• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sekaná jako roštěná
Napište svůj komentář k receptu

Sekaná jako roštěná

autor: Jana Hamalova
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 5
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sekaná jako roštěná
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 500
      g mleté maso
    • 3
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • hořčice
    • hladká mouka
    • olej
    • 1
      ks vejce
    • strouhanka
    • mléko

Postup přípravy receptu

1
Do mletého masa přidáme pepř, sůl, 1 vejce, strouhanku a trochu mléka a na drobno pokrájenou 1 cibuli. Pořádně vypracujeme a děláme placičky velké asi jako dlaň. Placičky potřeme hořčicí, obalíme v mouce a na rozpáleném oleje rychle opečeme.
2
Opečené placičky přendáme na talíř a do výpeku dáme osmažit 2 na kostičky nakrájené cibule. Když je cibule osmažená, přidáme placičky, podlijeme vodou a necháme dusit až se cibule rozdusí, aby se udělal pěkný sos. Pokud není rozvařená, můžeme ji protlačit sítkem nebo rozmixovat nebo nechat jen tak, jak to má každý rád. Na závěr dochutíme solí, když je sos málo slaný.
3
Podáváme s různě upravenými brambory.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Mini cheesecake jako Créme Brûlée

Mini cheesecake jako Créme Brûlée

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Martina | 12. 2. 2013 18:56

    Recept mě moc nenadchl :-( , omáčka byla hodně cítit od smažení a také byla dost mastná.

  • Martina Brunnerová | 14. 3. 2008 09:02

    Včera jsme dělali k večeři, bylo to rychlé a moc dobré. Jen jsem si recept vylepšila ještě trochou anglické slaniny do základu omáčky. Hodně mi to připomíná tzv. klopsy. Takže nekritizovat a vyzkoušet :-)

  • Jana H. | 20. 2. 2008 19:00

    Aleno, ale v receptu není, že se pečou v troubě, píši, že se dusí. Pokud nemáte důvěru, nevařte.

  • Anna | 20. 2. 2008 10:32

    Tohle jídlo vypadá dobře.

  • Alena | 17. 2. 2008 14:09

    No tak já si holt roštěnou představuju jinak. Tohle jsou prostě karbanátky pečené v troubě...nic proti nim, já je taky občas peču v troubě, nejsou pak tak nacucané tukem...

  • Petra Plevová | 14. 2. 2008 18:28

    Jo a tyhle,,roštěnky" určitě vyzkouším a mylím,že použiju kvalitnější mleté hovězí(mám vyzkoušené z Hypernovy,nebo z Alberta)

  • Petra Plevová | 14. 2. 2008 18:23

    Já peču v troubě čevabčiči.Museli jsme doma vyloučit smažená jídla.Navíc jsem zjistila,že to má něco do sebe.Vypečeným sosem polévám brambory,které už nemusím mastit.

  • Jana Nesvadbová | 14. 2. 2008 16:59

    Lenko, naprostý souhlas, placičky z mletáho peču i vtroubě na cibuli a přidám do sosu co zrovna mám, rajčata, papriky, houby, hrášek, zkrákta pokračovací recep

  • Jana H. | 14. 2. 2008 16:13

    Aleno, proč ne? Vždyť se dělá sekaná na svíčkové, Dalmatské čufty a je to taky sekaná. prostě jsem nevěděla co uvařit, tak jsem experimentovala a hlavně riskovala a za hodinku bylo uvaříno i s bramory. No a po snězení jsem to sem vložila a ještě žiju. Bude foto.

  • lenka | 14. 2. 2008 11:43

    Já si to představit umím! Péci karbanátky v troubě nebo je dusit je zdravější úprava než smažení v tuku. Ale nebýt toho atraktivního názvu, asi by recept trochu zapadl...čili: dobrý marketingový tah :-)

  • Alena | 14. 2. 2008 10:17

    To si neumím představit. Počkám, až to někdo vyzkouší....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Karbanátky
Maso Mleté Oběd Večeře Smažení Rychlá večeře Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Hladká mouka Hořčice Mléko Mleté maso Olej Pepř mletý Strouhanka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Buchty

Buchty

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Přírodní řízek se smaženou cibulí

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Kuřecí prsíčka Nenasyta

Bramborový oběd

Bramborový oběd

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Hrníčková rychlo - pizza - těsto

Selské halušky špenátové

Selské halušky špenátové

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Smetanová polévka (Rahmsuppe)

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým masem

Houbové karbanátky (nejen) s mletým…

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

62
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
36
Polévka s játrovými knedlíky podle časopisu F.O.O.D.
Polévka s játrovými…
35
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
30
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
29
Kuřecí piccata
Kuřecí piccata

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Sejkory
Sejkory
Sejkory F.O.O.D.
Sejkory F.O.O.D.
Sekaná a brambory v páře
Sekaná a brambory v páře
Sekaná pečeně plněná vejci
Sekaná pečeně plněná vejci
Sekaná pečeně s paprikou
Sekaná pečeně s paprikou
Sekaná podle Itala
Sekaná podle Itala
  • Recepty.cz
  • Sekaná jako roštěná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact