• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýže na jiný způsob
Napište svůj komentář k receptu

Rýže na jiný způsob

autor: Schneiderová
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýže na jiný způsob
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g dlouhozrnná rýže
    • 2
      lžíce olej
    • 1
      ks cibule
    • 2
      stroužek česnek
    • 1
      špetka majoránka
    • 1
      sůl
    • voda

Postup přípravy receptu

1
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Na oleji necháme zpěnit na drobno nakrájenou cibuli. Přidáme rýži, osolíme, prolisujeme česnek a přidáme majoránku. Krátce podusíme, zalejeme vodou (na 1 hrnek rýže 2 hrnky vody). Zakryjeme a dusíme.
2
Ja vařím na elektrickém sporáku. Když voda s rýží začne vařit, vypnu plotýnku. Až plotýnka vychladne, je rýže hotová.
3
Každý, kdo tuto rýži jedl, chtěl recept. Doufám, že bude chutnat i vám. Kdo má rád ke smaženému kuřátku rýži, tak tato je ideální.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jiný houbový gulášek

Jiný houbový gulášek

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Tuřínový salát (na způsob bramborového)

Tuřínový salát (na způsob…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Danka Snášelová | 29. 3. 2007 00:56

    Dělám takhle rýži již léta a je úžasná. Rýži zalévám vařící vodou. Na hrnek rýže dávám 1 1/2 hrnku VAŘÍCÍ vody. Vařící vodu ochutím solí, kari kořením a hovězím nebo slepičím bujónem. Voda má být více slaná - rýže to snese.

  • Barbora | 28. 3. 2007 18:54

    ryzecka je vynikajici...udelala jsem ji tady ve venezuele rodine mojeho manzela a vsem moc chutnala...akorat jsem ji teda malo osolila ale jinak vynikajici!!dekuji za recept!

  • Berča | 13. 11. 2006 13:39

    Prosím vás Andreo, jak vaříte rýži v remosce? Chtěla bych vyzkoušet, ale nevím poměr rýže - voda a jak dlouho. Moje babička vařívala rýži tak, že ji nějakou dobu dusila, pak vypla sporák, zabalila hrnec do utěrky a dala do peřin. V poledne rýži vyndala, byla horká, sypká a prostě vynikající. Já byla ještě malá a bohužel jsem se ji už nestačila později vyzpovídat.

  • Andrea Vorlova | 13. 11. 2006 13:14

    ja jsem tuhle ryzi delala je namiiiiiiiii a jeste mnohem lepsi je udelat ji v remosce je sypka a vyborna

  • Jana Z | 13. 11. 2006 12:24

    Tak Julinko, dovařeno, snězeno.Jelikož čtením a hlavně vařením všech těch úžasných receptů tady jdou kilíčka povážlivě nahoru,přidala jsem do rýže zelený hrášek a na kostičky nakrájené česnekové tofu,(česneku není nikdy dost) a máme to jako hlavní jídlo. zeleninový salát k tomu.Výborné, dávám jedničku.

  • Jana Z | 13. 11. 2006 11:15

    Díky za recept,hned se do ní pouštím.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Oběd Večeře Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Cibule Dlouhozrnná rýže Majoránka Olej Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jednoduchá svíčková

Jednoduchá svíčková

Ovocné košíčky II.

Ovocné košíčky II.

Rajčatový salát IV.

Rajčatový salát IV.

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Kančí svíčková se šípkovou omáčkou

Tvarohovo-višňový závin

Tvarohovo-višňový závin

Žampiony na grilu

Žampiony na grilu

Kokosky ze Salka

Kokosky ze Salka

Čokoládový dort ala Sacher

Čokoládový dort ala Sacher

Salát Rukola s cherry rajčátky a pomerančem

Salát Rukola s cherry rajčátky a…

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

81
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
28
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
25
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
21
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…
19
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Rýže na jiný způsob
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact