• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýže v tlakovém hrnci
Napište svůj komentář k receptu

Rýže v tlakovém hrnci

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.6
hodnotilo: 8
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýže v tlakovém hrnci
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže
    • 1
      lžíce máslo nebo sádlo
    • sůl
    • cibule
    • koření
    • 1,50
      ks voda 1,5 násobek vody

Postup přípravy receptu

1
Rýži proplachujeme na sítu studenou vodou tak dlouho, až teče čirá voda. Necháme okapat. V tlakovém hrnci rozehřejeme máslo nebo sádlo a rýži chvíli opékáme.
2
Potom přidáme vodu, cibuli, popřípadě koření, osolíme (voda by měla být mírně přesolená) a hrnec uzavřeme. Dáme naplno vařit. Jakmile začne hrnec syčet, vaříme 5 minut. Potom hrnec odstavíme z plotny a necháme rýži ještě 15 minut dojít (hrnec neotvíráme). Po 15-ti minutách hrnec otevřeme a necháme vyjít páru. Vždy se povede a je výborná.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v římském hrnci

Broskvové kuře na červeném víně v…

Vepřové závitky v římském hrnci

Vepřové závitky v římském hrnci

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pítr Blembou | 6. 3. 2011 17:05

    Rejz domai milujeme vsichniOd maminky znam tu na cibulce a moje zlato si ji taky zamilovalo :-)V papinaku je to ale uplne jine,nez v hrnci!Nelepi a ve vyvaru delana je luxusni 8-)

  • andrea tymusova | 2. 12. 2010 11:06

    Ryžu som nerobila,dkoial som nevyskusalu tu a som s nou velmi spokojna a chuti nam celej rodine!!! Davam hodnotenie 1

  • Martina Uhlichová | 4. 6. 2010 18:08

    S rýží jsem bojovala do té doby, než jsem ji zkusila dusit v papiňáku. Na hrnek rýže dávám jen hrnek vody,trochu jí v hrnci pokaždé zůstane po proplachování (sítko nepoužívám). Manžel je spokojený, že se rýže sype a nelepí.

  • Uljana Kurivčáková | 12. 2. 2007 19:12

    Já jsem tuto ryzei take udelala dnes, a mohu potvrdit ze je vyborna, akorat jsem nedavala maslo ani cibuli, jen kratce orestovala ryzi na oleji, a dala jsem 2x vice vody nez ryze, tj.na 2hrnce ryze - 4 hrnce vody.Vubec se nelepi, a je moc dobra.

  • Jana Kutačová | 12. 2. 2007 17:19

    Leni,když se dají vařit např 2 hrnky rýže,tak se dodají 2x1,5=3 což znamená 3 hrnky vody.Aspoň tak jsem to pochopila já.:o)

  • Lenca | 12. 2. 2007 13:03

    Prosim Vas kolik se dava vody?

  • Anonym | 12. 2. 2007 10:33

    Musím se pochválit, napoprvé a hned perfektní, děkuji autorce a dávám za 1.

  • Ivana Nedbalková | 10. 2. 2007 21:58

    Takhle dělám rýži již několik let.Naučila mne to tchýně a od té doby ji nevařím jinak.Je vždy výborná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Koření Máslo Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Likér z máty peprné

Likér z máty peprné

Makový koláč se sněhem

Makový koláč se sněhem

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Hmota Marshmallow - nahradí marcipán

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Česnekové těstoviny se sýrovými rajčátky

Česnekové těstoviny se sýrovými…

Hlávkový salát se smetanou

Hlávkový salát se smetanou

Veganská houbová omáčka

Veganská houbová omáčka

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a výborný

Borůvkový koláč II. - jednoduchý a…

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

29
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Svařák
Svařák
14
Míša řezy
Míša řezy
13
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

S rakovinou bojující Něrgešová: První slova o tom, kolik jí zbývá času

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Rebel za volantem: Cruz Beckham přišel o řidičák! Jen pár dní po pasování otce Davida sirem...

Rebel za volantem: Cruz Beckham přišel o řidičák! Jen pár dní po pasování otce Davida sirem...

SportRevue.cz FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

FOTO: Martina Čechová, Radka Rosická a 35 dalších fotbalových sexy (ex)partnerek

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Rýže v tlakovém hrnci
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact