• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šátečky z listového těsta s karamelizovanými jablky
Napište svůj komentář k receptu

Šátečky z listového těsta s karamelizovanými jablky

autor: hrasel06
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 14
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šátečky z listového těsta s karamelizovanými jablky
Šátečky z listového těsta s karamelizovanými jablky
Šátečky z listového těsta s karamelizovanými jablky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

10 porce
    • 6
      ks jablka
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 1
      ks skořicový cukr
    • 2
      ks vejce
    • 500
      g listové těsto
    • 2
      hrnek cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Jablka si oloupeme a nakrájíme na malé kostičky (počet jablek závisí na počtu porcí, které chcete dělat, já měla 6 menších).
2
Vložíme do hrnce, malinko podlijeme vodou a dusíme do poloměkka.
3
Do druhého hrnce dáme 2 hrnky cukru a mícháme, dokud nezkaramelizuje.
4
Do karamelu zamícháme podušená jablka a ještě chvíli podusíme (karamel ztvrdne, ale hned se rozvaří) - směs necháme vychladnout.
5
Listové těsto rozválíme na plát a vykrajujeme čtverečky cca 15x15 cm nebo tvary dle libosti, naplníme směsí jablek, pomašlujeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě do zlatova.
6
Ihned po upečení obalujeme ve směsi skořicového a vanilkového cukru.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šátečky z listového těsta

Šátečky z listového těsta

Zmrzlina s karamelizovanými vlašskými ořechy

Zmrzlina s karamelizovanými vlašskými…

Zmrzlina ze zeleného čaje s karamelizovanými ořechy

Zmrzlina ze zeleného čaje s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • BindiDindi | 29. 3. 2014 11:06

    Do jablek jsem použila necelou polovinu cukru. Jinak nemá chybu

  • Artemie | 19. 12. 2013 19:54

    Dobré, ale šíleně sladké :-)

  • petra | 25. 1. 2013 14:11

    je to hodně sladké? :) :-)

  • viki | 22. 1. 2013 17:16

    dik za recept vse dle postupu napln vytekla a vse zhorkolo no aspon prase se najedlo :-D

  • hrasel06
    hrasel06 | 10. 11. 2012 13:34

    Dobrý den, šátečky peču tak na 180 °C v horkovzdušné troubě, a hmota by měla být hustá asi jako dětská přesnídávka, aby držela na lžíci a těstě

  • bluemorgiana | 7. 11. 2012 16:12

    Dobrý den, jak má být hustá ta směs z karamelu a podušených jablek?

  • Konvalinka | 30. 10. 2012 17:25

    Dobrý den, na kolik stupňů, prosím, šátečky pečete?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jablka Listové těsto Skořicový cukr Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Svíčková Wellington

Svíčková Wellington

Chlebové placky

Chlebové placky

Jitrnicový prejt

Jitrnicový prejt

Brambory s tvarohem

Brambory s tvarohem

Mazané řízky

Mazané řízky

Špenátové brambory - příloha

Špenátové brambory - příloha

Slaninová vinná klobása na pivu

Slaninová vinná klobása na pivu

Hermelínová pomazánka nebo salát se šunkou

Hermelínová pomazánka nebo salát se…

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

209
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
89
Kapr s rebarborovým čatní a bramborami
Kapr s rebarborovým…
81
Špagety s bazalkou
Špagety s bazalkou
74
Čočkové kuličky v rajčatové omáčce s těstovinami
Čočkové kuličky v…
65
Grilovaná domácí pita s hummusem a jarní zeleninou
Grilovaná domácí pita s…

Zajímavé články

Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
AHA.cz Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Kate celá zelená vyděsila veřejnost: Těžká nemoc zpátky?

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Styl Victorie Beckham: Tyhle módní triky zaručují styl i centimetry navíc!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

Návrat Zdeňka Trošky: Porazil zákeřné bacily! Nesmí do kontaktu s lidmi

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Kolikátého jste se narodili? Datum ovlivňuje vaši povahu

Další doporučené recepty:

Šátečky se špenátem a uzeným
Šátečky se špenátem a uzeným
Šátečky se zelím
Šátečky se zelím
Šátečky z listového těsta
Šátečky z listového těsta
Šátečky z tvarohového těsta
Šátečky z tvarohového těsta
Šeříkový sirup
Šeříkový sirup
Ševcovský mls - trochu jinak
Ševcovský mls - trochu jinak
  • Recepty.cz
  • Šátečky z listového těsta s karamelizovanými jablky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact