• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp v papiňáku
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp v papiňáku

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp v papiňáku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      hrnek mléko 2 1/4 hrnky
    • 4
      hrnek voda
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce máslo
    • 1
      špetka citronová kůra
    • 2
      hrnek mléčná rýže
    • 2
      lžíce cukr
    • skořicový cukr

Postup přípravy receptu

1
Mléko, sůl, vodu, máslo a citronovou kůru dáme do papiňáku a přivedeme k varu, přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání opět přivedeme k varu. Tlakový hrnec uzavřeme a necháme asi 5-8 minut vařit (musí jít pára z hrnce). Vypneme vařič a necháme vychladnout a pak otevřeme, dochutíme dle chuti skořicovým nebo vanilkovým cukrem a podáváme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Věra z Dc | 7. 12. 2007 08:52

    Je to opravdu moc dobré jednoduché a rychlé. Z poloviční dávky se nabaští i 4 osoby a nebojte se nic se nepřipálí. Krásně to voní když dáte citronovou kůru. Do hotové rýže dávám mandarikový nebo jablečný kompot a posypu skořicovým cukrem. Doporučuji vyzkoušet.

  • Helena | 20. 11. 2007 20:11

    Díky za radu, skutečně jsem pomýšlela na tu mléčnou rýži již hotovou v kelímku. Takže tu tedy ne. Dík, vyskoušel jste to již někdo ?

  • Helena Pešková | 15. 11. 2007 18:57

    Ano i podle mne je tohle rýžová kaše, a vařím ji klasicky, v papiňáku bych měla strach z připálení mléka...no možná to jde...

  • Zuzka L. | 14. 11. 2007 12:25

    Jestli paní Helena neměla na mysli mléčnou rýži, kterou prodávájí již hotovou - v kelímku jako je jogurt, termix,....Tak tu opravdu do papiňáku nedávejte.

  • Anonym | 14. 11. 2007 07:55

    Spíš bych recept nazvala rýžová kaše v papiňáku.Nákyp se zapéká a je s různým ovocem,také se přidávají žloutky utřené s cukrem,sníh z bílků......Název je matoucí,ale nápad dobrý :-)PS

  • Věra z Dc | 14. 11. 2007 07:02

    Mléčná rýže je taková kulatá myslím, že je to na ní i napsané.

  • Zdenka Matušková | 13. 11. 2007 19:48

    Mě by ta mléčná rýže taky zajímala. Možná je myšlená ta s kulatými zrnky, ta je doporučená na nákypy.

  • Zdenka Matušková | 13. 11. 2007 19:46

    Mě by ta mléčná rýže taky zajímala. Možná je myšlená ta s kulatými zrnky, ta je doporučená na nákypy.

  • Eva Červenková | 13. 11. 2007 19:13

    paní heleno nejsem autorka, ale řekla bych že se má použít obyčejná rýže, rozhodně ne ta už hotová..

  • Jarka z Bratislavy | 13. 11. 2007 18:46

    Som už dlhoročná gazdiná, ale skutočne neviem, čo je mliečna ryža. Prosím o informáciu.

  • Helena | 13. 11. 2007 18:35

    Dobrý den, chci se zeptat: mám dávat do hrnce obyčejnou bílou rýži nebo koupit v plastovém kelímku už hotovou mléčnou rýži ? A jak bych jí měla proplachovat ? Jakou rýži doporučujete (jasmínovou...), jestli to má být obyč. rýže ? A kolik je z toho porcí ? Podáváme úplně studené nebo teplé ? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Svačina Večeře Pozdní večeře Vaření Chlazení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Cukr Máslo Mléčná rýže Mléko Skořicový cukr Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Neapolské nudle

Neapolské nudle

Ořechové řezy ledové - cukroví

Ořechové řezy ledové - cukroví

Norský dresing na zeleninové saláty

Norský dresing na zeleninové saláty

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Lehké bylinkové máslo

Lehké bylinkové máslo

Kuře na paprice s mrkví

Kuře na paprice s mrkví

Suši s rybou a zeleninou

Suši s rybou a zeleninou

Noky se špenátem

Noky se špenátem

Pistáciové sušenky

Pistáciové sušenky

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

38
Sýrové karbanátky s uzeným  masem
Sýrové karbanátky s…
35
Milionářské řezy se slaným karamelem
Milionářské řezy se…
31
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
29
Rajský salát (nejen) s mozzarellou
Rajský salát (nejen) s…
28
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

JARMILA (54): Syn nás připravil o střechu nad hlavou, manžel se zhroutil

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp v papiňáku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact