• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlá vánoční polévka z Pangasia
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá vánoční polévka z Pangasia

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá vánoční polévka z Pangasia
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g pangasius
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • celer zhruba stejně jako petržele
    • sůl
    • 1
      kostka masox
    • máslo
    • hladká mouka
    • muškátový oříšek
    • petrželka
    • citronová šťáva nebo kolečka citronu

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a osmahneme na másle.
2
Když začne vonět, zalijeme 2 litry sudené vody, vložíme rozmrazené filety pangasia a osolíme. Uvedeme do varu, pak stáhneme plamen a vaříme asi 15 minut.
3
Ryba mnoho nepotřebuje, takže po uplynutí této doby zkusíme, je-li již hotová (měla by se rozpadat) a pokud ano, vyjmeme ji z vývaru.
4
Ochutnáme vývar a pokud se nám zdá slabý, můžeme dochutit zeleninovým bujonem.
5
Poté si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, zahustíme jí vývar a necháme ještě 5-10 min provařit.
6
Nakonec přidáme muškátový oříšek (nejlépe je ho koupit vcelku a do polévky nastrouhat), jak kdo má rád, já dávám tak čtvrtinu jednoho, a necháme ještě minutku probublat.
7
Nakonec vývar odstavíme a vrátíme do něj rybu, kterou jsme rozmačkali vidličkou, a promícháme.
8
Pangasius nemá kosti, takže nebezpečí nehrozí a odpadá zdlouhavé obírání.
9
Polévku podáváme s nasekanou čerstvou petrželkou a kolečkem citronu nebo zakápnutou citronovou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filety z pangasia s houbovým dipem

Filety z pangasia s houbovým dipem

Polévka z červené čočky - jednoduchá a rychlá

Polévka z červené čočky - jednoduchá…

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 4. 8. 2008 16:39

    U nás si každý strouhá oříšek až do talíře, soutěžíme, kdo jej první okoupe. Také se neobejdeme u rybí polévky bez (na másle opečené) houstičky, kterou si přidávame po částech, protože musí křupat. Kdyby někdo znal postup na krutonky které v polévce vydrží křupavé aspoň 99vteřin, dejte prosím vědět.

  • Dana Křížová | 4. 8. 2008 15:17

    Tak mi tu právě voní! Já tedy strouhám zeleninu na hrubo a rybu nechávám na kousky, máme to tak radši, ale jinak to bude určitě mňamka! A je vážně super, že to nemá kosti, klasickou rybí musím dětem hoooodně kontrolovat, tady je to bez práce :o)

  • Jana Mojžíšová | 24. 11. 2007 15:45

    Díky za tip, mytí nádobí taky není moje oblíbená činnost :-) Já kupuju mraženého pangasia přímo v rybárně a vždycky požádám o ty menší, taky bývají méně tuční.

  • Jana Kozlová | 24. 11. 2007 10:37

    Dělám to podobně, na másle přidám zeleninu na to mouku prosmažím přilévám pomalinku studenou vodu když mám hustotu akorát dám zavařit přidám pangasia. Když je měkky rozdrolím v polévce štouchadlem na brambory. Takže je to rychlejší s menším množstvím nádobí. Polévka všem chutna a co se týče kosti máte pravdu muže tuto rybu i malé dítě navíc je velice chutná. Nedoporučuji ale kupovat moc pangasia v průhlednem obale bývá velice mastný ale ve sparu jej mívají s nějaké firmy nemohu si vzpomenout přesně ale ten je vynikající a nemá tolik tuku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Citronová šťáva Hladká mouka Máslo Masox Mrkev Muškátový oříšek Pangasius Petržel Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky

Římský salát s rajčaty a olivami

Římský salát s rajčaty a olivami

Kuřecí kapsa

Kuřecí kapsa

Ořechové řezy III.

Ořechové řezy III.

Tvarohové smaženky jako dezert

Tvarohové smaženky jako dezert

Hummus

Hummus

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dvoubarevný roládový pařížský dort

Dušená kari z dýně v mletém mase

Dušená kari z dýně v mletém mase

Gratinované brambory s hořčicí

Gratinované brambory s hořčicí

Doporučujeme

40 minut
Ostrokyselá čínská polévka

Ostrokyselá čínská polévka

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Poslední sledované recepty

60
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
26
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
15
Grilované vepřové koleno
Grilované vepřové koleno
15
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
12
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…

Zajímavé články

Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká iluze, kterou můžete klidně i zapálit
Dorty, které vypadají jako hořící svíčky: Sladká…
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i na jazyku
Báječné horké nápoje, které vás zahřejí na duši i…
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z čeho je vyrobit i čím je naplnit
Vyrobte si adventní kalendář: Rychlé nápady, z…
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže cibule, bylinky i obyčejný olej
Nevykašlete se na kašel: Zbavit se ho pomůže…
Lamington: Ikonický australský dezert, který zmizí ze stolu během chvilky
Lamington: Ikonický australský dezert, který…
AHA.cz Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Rozzuřený Janda toho má dost! Ostuda a útok do vlastních řad

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Z bojiště na módní mola: Kardigany se opět probojovaly na scénu. Letos jedou v pruzích, argylu i ozdobách

Ženy.cz Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Skromnost jako brzda. Jak vám tahle nevinná vlastnost kazí život?

Blesk.cz Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

Janis Sidovský o Hámově nepovedeném vtípku na Slavících: Blbé kecy!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Princezna Kate se pochlubila zbrusu novými snímky ze soukromí. Podívejte se, jak dovádí s dětmi

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

Horoskop na další týden: Kdo se zamiluje na první pohled a koho potrápí nečekaný výdaj?

  • Recepty.cz
  • Rychlá vánoční polévka z Pangasia
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact