• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Šarlotka
Napište svůj komentář k receptu

Šarlotka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Šarlotka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 3
      sklenice hladká mouka
    • 1
      sklenice cukr
    • 1
      kelímek šlehačka
    • 50
      g máslo
    • 1
      lžička jedlá soda přelitá trochou octa
  • Náplň
    • 500
      g jablka
    • 2
      lžíce cukr
    • 1
      lžička skořice
  • Navrch
    • šlehačka
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Ze všech ingrediencí vytvoříme měkké těsto a rozdělíme na tři díly. Každý díl rozválíme na vymazaný a vysypaný plech (nebo papír na pečení) a upečeme tři pláty.
2
Nastrouháme oloupaná jablka na hrubo, prosypeme cukrem a skořicí a necháme odstát. Slijeme šťávu, které jablka pustí, a dále vaříme asi deset minut tak, aby vzniklo pyré. Vychladlé pyré rozetřeme na první plát, přikryjeme druhým, na to rozetřeme ušlehanou šlehačku s cukrem a přiklopíme posledním plátem.
3
(Navrch Šarlotky je možno ozdobit čokoládovou polevou nebo jen posypat práškovým cukrem. Taktéž do těsta je možné přidat trochu kakaa). Dáme do ledničky a počkáme nejlépe do druhého dne, až pláty zvlhnou a dají se lépe krájet.
Podělte se s přáteli o recept
newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ňuška | 22. 1. 2007 10:02

    Ano, jsou potřebné dvě šlehačky. Jedna šlehačka patří do těsta, druhá šlehačka patří ušlehat s trochou cukru mezi pláty. Doufám, že je to takhle jasnější.

  • Klara | 21. 1. 2007 20:24

    veleice dobry recept, ale mam jednu otazku...tam jsou potrebene dve slehacky? protoze je tot rochu zamotane, s tim testem a slehackou...takze s ceho je to testo jenom? s moky,cukru, masla a sody? tak to aspon ja chapu....Dekuji :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Dopolední svačina Svačina Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Jablka Jedlá soda Máslo Skořice Šlehačka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bábovka z vaječného likéru

Bábovka z vaječného likéru

Zavařená kapie

Zavařená kapie

Křupavé bramboráky

Křupavé bramboráky

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Kachna bez práce

Kachna bez práce

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Vepřové s žampionovo - sýrovou omáčkou

Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Těstovinový salát s tuňákem a…

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

22
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Bramborovo-cizrnová polévka s koprem
Bramborovo-cizrnová…
11
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
9
Domácí šťáva z josty
Domácí šťáva z josty

Zajímavé články

Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
AHA.cz Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Igor Bareš na kapačkách: Prokletí má jméno rakovina

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Móda z Cen Thálie: Hvězdou večera se stala Zdena Studenková, zazářila také Monika Absolonová

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

Devátý díl Zrádců plný „grilování“ soupeřů: Karty života a smrti na hřbitově

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

Horoskop na další týden: Komu se ozve bývalá láska a kdo si musí dát pozor na podvodníky?

  • Recepty.cz
  • Šarlotka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact