• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Napište svůj komentář k receptu

Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 75 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
4fotografie
Nahrát fotku
 

Sekaná je klasikou české kuchyně a ze směsi mletého masa vepřového a hovězího je zkrátka nejlepší. Když ale navíc použijete jako základ maso z přeštického prasete, které je úžasně křehké a šťavnaté, vaše "sekačka" nebude mít chybu.

Sekaná: recept na takovou, co nikdy nepraskne

Suroviny

6 porce
    • 1200
      g mleté maso - vepřové
    • 200
      g mleté maso - hovězí
    • 20
      g sůl
    • 2
      g pepř mletý
    • 2
      g oregáno
    • 2
      g kmín
    • 1
      ks cibule menší, nakrájená najemno
    • 2
      stroužek česnek nastrouhaný
    • 150
      g strouhanka
    • 2
      ks vejce
    • 150
      ml voda

Postup přípravy receptu

1
Troubu předehřejte na 160 °C, pekáč vyložte pečicím papírem. Oba druhy mletého masa dejte do mísy, osolte, opepřete, přidejte koření a dobře promíchejte s vejci, najemno nakrájenou cibulí, nastrouhaným česnekem, strouhankou a 150 ml studené vody.

RADA: Jak krájet cibuli

2
Připravenou směs zformujte do válečku o rozměrech asi 30 x 10 cm, přendejte na pekáč a vložte do vyhřáté trouby. Pečte asi 60 minut dozlatova. Pro lahodnou glazuru můžete stejně jako Paul Day hotovou sekanou potřít navíc ještě kečupem a na 10 minut vrátit do trouby. Upečenou "sekačku" nakrájejte na plátky a na talíři doplňte dle chuti hořčicí, kečupem nebo nakládanými okurčičkami.

RADA: Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák

3
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí sekaná s paprikou

Krůtí sekaná s paprikou

Sekaná se slaninou a zeleninou

Sekaná se slaninou a zeleninou

Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Kmín Mleté maso - hovězí Mleté maso - vepřové Oregáno Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Jidášky našich babiček

Jidášky našich babiček

Palačinky Hana a Hana

Palačinky Hana a Hana

Jablečné čatní

Jablečné čatní

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Marinované plátky s bramborem-zapečené

Vepřové kotlety se špekáčkem

Vepřové kotlety se špekáčkem

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Nepečený ostružinový dort

Nepečený ostružinový dort

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

45
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
32
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
25
Míša řezy
Míša řezy
25
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
23
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
AHA.cz Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Hvězda Polabí Vilma Cibulková: Akutní převoz do nemocnice!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Když nevíte, co na sebe: 5 kombinací s džínami, které budete točit pořád dokola

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

Manželka prince Harryho odhalila soukromí: Meghan popsala rodinné rituály!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Sekaná svíčková
Sekaná svíčková
Sekaná v bramborovém těstě
Sekaná v bramborovém těstě
Sekaná v županu II.
Sekaná v županu II.
Sekaná z cukety na plechu
Sekaná z cukety na plechu
Sekaná z ovesných vloček
Sekaná z ovesných vloček
Sekaná z rybího masa
Sekaná z rybího masa
  • Recepty.cz
  • Sekaná z biochovu podle The Real Meat Society
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact