• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp v papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp v papiňáku

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp v papiňáku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek mléko 2 1/4 hrnky
    • 4
      hrnek voda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 2
      hrnek mléčná rýže
    • 2
      lžíce cukr
    • skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mléko, sůl, vodu, máslo a citronovou kůru dáme do papiňáku a přivedeme k varu, přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání opět přivedeme k varu. Tlakový hrnec uzavřeme a necháme asi 5-8 minut vařit (musí jít pára z hrnce). Vypneme vařič a necháme vychladnout a pak otevřeme, dochutíme dle chuti skořicovým nebo vanilkovým cukrem a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra z Dc | 7. 12. 2007 08:52

    Je to opravdu moc dobré jednoduché a rychlé. Z poloviční dávky se nabaští i 4 osoby a nebojte se nic se nepřipálí. Krásně to voní když dáte citronovou kůru. Do hotové rýže dávám mandarikový nebo jablečný kompot a posypu skořicovým cukrem. Doporučuji vyzkoušet.

  • Helena | 20. 11. 2007 20:11

    Díky za radu, skutečně jsem pomýšlela na tu mléčnou rýži již hotovou v kelímku. Takže tu tedy ne. Dík, vyskoušel jste to již někdo ?

  • Helena Pešková | 15. 11. 2007 18:57

    Ano i podle mne je tohle rýžová kaše, a vařím ji klasicky, v papiňáku bych měla strach z připálení mléka...no možná to jde...

  • Zuzka L. | 14. 11. 2007 12:25

    Jestli paní Helena neměla na mysli mléčnou rýži, kterou prodávájí již hotovou - v kelímku jako je jogurt, termix,....Tak tu opravdu do papiňáku nedávejte.

  • Anonym | 14. 11. 2007 07:55

    Spíš bych recept nazvala rýžová kaše v papiňáku.Nákyp se zapéká a je s různým ovocem,také se přidávají žloutky utřené s cukrem,sníh z bílků......Název je matoucí,ale nápad dobrý :-)PS

  • Věra z Dc | 14. 11. 2007 07:02

    Mléčná rýže je taková kulatá myslím, že je to na ní i napsané.

  • Zdenka Matušková | 13. 11. 2007 19:48

    Mě by ta mléčná rýže taky zajímala. Možná je myšlená ta s kulatými zrnky, ta je doporučená na nákypy.

  • Zdenka Matušková | 13. 11. 2007 19:46

    Mě by ta mléčná rýže taky zajímala. Možná je myšlená ta s kulatými zrnky, ta je doporučená na nákypy.

  • Eva Červenková | 13. 11. 2007 19:13

    paní heleno nejsem autorka, ale řekla bych že se má použít obyčejná rýže, rozhodně ne ta už hotová..

  • Jarka z Bratislavy | 13. 11. 2007 18:46

    Som už dlhoročná gazdiná, ale skutočne neviem, čo je mliečna ryža. Prosím o informáciu.

  • Helena | 13. 11. 2007 18:35

    Dobrý den, chci se zeptat: mám dávat do hrnce obyčejnou bílou rýži nebo koupit v plastovém kelímku už hotovou mléčnou rýži ? A jak bych jí měla proplachovat ? Jakou rýži doporučujete (jasmínovou...), jestli to má být obyč. rýže ? A kolik je z toho porcí ? Podáváme úplně studené nebo teplé ? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Chlazení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Máslo Mléčná rýže Mléko Skořicový cukr Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Krakonošovy drny

Krakonošovy drny

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Banánové řezy

Banánové řezy

Nivové kremrole

Nivové kremrole

Rozpékané bylinkové brambory

Rozpékané bylinkové brambory

Kvasnicová polévka se zeleninou

Kvasnicová polévka se zeleninou

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Fazolky se slaninou a sýrem - zapékané

Zapečené vepřové plátky se slaninou a Moravankou

Zapečené vepřové plátky se slaninou a…

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

20
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
18
Avokádová pomazánka
Avokádová pomazánka
12
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
11
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
11
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

Zrádci se chystají do kin, ale… Problém s lístky i penězi!

SportRevue.cz Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Pavel Horváth a spol. Toto je 23 nejbáječnějších „tlusťochů“ ve fotbalové historii

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp v papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact