• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rýžovo-jablečný nákyp
Napište svůj komentář k receptu

Rýžovo-jablečný nákyp

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 26
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
Rýžovo-jablečný nákyp
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g máslo
    • sůl
    • 4
      ks vejce
    • 3
      hrnek mléko 2,5-
    • rozinky
    • 1
      ks měkký tvaroh
    • 1
      hrnek rýže
    • citron -nemusí být
    • tuk
    • skořice - mletá
    • 8
      ks jablka 6-
    • cukr krupice dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Jablka oloupeme, odstraníme jádřince, pokrájíme na větší kusy a pokapeme citronovou šťávou. Rýži propereme ve studené vodě a uvaříme s mlékem (dle potřeby) a špetkou soli doměkka dle návodu, během vaření mícháme. Pak rýži necháme zchladnout. Žloutky utřeme s cukrem a máslem do pěny. Pěnu vmícháme do rýže spolu s tvarohem, skořicí, rozinkami, pokrájenými jablky a lžičkou strouhané citronové kůry (nemusí být). Nakonec zlehka vmícháme i sníh z bílků. Rýžovou směs nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku a dáme péct do předehřáté trouby na střední teplotu dozlatova.
2
Podáváme s kopečkem zakysané smetany nebo joburtu (můžeme osladit, posypat skořicí...).
3
* Pekáček můžeme vysypat i kokosem.
4
* Nákyp je dobrý i vychladlý.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rýžovo-masové placičky

Rýžovo-masové placičky

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

Hruškový / Jablečný rýžový nákyp

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • vlocka | 16. 12. 2016 19:15

    ted dojidam kousek ze vcera a chutna mi i kdyz jsem ho neohrala

  • Olina | 5. 2. 2016 20:44

    :-* :-* Výborný

  • Olina | 5. 2. 2016 20:40

    Výborné, chutnal všem :-*

  • Kadlecová Jana | 12. 1. 2015 06:47

    Byl moc dobrý, děkuji.

  • Barča | 15. 1. 2012 20:18

    <3 nákyp se povedl a byl supeeeer <3

  • Mirka | 13. 9. 2011 13:21

    U nás je velmi oblíbený a mě to těší, protože to není nic pracného a drahého a s dobrou polívkou ho můžu dát na stůl klidně i v neděli. Už jsem ho zkoušela i s meruňkama a švestkama, taky vynikající. :-)

  • Mony | 7. 7. 2011 12:43

    byl super :-P

  • Maruška | 31. 5. 2011 21:37

    Recept u nás zdomácněl, dělala jsem již několikrát, dnes jsem k jabkám přidala i pár jahod a je to výborné! Máme ho rádi i studený, hlavně když je venku vedro.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Sladká jídla Rýže
Pokrmy Sladké Z rýže Z ovoce Oběd Večeře Pečení Vaření Děti Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Cukr krupice Jablka Máslo Měkký tvaroh Mléko Rozinky Rýže Skořice - mletá Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Zapékaná čekanka po francouzsku

Zapékaná čekanka po francouzsku

Cuketové sušenky

Cuketové sušenky

Nudle s tvarohem

Nudle s tvarohem

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Játrové knedlíčky od Bohdalky

Kokosovo-medová roláda

Kokosovo-medová roláda

Švestkové šátečky s povidly

Švestkové šátečky s povidly

Pečené kuře s rýží

Pečené kuře s rýží

Salát (nejen) z černé čočky

Salát (nejen) z černé čočky

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

37
Zeleninová polévka s drožďovou zavářkou
Zeleninová polévka s…
27
Domácí listové těsto
Domácí listové těsto
21
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Jednoduchá fazolková polévka
Jednoduchá fazolková…
19
Mexický těstovinový salát
Mexický těstovinový salát

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát, usmažte je nebo z nich udělejte kečup
Zelená rajčata nevyhazujte! Nechte je doma dozrát…
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
AHA.cz Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Matušková před odletem na turné do Prahy: CHROMÁ PO NEHODĚ

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Gilmorky zazářily na Emmy: Po 25 letech snad nezestárly! A kdo ještě oslnil?

Ženy.cz Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Nejdřív práce, potom zábava? Často melu z posledního úplně zbytečně

Blesk.cz Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

Žhavé ceny Emmy! Odvážná Wednesday, sexy Zeta-Jonesová i svůdný výstřih Sweeneyové

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Kdo je největší lakomec zvěrokruhu? Tahle tři znamení se nerada dělí

Další doporučené recepty:

Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím masem
Rýžové nudle se zeleninou a kuřecím…
Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Rýžové nudle se zeleninou a tuňákem
Rýžové placky
Rýžové placky
Rýžovo-masové placičky
Rýžovo-masové placičky
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový chlebíček s rozinkami
Rýžový koláč
Rýžový koláč
  • Recepty.cz
  • Rýžovo-jablečný nákyp
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact