• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rychlá banánová bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá banánová bábovka

autor: Gábina
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 230
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá banánová bábovka
Rychlá banánová bábovka
Rychlá banánová bábovka
2fotografie
Nahrát fotku
 

Banánová bábovka

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 0,50
      hrnek rostlinný olej
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      hrnek cukr krystal
    • 1,50
      hrnek polohrubá mouka
    • 2
      ks citron
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 4
      ks banány

Postup přípravy receptu

1
Nejprve si v míse rozmačkáme banány (např. šťouchadlem na brambory) a zalejeme je šťávou ze 2 citronů (můžeme přidat i trochu strouhané kůry pro vůni). V druhé míse si ušleháme celá vejce s cukrem a olejem do pěny. Směs na banánovou bábovku pak vlijeme a zamícháme moukou s práškem. Pečeme ve vyhřáté troubě, nejdříve 15 minut při 150 °C, pak asi půl hodiny při 130 °C.

RADA: Aby bábovka nepopraskala

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Banánová bábovka

Banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Nejlepší banánová bábovka

Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • majlika3
    majlika3 | 19. 9. 2019 08:15

    Rychlá, jednoduchá a dobrá . Já přidala hrozinky a kandované ovoce.

  • nvjt6
    nvjt6 | 8. 4. 2017 13:46

    Dobré, dobré :-)

  • Mário | 18. 2. 2017 20:19

    Tak jsem se to pokusil udělat a ono mi těsto překypělo do trouby u pečení :-D jinak recept i konečný výsledek super plus nakonec jsem to polil čokoládou :-)

  • Magda | 6. 2. 2017 13:50

    Moc fajn recept. Potřebovala jsem zdělat přezrálé banány a tohle byl opravdu bezva nápad. Také u nás proběhlo pár úprav: - mouka celozrnná hrubá špaldová - 2 třetiny obejmu mouky (chuťově je lepší a vůbec nechutná "celozrnně") - cukr přírodní - vanilka prášek přírodní - prášek do pečiva bez fosfátů a navíc 1 lžička jedlé sody - přidala jsem i kakao Krásně vyběhla chuť báječná. Voní po banánech a citron v receptu dodá šmrnc.

  • Morty | 22. 11. 2016 10:51

    zaručeně nejhorší bábovka, kterou jsem jedla..dala jsem na rady z předcházejících komentů a dala pouze jeden citron a i tak chuť byla kyselá a to jsem měla hodně sladké banány..nikdy více

  • Barunka | 28. 10. 2016 14:50

    Pro fajnšmekry, zkuste místo cukru datlový sirup!! Ta chut´je nadpozemsky dobrá a navíc zdravá! :) <3

  • Barunka | 28. 10. 2016 14:50

    Pro fajnšmekry, zkuste místo cukru datlový sirup!! Ta chut´je nadpozemsky dobrá a navíc zdravá! :) <3

  • Barunka | 28. 10. 2016 14:50

    Pro fajnšmekry, zkuste místo cukru datlový sirup!! Ta chut´je nadpozemsky dobrá a navíc zdravá! :) <3

  • Eva | 20. 9. 2016 11:02

    Skutečně vynikající!!! 8-) Jen malé úpravy: - neměla jsem citron, banány jsem zalila pouze citronkou - dala jsem lžičku kypřícího prášku navíc - dala jsem méně cukru a trochu medu

  • Mey | 13. 11. 2015 12:28

    Tak proč hodnocení 5?

  • Lenka | 21. 9. 2015 13:50

    tak jsem jí dala do trouby a čekám na výsledek , zatím to tu krásně voní .. ale místo citronu jsem dala koření citronová kúra ... citron doma nebyl :-)) :-))

  • Palačinka S.R.O | 21. 6. 2015 15:04

    Vynikající...

  • Jiřina | 17. 6. 2015 09:32

    Po přečtení komentů jsem dala 1 citrón, ½ hrnku třtinového cukru a 3/5 hrnku oleje. Pekla jsem hodinu na 170°C. Bábovka je krásně vláčná a voní a chutná po banánech. Luxusní :-) Všechny palce nahoru :-)

  • Jiřina | 17. 6. 2015 09:26

    Po přečtení komentářů jsem dala jen 1 citrón, 1/2 hrnku třtinového cukru a oleje tak 3/5 hrnku. Bábovka je naprosto luxusní. Je krásně vláčná a voní a chutná po banánech. Všechny palce nahoru! :-)

  • Dana | 7. 6. 2015 12:13

    Já dávám citrónu jen půlku a úplně to stačí. Peču na cca 165°C.

  • Martin | 21. 4. 2015 17:13

    Dal jsem limety a místo vanikovýho jsem tam dal skořicovej cukr, dal jsem to do kutaté formy a pak rozřízl a dal pudingový krém z poloviny mléka a másla a navrch čokoládu a ještě banány a luxus , ale 130 je málo takže 3/4 hodky na 150 je ideální.

  • Robí | 26. 3. 2015 08:39

    No je to příšerné ani nenapíšete kolik tam toho mame dat dala jsem am cely pytlik kypřícího prášku a cele mi to vyteklo navíc ještě k tomu tsm po upečení byl cítit :-$ :-X ale jinak přidala jsem kakao a trošku kávy standard a citronovou kůru na vůni ;-) :-\ :-* 8-) :'(

  • Terka | 10. 2. 2015 19:21

    A kolik jste tam dala citrónů?

  • Ryback | 21. 12. 2014 19:13

    Sedí. Ono asi záleží taky na formě a sou sporný i ty banány. A vlastně i ty hrníčky. Takže recept zajímavý ale každý doma uteče něco jiného. :'(

  • Suzy | 14. 12. 2014 14:42

    tych 130° C jse mi zda moc malo :-\ Ja jsem tam dala jenom 1 citron. 2 citrony jse mi zdaji moc. Nechapu proc az 2. Uz jen pomysleni na to, ze to bude moc kysele. Jeste jednou dekuju za recept. <3

  • Suzy | 14. 12. 2014 14:35

    i ja jsem tam pridala skorici a ted cekam na vysledek :-\

  • Skořice | 3. 11. 2014 16:01

    Omylem jsem tam místo vanilkového cukru nasipala skořici a zdá se to být výborný :3 :D ;-) ;-) <:-)

  • Lenka | 2. 11. 2014 19:54

    Dneska jsem pekla a je luxusni . Sladsi ale vyborna ;-) :-P :-P 8-)

  • Crooter | 27. 6. 2014 11:34

    Tak moc jsem se na bábovku těšila a nějak to zkazil ten citron. Přijde mi dost kyselá, takže docela lituju, že jsem tam ten citron dávala. Dala jsem tam jen jeden, tak si nedokážu představit tu kyselost z dvou citrónů. Jinak si myslím, že by bábovka byla na jedničku. Příště prostě bez citrónu a bude to dokonalý :)

  • Mery12 | 26. 5. 2014 16:30

    Výtečná bábovka. Rovněž jsem dala méně cukru a jeden citron. Pekla jsem hodinu na 170°C. Palec nahoru.

  • monika | 25. 2. 2014 16:02

    Bábovka je výborná a velmi jednoduchá, jediné mínus je, že je příliš sladká. Příště dám méně cukru a poliju čokoládou. Jinak je super!. Děkuj ;-) i

  • Tanďas | 9. 2. 2014 10:57

    Pekla jsem před dvěma dny. Na bábovky moc nejsem, ale tahle je opravdu dobrá. :-)

  • alik17 | 12. 1. 2014 17:28

    Dnes jsem pekla tuto bábovku a je výborná, jen jsem dala šťávu z jedného citrónu, stačilo a tři banány, je nadýchaná a lehounká :-)

  • Mirka | 4. 11. 2013 13:35

    Už je to dlouho co jsem jí také dělala, ale byla hrozně moc sladká a voněla jen při pečení :((

  • Pepílek | 4. 10. 2013 12:59

    Voní krásně, snad bude i dobrá (věřím, že jo). Musela jsem ale dopékat daleko déle na vyšší teplotu. Po zkoušce se špejlí to bylo vyloženě tekuté a syrové uvnitř - dle postupu tady uvedeného. Chci k tomu na namazání ještě udělat "pomazánku" - 250 g měkký tvaroh, 5 lžic hustá smetana, 2 banány, lžička kakaa, cukr.

  • Zdenka23 | 18. 4. 2013 20:16

    Díky za recept.. bábovka je výborná..:-)

  • Káče | 4. 3. 2013 17:57

    Je naprosto luxusní, jen příště dám šťávu jen z jednoho citronu. Po těch dvou mi to přijde příliš... osvěžující :-D Taky jsem pekla dýl (cca 50 min), ale to je trouba od trouby, tak je to vždycky :-)

  • Elisa212
    Elisa212 | 6. 1. 2013 15:55

    opravdu jednoduchá a zároveň dobrá! :)

  • Saxanka76 | 11. 4. 2012 16:13

    Dávám trochu míň cukru (3/4 hrnku), přidávám do těsta kousky hořké čokolády a peču v pekárně. Bábovka je úžasná. :-)

  • Adéla | 10. 1. 2012 11:36

    Trochu jsem si recept poupravila. Dala jsem 1,5 hrnku špaldové mouky smíchané s bio polohrubou moukou, 1/2 hrnku třtinového cukru, 1/2 hrnku oleje, prášek do pečiva (bez fosfátů), 2 vejce, 2 banány, kakao, šťávu z 1 citronu, sůl. Postup jsem zachovala stejný. Pekla jsem při 170°C cca 1hodinu. Výborný. :-)

  • Jana | 17. 11. 2010 18:11

    Bábovka je moc dobrá, zařazuji do oblíbených! 8-) Měla jsem jen dva banány, ale i tak to dostačovalo. Díky za recept! :-)

  • Irena Zahoříková | 20. 7. 2009 15:15

    Můžu jen chválit a chválit! :D Díky moc za recept. Všem moc chutnala. Přidala jsem rum a polila čokoládou a MŇAM! ;)

  • Gábina H | 8. 7. 2009 10:23

    Marcelo, jsem ráda, že chutnalo.

  • Marcela Fischerová | 8. 7. 2009 07:24

    Vynikající bábovka, už ji mám v oblíbených, takže ji určitě budu péct pravidelně. Moc jsme si pochutnali.

  • Gábina H | 30. 1. 2009 11:36

    Vlasto díky :-)

  • Vlasta Kopová | 30. 1. 2009 09:51

    Bábovka je naprosto vynikající, trochu mokřejší, ale to máme rádi! Byla na velkou formu. Děkuju za recept!!!

  • Gábina H | 20. 6. 2007 12:10

    Používám silikonovou formu a je pravda, že mám doma taky skleněnou formu, která je dost menší.

  • Lady | 19. 6. 2007 16:14

    Asi mám malou bábovkovou formu, těsta bylo nějak moc.

  • olga lisáková | 8. 5. 2007 12:37

    Výborná! Máme rádi "mokré" buchty a to tahle splňuje. Jen na můj vkus zbytečně sladké, příště uberu cukr. A taky jsem pekla na víc, 30 min na 180 st., 5 min na 160 st.. Díky za recept.

  • Gábina Houšková | 23. 3. 2007 07:57

    D9ky, jsem ráda, že chutnalo :o))

  • Jana Wocinka | 22. 3. 2007 15:18

    Výborné, přidala jsem kokos, rum, špetku nového koření a ořechy a nemělo to chybu, dávám za 1.

  • cmeldos | 21. 1. 2007 21:41

    Výborný recept.Pekla jsem ji na vymazaném plechu vysypaném strouhaným kokosem. Přidala jsem asi 10 dkg nasekaných vlašských ořechů a do části těsta jsem přidala kakao.

  • katerina uhlirova | 18. 11. 2006 13:57

    Vyborna.Pekla jsem ji na plechu a po upeceni jsem polila cik cak cokoladovou polevou.

  • Pastis Petite | 3. 5. 2006 14:00

    Je to moc dobré. Přestože mám horkovzdušnou troubu, musela jsem ji péci přesně 60 minut na 170 °C. Dala jsem do těsta citronovou kůru ze dvou citronů.

  • Terry=)) xxx | 30. 4. 2006 20:42

    Myslím že je tovynikající

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Banány Citron Cukr krystal Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Sůl Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tvarohová bábovka co se povede

Tvarohová bábovka co se povede

Ďábelské toasty - směs

Ďábelské toasty - směs

Cibulová marmeláda

Cibulová marmeláda

Marcipán ze sušeného mléka

Marcipán ze sušeného mléka

Kynuté koláče od maminky

Kynuté koláče od maminky

Sýrové koláčky z listového těsta

Sýrové koláčky z listového těsta

Buchta z mikrovlnky

Buchta z mikrovlnky

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Česneková surimi (krabí) pomazánka

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Jablečné / Hruškové kynuté knedlíky

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

101
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
61
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
57
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
36
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …
32
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

FOTO: Silikonová prsa, plavky a vyrýsované svaly – to je Bikini Olympia

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Rychlá a výtečná kmínová polévka s…
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Rychlá babiččina bábovka 100 let starý
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
Rychlá broskvová buchta
Rychlá broskvová buchta
Rychlá bublanina
Rychlá bublanina
Rychlá bublanina s třešněmi
Rychlá bublanina s třešněmi
  • Recepty.cz
  • Rychlá banánová bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact