• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlá mandarinková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá mandarinková buchta

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 22
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá mandarinková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      ks mandarinky nejlépe bez pecek, jinak vypeckovat
    • 0,75
      šálek olej
    • 2
      ks vejce
    • 3
      šálek hladká mouka
    • 1
      šálek cukr
    • 3
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Do mixéru dáme 2 vejce, 4 oloupané mandarinky a 2 omyté mandarinky i s kůrou (bez pecek), 3/4 šálku oleje. Rozmixujeme a přidáme 3 a 1/2 šálku mouky, 1 a 3/4 šálku cukru a prášky do pečiva. Promícháme a vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy. Dáme péci do vyhřáté trouby.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mandarinková mňamka

Mandarinková mňamka

Výborná rychlá hrnková buchta

Výborná rychlá hrnková buchta

Maková buchta - skvělá a rychlá

Maková buchta - skvělá a rychlá

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • martinaur | 6. 3. 2023 19:11

    Tak jsem dopekla dala jsem pouze 2 hrnky mouky 1 prášek do pečiva 3 vejce a místo cukru med asi už to neni ona ale je famozní.

  • Milan | 16. 2. 2017 06:02

    No tři prášky do pečiva je moc a osobně bych to dal bez tý kůry,protože jak je napuštěná tím sajrajtem,tak bývá hořká - To radši přidejte citronovou kůru,nebo kandovanou apod...

  • Andra | 28. 2. 2007 08:15

    Nie som autor a ani som tento recept zatiaľ neskúšala. Ale túto buchtu by som piekla asi na 180° C (veľa záleží na rúre). Či je upečená najlepšie zistíte ak do nej zapichnete špajdlu. Ak je po vytiahnutí suchá, tak je koláč upečený. Ak sa nalepí na ňu cesto, tak ho treba ešte piecť.

  • Bety | 27. 2. 2007 14:18

    Prosím Vás můžete mi poradit, na kolik mám mít vyhřátou troubu a na kolik péct a jak dlouho? jsem v pečení nezkušená. Jak poznám, že je buchta hotová, aniž bych v ní musela rýt, Jo a ještě buchta má být uvnitř suchá nebo mazlavá po dopečení? Díky Bety

  • Pavlína Svitáková | 10. 2. 2006 14:21

    Včera upečeno.Je krásně nadýchaná,žluťoučká a voňavá.Chuť je mandarinková trošku nahořklá,ale v pořádku,je to po kůře z mandarinky.Dělala jsem ji ze 4 velkých mandarinek a z toho jen 1 byla neoloupaná.Strukturou připomíná litý perník,ale chuťově odlišné.Dávám 1.

  • vera vydrzelova | 6. 2. 2006 06:43

    To mne opravdu mrzi, ze se Vam ta buchta nepovedla. Mozna pro pani Hanu to chtelo pect o trosinku dyl, a pro pani Mishu, je to prece jenom "buchta", cili nic extrovniho. U nas doma maji "obyc" buchty vzdycky vetsi uspech nez ty nacancane. Takze se omlouvam, priste zkusim vymyslet neco specialnejsiho.

  • Hana | 31. 1. 2006 22:02

    Chtela jsem překvapit rodinu nějákým novým moučníkem a s tímto se mi to opravdu povedlo! Manžel i syn mi sdělili, že něco tak nedobrého jsem jim doposud nepředložila. Buchta vypadala na pohled velice hezky, ale chuťově opravdu nic moc-těsto se v ústech lepilo a připadalo mi to tím, že se mixují dvě mandarinky i se slupkou.ale nevím, zda je toto pravým důvodem oné nevalné chuti.

  • misha | 19. 1. 2006 08:11

    vyzkousela jsem a jsem trochu zklamana, vysla mi celkem normalni ceska buchta, asi jsem od takoveho exotickeho receptu cekala zajimavejsi chut

  • Alia | 10. 12. 2005 06:29

    Pani Jano, i kdyz uz mam recept vyzkouseny, tak me to nedalo a zkusila jsem to jenom s jednim praskem, a fakt to nejde. Byl to "zakalec" pozivatelne pouze se spoustou slehacky. Oni na jihu asi vi co delaji. Pod recept jsem se nepodepsala, protoze nejsem autor. Zkousela jsem to i s pomeranci (primerene podle vahy) a taky velky uspech. Buchta je nejlepsi tak pul dne rozlezena.

  • Alia | 10. 12. 2005 06:21

    Je to vyzkouseny recept me kamaradky z Uruguaye (jizni amerika), me se taky ty tri prasky do peciva zdaly moc, tak jsem dala min 3 rovne cajove lzicky. Tady je prasek do peciva baleny po 7 gramech, ale ono to asi vyjde na stejno. Je to opravdu tak, ono je to testo jinak hodne hutne a asi by to nebylo ono. Vyzkousela jsem, ochutnala jsem a fakt je to dobre. Pecu ve forme na "cake" takove te ctyrhrane.

  • Jana Wernischova | 10. 12. 2005 00:46

    Já bych to zkusila, mohlo by to být osvěžující, ale proč se skara bojím, jestli to není něčí vtip? Bez podpisu a na 3,5 sálku mouky hned 3 prášky do pečiva!Abych pak nedruhla troubu až do vánoc. Napiště k tomu ještě něco, autore, prosím, nebo kdo má už zkušenost. Dík

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pečení Rychlovka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Mandarinky Olej Prášek do pečiva Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka na jednohubky

Pomazánka na jednohubky

Koláčky z listového těsta

Koláčky z listového těsta

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Dort pro chlapy

Dort pro chlapy

Rychlá broskvová buchta

Rychlá broskvová buchta

Zeleninová frittata

Zeleninová frittata

Cibulovo-česneková polévka

Cibulovo-česneková polévka

Nočky se špenátem a slaninou

Nočky se špenátem a slaninou

Fenyklová polévka

Fenyklová polévka

Doporučujeme

60 minut
Panenka s batátem a pestem

Panenka s batátem a pestem

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

22
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
12
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
10
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
10
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
9
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách

Zajímavé články

Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na teplou vodní lázeň nebo páru v troubě
Jak na kynuté těsto, když není čas? Vsaďte na…
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete nahradit knedlíky!
Znáte lokše? Bramborové placky, kterými můžete…
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
AHA.cz Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Manželé Preissovi po dlouhé době na veřejnosti! Důležitá pomoc

Mimibazar Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Epidemie krátkozrakosti: Děti špatně vidí čím dál dřív. Proč je důležité jednat už v dětství

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Módní inspirace podle Veroniky Kašákové: V oblečení se chci cítit žensky, ale zároveň přirozeně

Ženy.cz Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Když venku prší: 4 knihy, které vás nepustí z gauče

Blesk.cz Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

Meghan Markleová se vrací k herectví: Co na to Harry?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

Runový horoskop na listopad: Blížence čekají těžké časy, Berani si finančně polepší a Býky potrápí vztahy

  • Recepty.cz
  • Rychlá mandarinková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact