vyrobení, můžeme je i lehce osolit. Pokud je chceme skladovat, nesolíme a nebo minimálně, aby netáhly vlhkost. Olej přidáváme proto, aby se nám s těstem lépe pracovalo, ale nutnost to také není.
4
Mouku s vejcem a barvivem, případně olejem a solí smícháme a postupným přisypáváním a podsypáváním vypracujeme tužší těsto, které necháme cca 10-15 minut odležet ve fólii, aby neokorávalo. To pak na pomoučněném stole vyválíme, během válení těsto otáčíme a podsypáváme. Vyválené placky před krájením necháme na utěrce krátce proschnout, aby se při krájení nelepily na nůž. Poté pokrájíme na požadované tvary: široké nudle, nudličky, flíčky..., použít můžeme pochopitelně i strojek pro přípravu těstovin.
5
Pokud budeme chtít těstoviny skladovat, necháme je před uzavřením do sklenice nebo krabičky zcela proschnout.
6
Vaříme v dostatečném množství vroucí osolené vody, stejně jako klasické těstoviny. Doba vaření dle druhu těstovin.
7
Těstoviny podáváme jak k masovým minutkám, rybám, krevetám... tak i zeleninovým směsím z rajčat, paprik, hub...
8
Sépiovým barvivem (inkoustem) se dá obarvovat například i rýže.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Těstoviny s mletým masem a brokolicí

Těstoviny s mletým masem a brokolicí

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Těstoviny se špenátem a uzeným masem

Brokolicové těstoviny

Brokolicové těstoviny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Těstoviny & rizota Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Z těstovin Bezmasá jídla Oběd Večeře Vaření Dietní Vegetariáni Vánoce Velikonoce Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Silvestr Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hrubá mouka Olej Sépiové barvivo Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v pivní omáčce

Kuře v pivní omáčce

Krakonošův dlabanec

Krakonošův dlabanec

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Zapečená brokolice s krabími tyčinkami

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Rýže se zelím a mletým masem

Rýže se zelím a mletým masem

Thajská polévka

Thajská polévka

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Babiččin rychlý jogurtový koláč

Máslo s medvědím česnekem

Máslo s medvědím česnekem

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

45
Škvarkové placky
Škvarkové placky
43
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Prsa v mrkvi
Prsa v mrkvi
25
Slaný řecký koláč
Slaný řecký koláč

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Brožová drsně o Jílkové: Míše dnes asi přeskočilo

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

Veronika Arichteva po ztrátě miminka: Zbavuje se kšeftů

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Další doporučené recepty:

Senzační řezy z velkého plechu
Senzační řezy z velkého plechu
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační schwarzwaldský dort
Senzační tvarohová pomazánka
Senzační tvarohová pomazánka
Serník
Serník
Sernik neboli tvarohový dort od Jirky Babici
Sernik neboli tvarohový dort od Jirky…
Severoafrická cizrnová polévka
Severoafrická cizrnová polévka
  • Recepty.cz
  • Sépiové těstoviny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact