• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlokvašky
Napište svůj komentář k receptu

Rychlokvašky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 192
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlokvašky
Rychlokvašky
Rychlokvašky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 30
      g sůl
    • kopr
    • višňové listy nebo vinné listí
    • okurka přerostlé

Postup přípravy receptu

1
Okurky dobře omyjeme, vidličkou propícháme, naskládáme do kameninového hrnce nebo větší sklenice, proložíme koprem, zalijeme horkým nálevem, hrnec povážeme a necháme v teple. Za 3-4 dny si na nich už můžeme pochutnávat. Množství všeho ostatního záleží na velikosti okurek a nádoby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Rychlokvašky podle Monany

Rychlokvašky podle Monany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pokusník | 5. 8. 2016 15:28

    Naložili jsme podle návodu rychlokvašky a po několika dnech se nám nahoře vytvořila bílá plíseň připomínající vatu :'( . Nevím zda je to na závadu. Nevypadá to tedy nijak vábně.

  • helena | 28. 7. 2016 14:02

    dělaly jsme rychlokvašky podle daného receptu a přijde mi že jsou moc zakalené,je možné že se mohly skazit,měly jsme je ve tmě a teple :-(

  • MilaN | 19. 9. 2015 12:58

    Mléčné kvašení za 3-4 dny??? Naprostá hloupost! Minimum je 10 dnů

  • prdelka | 8. 7. 2014 11:36

    vyborne diky za vylepseni cukrem

  • Pepa | 21. 7. 2011 16:15

    Já dávám na litr vody 1 polévkovou lžíci soli. S polečně s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem 10 min povařím. Nechám vychladnout. Do slenice naskládám: propíchané okurky kopr nakrájený křen feferonky pár stroužků česneku cibuli vinný list kopr višňový list list křenu list černého rybízu Zaliji nálevem a za cca 10 dní ..... 8-)

  • Sisinka83 | 2. 12. 2010 09:26

    Také dělám rychlokvašky tímto způsobem, akorát místo kopru dáváme vinný list.

  • Ladia
    Ladia | 21. 10. 2010 17:25

    Tento recept děláme leta. Letos se ale mému tatíkovi podařilo zaměnit gramy a deka... A okurky ne a ne kvasit :-D :-D :-D

  • Ladia
    Ladia | 21. 10. 2010 17:21

    V tomto receptu je množství pouze u vody a soli. Okurky prokládáme koprem a višňovým listím. Množství všeho ostatního záleží na velikosti okurek a nádoby :-P

  • recepty73
    recepty73 | 21. 10. 2010 17:15

    2ks okurky-to je blbost :-D :-D :-D

  • recepty73
    recepty73 | 21. 10. 2010 16:40

    ...tady už jsem fotku přidával :-( ,je ještě ve staré fotogalerii ;-)

  • recepty 73 | 18. 8. 2010 13:02

    Takto je dělávala už moje prababička a měly fakt říz :-).Teď už mléčně vykysaly a jsou jako od babči-na jedničku!Jiří

  • jaja 13 | 24. 8. 2007 14:24

    Octový nálev nezpůsobí mléčné kvašení a pak to nejsou kvašáky

  • sidonius egregius | 24. 8. 2007 00:31

    ahojky Daniello!Dekuji za zpravicku!!!!

  • Daniella O. | 23. 8. 2007 20:56

    Egregy, ja osobne zalevam okurky lakem, ktery mi zustane z nakladanych, pouze pridavam cesnek, feferonku a trochu prisoluji. Vse ostatni uz tam je, neni treba dochucovat. Pokud chcete urychlit kvaseni, pridejte kousek chleba. Kvasi to jedna basen a jsou vyborne.

  • sidonius egregius | 23. 8. 2007 16:28

    Rad bych se optal,zda je mozne zalevat okurky i klasickym octovym nalevem...za odpoved predem dekuji s pozdravem Egregy...

  • Lubos | 8. 8. 2007 11:32

    tak jsem je ted nalozil a tesim se na vysledek :)

  • Mirka Tomášková | 2. 8. 2007 10:18

    je to opravdu mnamka

  • albin vesely | 28. 7. 2007 03:24

    jeden hrebicek a kulicka noveho koreni to je to ,co tomu chybelo..

  • vuzmuch | 28. 7. 2007 03:21

    a co spenat?

  • Boža Zajíc | 22. 7. 2007 13:47

    Tento recept je nejlepší z těch,co jsem již vyzkoušel.Používám jej každoročně, pouze okurky zalévám vychladlým lákem.Konzumuji cca 8 - 10 den,dle teploty v místnosti.

  • Michal | 24. 9. 2006 10:30

    Dávám na 1l vody 5 dkg soli a ještě přidávám 1 feferonku. Jinak dělám stajně. Jsou pikantní a vynikající.

  • vizgilig | 1. 9. 2006 15:54

    kvasaky taktiez zavarim ale odporucam zavarat malicke kvasaky,velke kone budu moc blatove

  • Jarin | 28. 8. 2006 09:55

    Na litr nálevu dávám dvě polévkové lžíce soli, jednu lžíci cukru, někdy na plátky nařezaný čerstvý křen, kopr a vinné listy - chuťovečka

  • Jarka | 1. 8. 2006 11:01

    Dávám na 1 kg okurek 4 dkg soli, jinak mám stejný recept - jsou opravdu výborné

  • Antonín Štaud | 30. 7. 2006 22:14

    Neškodí dle chuti přidat do 4 litrové sklenice 2 až 3 na plátky nakrájené stroužky česneku. Okurky jsou pak pikantnější.

  • Věra | 28. 7. 2005 18:01

    Pokud je hned nesníme,tak je možné je vybrat z láku,ten přecedit přes plátýnko-převařit.Kvašáky naskládat do sklenic a přelít tímto vychladlým nálevem a jen nachilinku-jen co se víčka vyploulí směrem nahoru,tak je dát sterilovat. V zimě si pak pochutnáváme také na kvašácích.

  • Alena | 27. 6. 2005 08:06

    Ocet netřeba vykvací samo, utvoří se bílý povlak ale ten není na závadu....Okurky jsou vynikající

  • Pešek | 18. 8. 2004 10:03

    Přidala jsem trochu cukru, asi 25g, jsou vynikající.

  • Milan Hajžman | 14. 3. 2004 15:26

    co takle dát ocet? Nebo není potřeba?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Ostatní Zavařování a nakládání Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kopr Okurka Sůl Višňové listy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jindřiščin perník

Jindřiščin perník

Excelentní zážitek

Excelentní zážitek

Americká kukuřičná polévka

Americká kukuřičná polévka

Plněná cuketa II

Plněná cuketa II

Bramborová (úková) omáčka

Bramborová (úková) omáčka

Pribináček

Pribináček

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchá citronová buchta

Jednoduchý rybí guláš - rychle a chutně

Jednoduchý rybí guláš - rychle a…

Větrníky na plech - karamelové řezy

Větrníky na plech - karamelové řezy

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

24
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
23
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
17
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
14
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
14
Knedlíky z rýžové mouky
Knedlíky z rýžové mouky

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Rychlo-mňamka
Rychlo-mňamka
Rychlobublanina
Rychlobublanina
Rychločína
Rychločína
Rychlokvašky mého manžela
Rychlokvašky mého manžela
Rychloroláda jako dech
Rychloroláda jako dech
Rychlovka čína
Rychlovka čína
  • Recepty.cz
  • Rychlokvašky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact