• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Rýžový nákyp

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 10
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
Rýžový nákyp
6fotografií
Nahrát fotku
 

Pokrm, který lidé milují nebo nenávidí, můžete podávat jako sladké lehké hlavní jídlo, ale i jako sytý moučník. Nejčastěji se připravuje s kompotovanými švestkami, báječně ale chutná i s meruňkami, broskvemi, třešněmi nebo třeba s podušenými jablíčky a hruškami.

Suroviny

6 porce
    • 250
      g kulatozrnná rýže
    • 5
      lžíce třtinový cukr
    • 750
      ml mléko plnotučné
    • 100
      g máslo + na vymazání formiček, změklé
    • 4
      ks žloutek
    • 2
      bílek
    • 700
      g švestkový kompot pevné plody
    • 100
      g ostružiny + na ozdobu
    • sůl
  • omáčka
    • 300
      g švestkový kompot
    • 200
      ml šťáva z kompotu švestkového
    • 50
      g ostružiny
    • citronová šťáva
    • med

Postup přípravy receptu

1
Rýži dobře propláchněte vodou, vsypte ji do rendlíku, přidejte špetku soli, lžíci cukru a zalijte mlékem. Za stálého míchání uvařte rýži doměkka, odstavte z plotýnky a nechte vychladnout. Zbylý cukr vyšlehejte se změklým máslem a postupně zašlehávejte jeden žloutek za druhým. Směs pak vmíchejte do uvařené rýže. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh a opatrně zapracujte do rýže.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak správně vařit rýži

2
Troubu předehřejte na 200 °C. Formičky vymažte máslem a přendejte do nich polovinu rýže. Na rýži poklaďte vypeckované švestky a ostružiny. Zalijte druhou polovinou rýže a 20 minut pečte. Nechte vychladnout a nákypy vyklepněte.
3
Do mixéru vložte kompotované švestky, sladký nálev a ostružiny. Rozmixujte dohladka, podle chuti přidejte med a citronovou šťávu. Omáčku přelijte přes nákypy a ozdobte je ostružinami.

RADA: VIDEO, jak na nekynuté lívance bez vajec

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (září/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžový nákyp s meruňkami

Rýžový nákyp s meruňkami

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

Rýžový nákyp se skořicí a švestkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Rýžový nákyp FOOD
Pečení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Kulatozrnná rýže Máslo Med Mléko plnotučné Ostružiny Šťáva z kompotu Sůl Švestkový kompot Třtinový cukr Žloutek

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemný ovocný dezert

Jemný ovocný dezert

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Tiramisu s piškoty

Tiramisu s piškoty

Zeleninový kuskus

Zeleninový kuskus

Čoko cupcakes

Čoko cupcakes

Gulášová polévka s mrkví

Gulášová polévka s mrkví

Lehké a křupavé vafle

Lehké a křupavé vafle

Kynuté buchty z remosky

Kynuté buchty z remosky

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

39
Nejlepší bramborové knedlíky
Nejlepší bramborové…
30
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
23
Masové koule v dýňovém pyré
Masové koule v dýňovém…
18
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

Nosková znovu u soudu kvůli násilí: Celá se třesu! Její bývalý nezačal dobře…

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Další doporučené recepty:

Rýžovo-masové placičky
Rýžovo-masové placičky
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový koláč
Rýžový koláč
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s brokolicí
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s broskvemi
Rýžový nákyp s kompotem
Rýžový nákyp s kompotem
  • Recepty.cz
  • Rýžový nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact