• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Sedmikráskový med
Napište svůj komentář k receptu

Sedmikráskový med

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 137
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Sedmikráskový med
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,75
      l voda
    • 1
      ks citron
    • 750
      g cukr krupice
    • 500
      ks sedmikráskové květy
    • sklenice zavařovací

Postup přípravy receptu

1
Květy propláchneme ve studené vodě. Zalijeme je vařící vodou a nakrájíme k nim citron na kolečka, ale bez pecek. Do druhého dne, necháme vylouhovat. Druhý den přez tuhé plátno přecedíme do hrnce vodu - šťávu a přidáme cukr. Několik hodin pomalu a pozvolna vaříme, až do zhoustnutí. Nakonec dáme do sklenic a uzavřeme.
2
Je výborný na potíže s průdušky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Sedmikráskový med s pomerančem

Sedmikráskový med s pomerančem

Pampeliškový med

Pampeliškový med

Léčivý med malé vyděračky

Léčivý med malé vyděračky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 29. 3. 2017 21:41

    Je výborný, vařím tak 1,5 až 2 hodiny a hlídám, hodně pění :-)

  • Jitka | 29. 3. 2017 21:41

    Je výborný, vařím tak 1,5 až 2 hodiny a hlídám, hodně pění :-)

  • Jarka | 16. 5. 2015 22:04

    Vynikajici medik. Krasne tmavy, vonavy a skvele chutna :-)

  • Martina | 23. 4. 2015 06:57

    Med je moc dobrý, krásně ztuhl, vařila jsem ho cca. hodinu:-)

  • Renata | 1. 6. 2014 21:32

    Mně med ztuhl krásně a bylo ho hodně a byl opravdu výborný. Nevařila jsem ho "několik hodin", jak se píše v receptu, ale cca 2,5 hodiny..už si nepamatuji přesně. Až vám bude připadat, že zhoustnul, tak prostě vypněte sporák a uvidíte, že med zchladne a krásně vám ztuhne. Také by problém s tuhnutím mohl mít příčinu v nedostatečném louhování. Já to nechala 48 hodin...

  • Katerina | 22. 4. 2014 20:14

    Zdravim, prosim o radu, med mi neztuhl, nevim co delam spatne. Jestli jsem ho mela varit dele, ale to mi prijde ze bych z medu pak mela jen jednu " presnidavku" diky za radu. Jinak chutove je vyborny.

  • s.si. | 6. 4. 2014 14:31

    dobrý den ... mě vubec medík nezhoustnul ,můžete poradit co stím ? znova svařit ? nebo se to už nedá zachránit ? díky za odpověd Simča

  • Lily9 | 27. 2. 2014 14:38

    Výborný medík. Já akorát místo jednoho celého citrónu dávám 1/2 citrónu a 1/2 pomeranče pro lepší chuť. Sedmikráskový med je skvělý na průdušky. :-)

  • petra | 29. 4. 2012 13:34

    jak dlouho trvá výroba? :-!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla
Pokrmy Sladké Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Sedmikráskové květy Sklenice Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře v kořenové zelenině

Kuře v kořenové zelenině

Ořechový koláč bez mouky

Ořechový koláč bez mouky

Brokolicová krémová polévka

Brokolicová krémová polévka

Třešňový závin

Třešňový závin

Domací houstičky

Domací houstičky

Makový koláč s rebarborou

Makový koláč s rebarborou

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Jemný tvarohový krémovník

Jemný tvarohový krémovník

Koprová omáčka se žampiony

Koprová omáčka se žampiony

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

41
Houbovník z Pojizeří
Houbovník z Pojizeří
29
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
23
Čokoládová poleva na zmrzlinu, pudink apod.
Čokoládová poleva na…
20
Quinoa s dýňovým pyré
Quinoa s dýňovým pyré
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

Velká radost v rodině Ivana Hlase: Další miminko!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Sedmikráskový med
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact