• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Salónky
Napište svůj komentář k receptu

Salónky

autor: Radka Hudská
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Salónky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g kostkový cukr
    • 1,50
      dl voda
    • tresť Libovolná příchuť

Postup přípravy receptu

1
Cukr s vodou dáme do hrnce, přikryjeme poklicí a vaříme, až se začnou dělat velké bubliny. Plech nebo pekáč vypláchneme studenou vodou, vylijeme do něj připravený sirup, pocákáme vodou a necháme úpně vychladit. Jinou vařečkou mícháme vychlazený sirup tak, že ho taháme ze strany na stranu až zbělá. Takto připravený fondán na velmi mírném ohni ohřejeme - nesmí se vařit. Přídáme tresť dle chuti. Nalijeme na vál a po částečném ztuhnutí krájíme na obdélníčky.
2
Můžeme máčet ztuhlé do čokolády a balit do salónek na stromeček. Dají se také vykrajovat formičkami. Možno přibarvit podle použité tresti barvivem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové salonky

Ořechové salonky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra Plevová | 19. 1. 2008 21:44

    Tak jsem vyzkoušela jako polevu na věnečky a zdá se,že úspěšně.Byla krásná,lesklá a vůbec se neblemcala.Jen ještě musím vychytat správný poměr(dala jsem 25dkg cukru na 1dcl vody a byla jěště moc hustá).Ještě jednou díky.

  • Petra Plevová | 13. 12. 2007 08:47

    Děkuji,vyzkouším a uvidím.

  • Radka Hudská | 9. 12. 2007 07:35

    pro oči nevidím na věnečky použít lze. Cukrová poleva se mi taky blemcala než se cukr rozpustí přidám tam o trouchu víc vody v pekáči ho netahám do průsvitna, ale jen chvíli a nepřidávám trest. Pracovat s ním pak rychle.

  • Radka Hudská | 9. 12. 2007 07:30

    ještě jsem tento recept takto použít nezkoušela, ale zkusím. Bude se muset upravit, protože bude chtít o něčo málo řidší, ale jinak bych v tom viděla jen jeden rozdíl a to, že by se musel cukr první upálit a pak až rozvařit a to nevím co by to udělalo poměrově. Musím to zkusit.

  • Petra Plevová | 1. 12. 2007 17:19

    Chci se zeptat,jestli je nutný kostkový cukr.Pak bych také ráda věděla(jestli mi někdo může poradit),zdali se stejný fondán dá použít jako poleva na žloutkové věnečky.Obyčejná cukrová poleva se mi na věnečcích rozmáčí a slyšela jsem,že se polévají právě fondánovou polevu.Děkuji.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Cukroví Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kostkový cukr Tresť Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sypaná buchta

Sypaná buchta

Tvarohové těsto na slano i sladko

Tvarohové těsto na slano i sladko

Vepřové nudličky na žampionech

Vepřové nudličky na žampionech

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Koláč inspirován tiramisu

Koláč inspirován tiramisu

Květákové placky (DUKAN)

Květákové placky (DUKAN)

Rybí steak

Rybí steak

Čokoládové sušenky

Čokoládové sušenky

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

19
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
17
Lehké piškotové řezy
Lehké piškotové řezy
13
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
13
Kuřecí prsa v hořčičné omáčce
Kuřecí prsa v hořčičné…
11
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Salónky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact