• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlé červené karí s krevetami
Napište svůj komentář k receptu

Rychlé červené karí s krevetami

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 14
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlé červené karí s krevetami
Rychlé červené karí s krevetami
Rychlé červené karí s krevetami
Rychlé červené karí s krevetami
Rychlé červené karí s krevetami
Rychlé červené karí s krevetami
4fotografie
Nahrát fotku
 

Dopřejte si lahodný pokrm inspirovaný dalekou Asií. Směs krevet, hrášku a batátů vařených v kokosovém mléce je plný exotických surovin a voňavého koření. Obohatíte díky němu svoji kuchyni o nové chutě a zcela jistě si jej všichni vaši strávníci zamilují.

Suroviny

4 porce
    • 300
      g jasmínová rýže
    • 300
      g mražený hrášek
    • 300
      g krevety
    • 500
      g batáty
    • 1
      lžíce thajská červená kari pasta
    • 400
      ml kokosové mléko
    • 2
      ks citronová tráva
    • zázvor 5 cm
    • 5
      ks limetkové listy
    • 3
      lžíce rybí omáčka
    • 3
      lžíce sojová omáčka
    • koriandr
    • 1
      ks limetka

Postup přípravy receptu

1
Rýži uvařte podle návodu na obalu. Mražený hrášek a krevety nechte povolit, batáty oloupejte a nakrájejte na kostky velikosti sousta.

RADA: Vyzkoušejte dietní recepty s rýží

2
Na nepřilnavé pánvi krátce opečte kari pastu, aby se rozvoněla. Zalijte ji kokosovým mlékem a metličkou pastu dobře zašlehejte, aby se rozpustila. Citronovou trávu lehce rozdrťte paličkou nebo plochou stranou nože, tak lépe uvolní aroma, a přidejte ji do kokosového mléka spolu s oloupaným zázvorem nakrájeným na větší kusy a s limetkovými listy. Přidejte batáty a na mírném ohni vařte, dokud nebudou takřka měkké.
3
Přidejte rozmražený hrášek a krevety a přiveďte k varu. Ztlumte oheň, jídlo by se mělo už jen lehce prohřát – dochuťte je rybí a sójovou omáčkou. Podávejte s rýží, čerstvým koriandrem a limetkou.

RADA: 13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Karí z karamelizovaného pórku a kuřete s kokosem

Karí z karamelizovaného pórku a…

Kari rizoto

Kari rizoto

Kari omáčka z jablek

Kari omáčka z jablek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Mořské plody (Dary moře) Krevety FOOD
Oběd Večeře Vaření Thajsko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Batáty Citronová tráva Jasmínová rýže Kokosové mléko Koriandr Krevety Limetka Limetkové listy Mražený hrášek Rybí omáčka Sojová omáčka Thajská červená kari pasta Zázvor

Jak uvařit rýži?

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ženevské řezy

Ženevské řezy

Tvarohové palačinky s čokoládou

Tvarohové palačinky s čokoládou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Cordon bleu se sýrem a šunkou

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Kuřecí čína s ananasem

Kuřecí čína s ananasem

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Tatarka

Tatarka

Okurkový salát na uskladnění

Okurkový salát na uskladnění

Doporučujeme

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Jak uvařit rýži?

Poslední sledované recepty

258
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
38
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
27
Domácí houstičky ze sušeného droždí
Domácí houstičky ze…
17
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
12
Alpský Kaiserschmarrn
Alpský Kaiserschmarrn

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Deník Aha! 10.10.2025

Deník Aha! 10.10.2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Infarkt, autonehoda nebo otrava: Jak asi zemřete podle znamení zvěrokruhu

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Rychlé BE-BE řezy
Rychlé BE-BE řezy
Rychlé brownies
Rychlé brownies
Rychlé bryndzové špecle
Rychlé bryndzové špecle
Rychlé fazolové lečo
Rychlé fazolové lečo
Rychlé francouzké brambory
Rychlé francouzké brambory
Rychlé chilli fazole
Rychlé chilli fazole
  • Recepty.cz
  • Rychlé červené karí s krevetami
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact