• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlokvašky
Napište svůj komentář k receptu

Rychlokvašky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 176
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlokvašky
Rychlokvašky
Rychlokvašky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      l voda
    • 30
      g sůl
    • kopr
    • višňové listy nebo vinné listí
    • okurka přerostlé

Postup přípravy receptu

1
Okurky dobře omyjeme, vidličkou propícháme, naskládáme do kameninového hrnce nebo větší sklenice, proložíme koprem, zalijeme horkým nálevem, hrnec povážeme a necháme v teple. Za 3-4 dny si na nich už můžeme pochutnávat. Množství všeho ostatního záleží na velikosti okurek a nádoby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Ruské okurky - rychlokvašky na slano

Rychlokvašky podle Monany

Rychlokvašky podle Monany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • pokusník | 5. 8. 2016 15:28

    Naložili jsme podle návodu rychlokvašky a po několika dnech se nám nahoře vytvořila bílá plíseň připomínající vatu :'( . Nevím zda je to na závadu. Nevypadá to tedy nijak vábně.

  • helena | 28. 7. 2016 14:02

    dělaly jsme rychlokvašky podle daného receptu a přijde mi že jsou moc zakalené,je možné že se mohly skazit,měly jsme je ve tmě a teple :-(

  • MilaN | 19. 9. 2015 12:58

    Mléčné kvašení za 3-4 dny??? Naprostá hloupost! Minimum je 10 dnů

  • prdelka | 8. 7. 2014 11:36

    vyborne diky za vylepseni cukrem

  • Pepa | 21. 7. 2011 16:15

    Já dávám na litr vody 1 polévkovou lžíci soli. S polečně s novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem 10 min povařím. Nechám vychladnout. Do slenice naskládám: propíchané okurky kopr nakrájený křen feferonky pár stroužků česneku cibuli vinný list kopr višňový list list křenu list černého rybízu Zaliji nálevem a za cca 10 dní ..... 8-)

  • Sisinka83 | 2. 12. 2010 09:26

    Také dělám rychlokvašky tímto způsobem, akorát místo kopru dáváme vinný list.

  • Ladia
    Ladia | 21. 10. 2010 17:25

    Tento recept děláme leta. Letos se ale mému tatíkovi podařilo zaměnit gramy a deka... A okurky ne a ne kvasit :-D :-D :-D

  • Ladia
    Ladia | 21. 10. 2010 17:21

    V tomto receptu je množství pouze u vody a soli. Okurky prokládáme koprem a višňovým listím. Množství všeho ostatního záleží na velikosti okurek a nádoby :-P

  • recepty73
    recepty73 | 21. 10. 2010 17:15

    2ks okurky-to je blbost :-D :-D :-D

  • recepty73
    recepty73 | 21. 10. 2010 16:40

    ...tady už jsem fotku přidával :-( ,je ještě ve staré fotogalerii ;-)

  • recepty 73 | 18. 8. 2010 13:02

    Takto je dělávala už moje prababička a měly fakt říz :-).Teď už mléčně vykysaly a jsou jako od babči-na jedničku!Jiří

  • jaja 13 | 24. 8. 2007 14:24

    Octový nálev nezpůsobí mléčné kvašení a pak to nejsou kvašáky

  • sidonius egregius | 24. 8. 2007 00:31

    ahojky Daniello!Dekuji za zpravicku!!!!

  • Daniella O. | 23. 8. 2007 20:56

    Egregy, ja osobne zalevam okurky lakem, ktery mi zustane z nakladanych, pouze pridavam cesnek, feferonku a trochu prisoluji. Vse ostatni uz tam je, neni treba dochucovat. Pokud chcete urychlit kvaseni, pridejte kousek chleba. Kvasi to jedna basen a jsou vyborne.

  • sidonius egregius | 23. 8. 2007 16:28

    Rad bych se optal,zda je mozne zalevat okurky i klasickym octovym nalevem...za odpoved predem dekuji s pozdravem Egregy...

  • Lubos | 8. 8. 2007 11:32

    tak jsem je ted nalozil a tesim se na vysledek :)

  • Mirka Tomášková | 2. 8. 2007 10:18

    je to opravdu mnamka

  • albin vesely | 28. 7. 2007 03:24

    jeden hrebicek a kulicka noveho koreni to je to ,co tomu chybelo..

  • vuzmuch | 28. 7. 2007 03:21

    a co spenat?

  • Boža Zajíc | 22. 7. 2007 13:47

    Tento recept je nejlepší z těch,co jsem již vyzkoušel.Používám jej každoročně, pouze okurky zalévám vychladlým lákem.Konzumuji cca 8 - 10 den,dle teploty v místnosti.

  • Michal | 24. 9. 2006 10:30

    Dávám na 1l vody 5 dkg soli a ještě přidávám 1 feferonku. Jinak dělám stajně. Jsou pikantní a vynikající.

  • vizgilig | 1. 9. 2006 15:54

    kvasaky taktiez zavarim ale odporucam zavarat malicke kvasaky,velke kone budu moc blatove

  • Jarin | 28. 8. 2006 09:55

    Na litr nálevu dávám dvě polévkové lžíce soli, jednu lžíci cukru, někdy na plátky nařezaný čerstvý křen, kopr a vinné listy - chuťovečka

  • Jarka | 1. 8. 2006 11:01

    Dávám na 1 kg okurek 4 dkg soli, jinak mám stejný recept - jsou opravdu výborné

  • Antonín Štaud | 30. 7. 2006 22:14

    Neškodí dle chuti přidat do 4 litrové sklenice 2 až 3 na plátky nakrájené stroužky česneku. Okurky jsou pak pikantnější.

  • Věra | 28. 7. 2005 18:01

    Pokud je hned nesníme,tak je možné je vybrat z láku,ten přecedit přes plátýnko-převařit.Kvašáky naskládat do sklenic a přelít tímto vychladlým nálevem a jen nachilinku-jen co se víčka vyploulí směrem nahoru,tak je dát sterilovat. V zimě si pak pochutnáváme také na kvašácích.

  • Alena | 27. 6. 2005 08:06

    Ocet netřeba vykvací samo, utvoří se bílý povlak ale ten není na závadu....Okurky jsou vynikající

  • Pešek | 18. 8. 2004 10:03

    Přidala jsem trochu cukru, asi 25g, jsou vynikající.

  • Milan Hajžman | 14. 3. 2004 15:26

    co takle dát ocet? Nebo není potřeba?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Zavařování okurek
Ostatní Zavařování a nakládání Bez lepku Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kopr Okurka Sůl Višňové listy Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zelenina v pánvi

Zelenina v pánvi

Houbová směs na topinky

Houbová směs na topinky

Tvarohové řezy

Tvarohové řezy

Zdravý sirup z kopřiv

Zdravý sirup z kopřiv

Domácí pizza koláč

Domácí pizza koláč

Jerky - sušené maso

Jerky - sušené maso

Česnekové bramborové knedlíky s houskou

Česnekové bramborové knedlíky s…

Čokoládové muffiny s banánem

Čokoládové muffiny s banánem

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a jarní cibulkou

Polévka pho se zeleninovými nudlemi a…

Doporučujeme

90 minut
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

Dokonale šťavnatá vepřová pečeně

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

55
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
51
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
44
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
35
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
21
Pečené vepřové ocásky (nejen) s bramborami
Pečené vepřové ocásky …

Zajímavé články

Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým připravíte ten nejlepší!
Domácí karamel: Rady a tipy, díky kterým…
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné menu, od polévky až po moučník!
Podzimní víkendové hody: Připravte si výtečné…
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
AHA.cz Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Krize Kostkové a Ebena! Moderátorka přiznala společné trápení

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Povislé paže: Co je způsobuje a jak s tím bojovat?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

Vypjatý osmý díl Zrádců: Slzy, křivdy a vyřazení věrného!

SportRevue.cz FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

FOTO: Jaromír Jágr a jeho 6 bejvalek. Která z nich byla nejhezčí?

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Horoskop na další týden: Komu hrozí finanční krize a kdo prožije romantické chvíle?

Další doporučené recepty:

Rychlo-mňamka
Rychlo-mňamka
Rychlobublanina
Rychlobublanina
Rychločína
Rychločína
Rychlokvašky mého manžela
Rychlokvašky mého manžela
Rychloroláda jako dech
Rychloroláda jako dech
Rychlovka čína
Rychlovka čína
  • Recepty.cz
  • Rychlokvašky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact