• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rýže lon-tong
Napište svůj komentář k receptu

Rýže lon-tong

autor: u.f.o.
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rýže lon-tong
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • rýže
    • voda
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Rýže se naplní do úzkého sáčku z husté tkaniny nebo vodu prpouštějící folie. Správný rozměr je 15x3,5 cm. Lze velmi snadno vyrobit.
2
Naplníme ho ze 2/3 dobře propranou rýží, vložíme do studené vody a na mírném ohni vaříme 2-3 hodiny. Rýže nabývá a zároveň se stlačuje. V době vaření osolíme vodu s rýží.
3
Po uvaření sáčky vyjmeme a necháme vychladnout. Krájíme na kolečka 1 cm silná.
4
Výborně se hodí ke grilovanému nebo rožněnému masu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Barevná rýže I.

Barevná rýže I.

Houbové rizito (rýže) po našem

Houbové rizito (rýže) po našem

Barevná rýže II.

Barevná rýže II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • roman procházka | 10. 7. 2006 14:00

    Rýži používám dlouhozrnnou.Může to být jakákoliv tkanina propouštějící vodu tedy i mikrotenový sáček jen se do něho nesmí zapomenout udělat dirky to by potom bylo špatně.Ano rýže se solí opravdu jen po čas vaření.Správně by se tam mělo dát trochu zeleného potravinářského barviva protože originálně se to má vařit v banánovém listě,ale kde tady člověk sežene banánový list že,?

  • Zuza | 9. 7. 2006 14:15

    Môžeš prosím napísať, akú ryžu na to používaš?Vidím, že sú tu dotazy a ešte nezodpovedané, tak neviem, či sa dočkám, chcela by som to skúsiť.

  • Jana | 7. 7. 2006 22:31

    M§ôže to ísť i do mikroténoveho sáčku, alebo ako sú sáčky na tlačenku, len v menšom?

  • Zdena | 7. 7. 2006 09:27

    Romane, rýže se vubec nedochutí, jen voda se osolí počas vaření? Když voda vře, tak ohen stáhneme a pak vaříme 3 hodiny na slabo? Rozumím tomu dobře? Děkuji

  • Roman Procházka | 4. 7. 2006 23:41

    prosím můžu vám říct,že rýže opravdu rozblemcaná není.Když to rozkrojíte tak uvidíte krásně zrníčka rýže.Vařit to ve varném sáčku to opravdu není to ono.Rýžový knedlík to taky není Fakt.

  • Lidka Kábrtová | 3. 7. 2006 15:53

    Já mám pocit, že jste recept nepochopily (dámy). Myslím, že výsledkem je rýžový knedlík. Mohlo by to být zajímavé, možná by to šlo urychlit v papiňáku...

  • Ivana Přikrylová | 3. 7. 2006 13:37

    Proč neuvařit jednoduše kupovaný sáček s rýží, ale složitě a pracně vařit rýži podle výše popsaného receptu 3 hodiny? Myslím že bude "rozblemcaná", nebo se mýlím? Je rozdíl v chuti?

  • Jana Kutačová | 3. 7. 2006 12:54

    Mám stejný dojem,že to bude celkem neekonomické,ale velmi zajímavý recept.:o)

  • Jana | 3. 7. 2006 12:08

    To ta rýže musí být úplně rozvařená?A taky cena plynu nebo elektřiny za to tříhodinové vaření nebude asi zanedbatelná.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Rýže
Přílohy Rýže Vaření Indonésie Malajsie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Rýže Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čokoládová bábovka bez vajec

Čokoládová bábovka bez vajec

Vepřový chilli guláš

Vepřový chilli guláš

Smetanový dortík

Smetanový dortík

Muffiny z žitné mouky

Muffiny z žitné mouky

Marináda na steaky

Marináda na steaky

Levná a rychlá bábovka

Levná a rychlá bábovka

Balkánský listový závin slaný

Balkánský listový závin slaný

Koláč s hruškovým / jablečným rozvarem - kynutý

Koláč s hruškovým / jablečným…

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

30 minut
Voňavé batátové karí

Voňavé batátové karí

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

Poslední sledované recepty

26
Pravá boloňská omáčka
Pravá boloňská omáčka
25
Husí polévka s játrovými knedlíčky
Husí polévka s játrovými…
23
Staročeská svíčková od babičky, recept pro amatéry
Staročeská svíčková od…
22
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
18
Svatomartinská husa
Svatomartinská husa

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Děsivá diagnóza Prachaře: Hanychová už nevydržela mlčet

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

Vilma Cibulková po nervovém kolapsu: Nezvěstná! Telefon marně vyzvání…

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Rýže lon-tong
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact