• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s jahodami
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp s jahodami

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp s jahodami
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Na rýžovou kaši
    • mléko 3/4 l
    • 200
      g rýže
    • 50
      g máslo
    • 50
      g cukr krupice
    • 80
      g máslo
    • 60
      g cukr krupice
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citron
    • 3
      ks žloutek
    • 3
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Do vařícího mléka přidáme rýži, máslo a cukr a vaříme do změknutí. V misce ušleháme máslo, cukry, citronovou šťávu a kůru se třemi žloutky. Omyté jahody nakrájíme na plátky. Kaši smícháme se žloutkovou hmotou, poté přidáme tuhý ušlehaný sníh. Polovinu hmoty dáme do pečící formy, poklademe plátky jahod, a zalijeme zbytkem hmoty. Pečeme ve středně vyhřáté troubě. Podáváme horké nebo za studena.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s mandarinkami

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

Zapečený rýžový nákyp s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Aňa | 28. 5. 2016 14:24

    Koľko minút sa to má piecť? :-\

  • Polly | 7. 4. 2008 11:58

    Tak jsem si ho uvařila, je výtečný, jen jsem tam přidala asi 10 deka mletých oříšků, jelikož mi zbyly z jiného receptu, a také 2 lžíce šťávy z jahod.Receptu dávám za 1.

  • IVANA | 6. 1. 2008 11:23

    tento nákyp znám od své prababičky,někdy sním i bez zapečení.Vím,že hrozí salmonela,ale nemůžu odolat

  • Tomáš | 6. 1. 2008 11:03

    Dost dobrýýýý, jen jsem osladil mlíko medem ... máme ho radši :-)

  • Olga | 31. 12. 2007 10:07

    Skutečně dobré, rodinka si ho objednala další dny opět. 1

  • Marcela Suchanová | 10. 9. 2007 12:30

    Teď jsem ho dodělala,je fakt dobrý,nikdy jsem ho nedělala,protože moje dítě sladké nejí,ale přece jen si trochu dal. Jen jsem místo jahod,dala nektarinky.

  • Martina | 15. 5. 2007 12:41

    Výborné, dělala jsem to poprvé v životě a mělo to úspěch!Místo jahod jsem dala kompotované broskve. Dávám jedničku.

  • Maruš | 4. 2. 2007 15:02

    Odhadem bych řekla zhruba těch 35 minut.Záleží na teplotě trouby a jak vysoký nákyp máte.

  • Anonym | 4. 2. 2007 13:18

    Jak dlouho asi péct?

  • Hospodyňka | 29. 1. 2007 11:30

    Tak rýžový nákyp jsem měla naposledy ve školní jídelně... To už je pár let.. Protože manžel omylem koupil mazlavou rýži místo parboiled, řekli jsme si že si ho dáme. Je to fajn zpestření, ale chutě na rýžový nákyp jsou zas na pár let uspokojeny...

  • Dáša | 25. 11. 2006 12:21

    Včera jsem ho uvařila a byl moc dobrý.Dříve jsem ho nemusela, ale dostala jsem na něj dostala takvou chuť, že jsem ho uvařila.Výsledek byl úžasný. Chutnal všem.Budu ho vařit častěji.

  • Irena | 22. 11. 2006 21:53

    Nákyp jsem vyzkoušela, byl vážně vynikající. Jen jsem místo jahod použila jablka se skořicí. Doporučuji ho všem.

  • Maruš | 23. 10. 2006 20:46

    Paní Ivano,celý hrnec jsem namočila.Pak jsem spodní díl vymazala Ramou,mám vevnitř glazovaný.Dala rýži a jabkka,přiklopila horním víkem.Ke konci jsem víko odkryla.Už přesně nevím,jak dlouho jsem dělala.Hodinku a něco :-)Vůbec jsem nehlídala troubu,tak jak při klasickém pečení.Příště zkusím i žemlovku.Tak,ať se podaří!

  • Ivana Samcová | 23. 10. 2006 17:04

    Ještě nikdy jsem nedělala nic sladkého v římském hrnci. Paní Maruš, takže po namočení ve vodě spodní část hrnce vymažete mastným? Pečete to přiklopené? Díky za odpověď. Ivana

  • Maruš | 22. 10. 2006 14:20

    Zhruba takto,jen z dvojnásobné dávky a celkem 4 vajec jsem dělala v římském hrnci.Rýži jsem použila Parboiled,místo jahod jsem použila str.jablka s trochou cukru,skořicí,rozinkami a str.vlašskými ořechy.Spodní díl hrnce jsem vymastila Ramou,dala díl hmoty,pak jablkovou směs a druhý díl rýže.Nahoru lžičkou trochu Ramy.Výsledek byl moc dobrý.Poprvé v životě jsem nemusela hlídat troubu a všichi si pochutnali.

  • Věra Švanigová | 13. 9. 2006 12:29

    je fakt dos dobrý!!!ještě jsem k jahodám namíchala švestky a byl opravdu super.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýžový nákyp Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Pečení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citron Cukr krupice Máslo Mléko Rýže Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Velikonoční jidáše - krok za krokem

Pečený králík se žampiony

Pečený králík se žampiony

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Jahodovo-tvarohová roláda

Jahodovo-tvarohová roláda

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým tvarohem

Jablečný (hruškový) koláč s mandlovým…

Bryndzová pomazánka II.

Bryndzová pomazánka II.

Palačinky se šunkou a vejci

Palačinky se šunkou a vejci

Babiččina ořechová bábovka

Babiččina ořechová bábovka

Doporučujeme

30 minut
Obalovaný asijský květák z trouby

Obalovaný asijský květák z trouby

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

43
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Caprese z červené řepy
Caprese z červené řepy
19
Vaření kečupu
Vaření kečupu
18
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
18
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Rychlá babiččina bábovka…

Zajímavé články

Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných receptů
Vlašské ořechy: 12 nejlepších sladkých i slaných…
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
AHA.cz Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Zvrat u Michaely Salák po operaci nádoru: Razantní změna vizáže

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Móda z galavečeru Pure Model: Kdo zazářil a oblékl nejpovedenější outfit večera?

Ženy.cz Jak si připravit retro Vánoce?

Jak si připravit retro Vánoce?

Blesk.cz Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

Smyslná Vica Kerekes: Nová láska!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

Kým jste byli v minulém životě podle zvěrokruhu? To vás překvapí!

  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp s jahodami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact