• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Semmel knodel (knedlík)
Napište svůj komentář k receptu

Semmel knodel (knedlík)

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Semmel knodel (knedlík)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks houska dva dny stará
    • 5
      ks vejce
    • 1
      dl mléko
    • 1
      ks cibule menší
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Housky nakrojíme podél (ne jako na mazání), pak nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Pokapeme mlékem. Přidáme vejce, sůl a kdo používá tak může (Vegeta, Aromat nebo jiné práškové dochucovadlo).
2
Přidáme cibulku, kterou jsme si nakrájenou osmahli. Rukou promísíme a přidáme hrst nakrájené petržele. Necháme cca 15 min. odpočinout.
3
Potom uděláme koule jako menší tenisák. Pozor, těsto je celkem živé a proto doporučuju vařit na páře. Hrnec, pařáček na knedlíky a na to rozprostřeme utěrku a do toho posadíme knedlíky pouze v jedné vrstvě a musí mít trošku prostoru.
4
Vaříme 15-20 min.
5
Výhoda vaření na páře je, že minuty přes nejsou až tak problém. Poté knedlík rozkrojíme na polovinu a můžeme podávat. Má výraznější chuť, takže se hodí spíš ke špenátu, zelí nebo ke smetanovým omáčkám. Pokud byste měli pocit, že je těsto příliš řídké, tak jen dokrájejte jednu housku. Nepoužívat mouku.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Kynutý knedlík z mikrovlnky

Bramborový knedlík podle norem

Bramborový knedlík podle norem

Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí mortadellou

Houskový knedlík ve vajíčku s kuřecí…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jonathan 007 | 9. 5. 2009 18:44

    Ä ještě jeden dovětek. Když děláte z deseti housek, už nedávat deset vajec, ale trošku méně . . . . cca 7-8

  • Jan Jonák | 9. 5. 2009 18:36

    Vyzkoušejte :-) Z kostek to není ono. Moc dobře se to nezpracovává jako těsto .

  • Květa - | 5. 5. 2009 14:20

    Je důležité, aby byly housky nakrájené na tenké plátky? Proč nemůžou být "klasicky" na kostičky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Knedlíky
Přílohy Knedlíky Oběd Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Houska Mléko Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybízový žmolenkový koláč

Rybízový žmolenkový koláč

Krevety s pikantní omáčkou

Krevety s pikantní omáčkou

Tvarožník II.

Tvarožník II.

Valašská zelňačka s houbami

Valašská zelňačka s houbami

Bublanina do hrníčku

Bublanina do hrníčku

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Přírodní plátek s fazolkami

Přírodní plátek s fazolkami

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Kuskus se zeleninou a tuňákem

Pikantní marináda na maso

Pikantní marináda na maso

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

60
Fazolky se šunkou a sýrem
Fazolky se šunkou a sýrem
59
Chřestový salát s kozím sýrem
Chřestový salát s kozím…
55
Citronová bábovka hotelu Ritz z roku 1920
Citronová bábovka hotelu…
33
Slaný závin s plísňovým sýrem
Slaný závin s plísňovým…
27
Rychlý salát s kozím sýrem
Rychlý salát s kozím…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

FOTO: 24 žhavých zápasnic z MMA. Sexy kočky, které by vám zlámaly kosti, nos i sny

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Semmel knodel (knedlík)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact