• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlá vánoční polévka z Pangasia
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá vánoční polévka z Pangasia

autor: jeni
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá vánoční polévka z Pangasia
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      g pangasius
    • 4
      ks mrkev
    • 2
      ks petržel
    • celer zhruba stejně jako petržele
    • sůl
    • 1
      kostka masox
    • máslo
    • hladká mouka
    • muškátový oříšek
    • petrželka
    • citronová šťáva nebo kolečka citronu

Postup přípravy receptu

1
Očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme na jemném struhadle a osmahneme na másle.
2
Když začne vonět, zalijeme 2 litry sudené vody, vložíme rozmrazené filety pangasia a osolíme. Uvedeme do varu, pak stáhneme plamen a vaříme asi 15 minut.
3
Ryba mnoho nepotřebuje, takže po uplynutí této doby zkusíme, je-li již hotová (měla by se rozpadat) a pokud ano, vyjmeme ji z vývaru.
4
Ochutnáme vývar a pokud se nám zdá slabý, můžeme dochutit zeleninovým bujonem.
5
Poté si připravíme světlou jíšku z másla a mouky, zahustíme jí vývar a necháme ještě 5-10 min provařit.
6
Nakonec přidáme muškátový oříšek (nejlépe je ho koupit vcelku a do polévky nastrouhat), jak kdo má rád, já dávám tak čtvrtinu jednoho, a necháme ještě minutku probublat.
7
Nakonec vývar odstavíme a vrátíme do něj rybu, kterou jsme rozmačkali vidličkou, a promícháme.
8
Pangasius nemá kosti, takže nebezpečí nehrozí a odpadá zdlouhavé obírání.
9
Polévku podáváme s nasekanou čerstvou petrželkou a kolečkem citronu nebo zakápnutou citronovou šťávou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filety z pangasia s houbovým dipem

Filety z pangasia s houbovým dipem

Polévka z červené čočky - jednoduchá a rychlá

Polévka z červené čočky - jednoduchá…

Polévka z čerstvého špenátu - jednoduchá a rychlá

Polévka z čerstvého špenátu -…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Oldřich Gargulák | 4. 8. 2008 16:39

    U nás si každý strouhá oříšek až do talíře, soutěžíme, kdo jej první okoupe. Také se neobejdeme u rybí polévky bez (na másle opečené) houstičky, kterou si přidávame po částech, protože musí křupat. Kdyby někdo znal postup na krutonky které v polévce vydrží křupavé aspoň 99vteřin, dejte prosím vědět.

  • Dana Křížová | 4. 8. 2008 15:17

    Tak mi tu právě voní! Já tedy strouhám zeleninu na hrubo a rybu nechávám na kousky, máme to tak radši, ale jinak to bude určitě mňamka! A je vážně super, že to nemá kosti, klasickou rybí musím dětem hoooodně kontrolovat, tady je to bez práce :o)

  • Jana Mojžíšová | 24. 11. 2007 15:45

    Díky za tip, mytí nádobí taky není moje oblíbená činnost :-) Já kupuju mraženého pangasia přímo v rybárně a vždycky požádám o ty menší, taky bývají méně tuční.

  • Jana Kozlová | 24. 11. 2007 10:37

    Dělám to podobně, na másle přidám zeleninu na to mouku prosmažím přilévám pomalinku studenou vodu když mám hustotu akorát dám zavařit přidám pangasia. Když je měkky rozdrolím v polévce štouchadlem na brambory. Takže je to rychlejší s menším množstvím nádobí. Polévka všem chutna a co se týče kosti máte pravdu muže tuto rybu i malé dítě navíc je velice chutná. Nedoporučuji ale kupovat moc pangasia v průhlednem obale bývá velice mastný ale ve sparu jej mívají s nějaké firmy nemohu si vzpomenout přesně ale ten je vynikající a nemá tolik tuku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky
Polévky Prosinec Vaření Vánoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celer Citronová šťáva Hladká mouka Máslo Masox Mrkev Muškátový oříšek Pangasius Petržel Petrželka Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní fazolová polévka

Pikantní fazolová polévka

Smetanové tyčinky

Smetanové tyčinky

Bulharské řezy

Bulharské řezy

Kuřecí koktejl

Kuřecí koktejl

Kedlubnová krupicová polévka

Kedlubnová krupicová polévka

Zapečené plněné bagety

Zapečené plněné bagety

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Jahodové řezy s bílou čokoládou

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

44
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
27
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
27
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
AHA.cz Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Polívka po mozkové příhodě: Hrozí trvalé následky?

Mimibazar Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Šetrná pomoc při rýmě: Naučte děti smrkat a sáhněte po homeopatikách

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Podzimní barvy podle Ani Geislerové: Proč v jejím podání nejsou nuda?

Ženy.cz Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Ústní wellness rozzáří váš úsměv. Navíc podpoří zdraví celého těla i duševní pohodu

Blesk.cz Drama v Love Islandu pokračuje: Zpověď po nevěře!

Drama v Love Islandu pokračuje: Zpověď po nevěře!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Rychlá vánoční polévka z Pangasia
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact