• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Segedín s knedlíkem po našem
Napište svůj komentář k receptu

Segedín s knedlíkem po našem

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 115
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
Segedín s knedlíkem po našem
13fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
  • Segedín
    • 2
      ks cibule větší
    • 650
      g vepřový bůček bez kostí a kůže, libovější, cca
    • sůl
    • pepř mletý
    • olej nebo sádlo
    • 2
      lžíce mletá sladká paprika (lze zkombinovat s pálivou)
    • 1
      stroužek česnek větší, nožem rozmáčknutý
    • drcený kmín - nemusí být, pokud je ho dost v zelí, dle chuti
    • 600
      ml vývar cca
    • 350
      g kysané zelí okapané (neproplachovat!) 300 -
    • 200
      ml smetana ke šlehání
    • hladká mouka na zahuštění
  • Knedlíky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • cukr krupice na špičku nože
    • 1
      ks sůl
    • 30
      g droždí
    • 300
      ml vlažná voda

Postup přípravy receptu

1
Segedín:
2
Na trošce tuku osmažíme dorůžova pokrájenou cibuli. K cibuli přidáme na kostky pokrájený osolený a opepřený bůček, rozmáčknutý česnek, případně kmín a dále smažíme do vysmažení přebytečné tekutiny z masa. Až nám na dně hrnce zbude jen maso s cibulí a tuk, přidáme do tuku papriku, kterou necháme krátce zpěnit. Nesmažíme dlouho, paprika by zhořkla! Vše zalijeme vývarem a dusíme téměř doměkka. Pak přisypeme vymačkané nebo okapané zelí, případně přilijeme ještě trochu vývaru a dodusíme doměkka. Maso by mělo být měkké a zelí na skus. Přilijeme smetanu, zahustíme trochou mouky rozmíchané v malém množství studené vody a provaříme, případně ještě dochutíme dle potřeby solí a pepřem.
3
Knedlíky:
4
V míse si smícháme mouku se solí, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a zalijeme částí vlažné vody. Mírně promícháme na řídkou kašičku a necháme vzejít kvásek. Do mísy pak přilijeme zbylou vodu a vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme v teple nakynout cca 40 minut. Pak těsto opět propracujeme, rozdělíme na stejně velké dílky (něco mezi míčkem na ping-pong a tenisovým), které v dlaních vyválíme do kuličky a klademe na pomoučněný stůl, kde je necháme ještě cca 15 minut kynout. Pak je naházíme do vroucí osolené vody, kde je za občasného promíchání vaříme dle velikosti 7-10 minut - nejlépe uděláme, když jeden vytáhneme a roztržením vidličkami vyzkoušíme, zda není uvnitř syrový. Pak ihned všechny cedníkem vyndáme a ihned jehlicí nebo špejlí propícháme, aby se nesrazily a zůstaly nadýchané. Před podávání knedlíky rozpůlíme a posadíme do horkého segedínu.
5
Pokud chceme klasické knedlíky, poměr těsta ponecháme, postup zpracování také, jen z těsta neděláme kuličky, ale dvě šišky, které vaříme cca 18 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sójový segedín

Sójový segedín

Jednoduchý segedín

Jednoduchý segedín

Pizza chléb po našem

Pizza chléb po našem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Naďa Kotvová | 26. 7. 2016 13:56

    Vynikající segedín i knedlíky. postup jsem dodržela podle receptu a bez problému. Jsem kuchařka začátečník asi rok a někdy jsou postupy v receptech jen pro ostřílené kuchaře a tenhleten je akorát pro mně a povedl se mi. Děkuji :-)

  • Tereza | 23. 2. 2016 20:40

    Segedýn byl výborný. Dávala jsem všechno podle popisu a vyšlo to. Na knedlíky snad taky najdu odvahu :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Omáčky & guláše Segedín Maso & ryby & mořské plody Vepřové Zelenina
Maso Pokrmy Ostatní Ze zeleniny Zálivky a omáčky Vepřové Oběd Večeře Dušení Vaření Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Cukr krupice Drcený kmín Droždí Hladká mouka Kysané zelí Mletá sladká paprika Olej Pepř mletý Polohrubá mouka Smetana ke šlehání Sůl Vepřový bůček Vlažná voda Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mrkev po indicku

Mrkev po indicku

Oříšková bábovka

Oříšková bábovka

Králík v zelenině s hořčicí

Králík v zelenině s hořčicí

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Pečené brambory pod slaninou a nivou

Čína s kuřecím

Čína s kuřecím

Adžika masovo-zeleninová směs

Adžika masovo-zeleninová směs

Langoše jednohubky

Langoše jednohubky

Česnekové řízky v těstíčku

Česnekové řízky v těstíčku

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Vepřová panenka s bylinkovým pestem

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

48
Steakový salát à la Caesar
Steakový salát à la…
44
Cukeťáčky s uzeným masem (bramboráky z cukety)
Cukeťáčky s uzeným masem…
26
Carpaccio z okurek
Carpaccio z okurek
21
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

Eva Burešová odtajnila: S Přemkem si vyměnili prstýnky!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Sedlácký guláš
Sedlácký guláš
Sedlácký salát
Sedlácký salát
Sedmikráskový med s pomerančem
Sedmikráskový med s pomerančem
Segedínská krkovička
Segedínská krkovička
Segedínský guláš
Segedínský guláš
Segedínský guláš - F.O.O.D.
Segedínský guláš - F.O.O.D.
  • Recepty.cz
  • Segedín s knedlíkem po našem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact