• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rychlá, ale dobrá svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Rychlá, ale dobrá svíčková

autor: cenevrec
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 28
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rychlá, ale dobrá svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • hovězí maso
    • 1
      sklenice zelenina (sterilovaná zelenina na svíčkovou od Hamé)
    • 250
      ml smetana
    • hladká mouka
    • sůl
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Hovězí maso nakrájíme na středně velké kousky, zprudka opečeme na oleji, osolíme, podlijeme vodou a necháme podusit. Když je maso skoro měkké, přidáme Halalí a ještě chvíli dusíme. Maso vyndáme, omáčku rozmixujeme. Do smetany přidáme dvě lžíce hladké mouky a rozkvedláme. Přilijeme do rozmixované omáčky a mícháme až do zhoustnutí. Omáčku dochutíme cukrem, vložíme zpět maso a máme hotovo.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Famózní ale velmi rychlé závitky

Famózní ale velmi rychlé závitky

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá a rychlá brokolicová polévka

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

Dobrá, jednoduchá, rychlá mrkev

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Marie | 12. 5. 2015 15:12

    Já jí tak také vařím.Halalí je super ale musíte koupit to správné.Je více druhů.

  • Marie | 12. 5. 2015 15:12

    Já jí tak také vařím.Halalí je super ale musíte koupit to správné.Je více druhů.

  • J4444 | 4. 4. 2015 11:58

    Omáčka byla hrozně kyselá i když jsem halali přecedila a vymačkala. Příště asi ještě propláchnout. Nebo možná příště zkusím jiný recept na svíčkovou.

  • irena | 10. 12. 2014 12:12

    Svíčkovou jsem zrovna dovařila a je fakt dobrá ;-)

  • Šárka | 26. 1. 2014 10:02

    Halali je super věc na moření zvěřiny, a tipuju podle názvu, že k tomuto účelu bylo původně stvořeno, proto moc nechápu to slívání a proplachování vodou. Svíčkovou ze zvěřiny dělám jen takle, ale nikdy nevařím - peču v troubě. Omáčku pak nakonec stvořím v hrnci na kamnech z "výpeku". To, že je Halali hodně slané a kořeněné má nespornou výhodu, a to tu, že se z toho dá udělat víc omáčky a netřeba to dochucovat. V podstaté jen ředím nebo nastavuji, dle potřeby. Sní se vždycky úplně všechno. Tuhle svíčkovou mě naučila babička. Pravda je, že svíčkovou dělám pouze ze zvěřiny, nikdy ne z vepřového (chuťově to není ono) nebo z pravé hovězí svíčkové (moc peněz). Dělávali jsme to i z králíka, ale samozřejmě jen ze starších kusů, pokud bylo potřeba maso namořit, aby se nám na něm nevylámaly zuby. A taky po namoření zmizí ta "chuť" masa, která není zrovna žádoucí.

  • Ája | 30. 7. 2012 11:39

    Super recept! Svíčkovou jsem dělala poprvé v životě, měla jsem z ní respekt, ale díky tomuto receptu jsem uspěla na jedničku :) halali jsem teda propláchla v cedníku, dala 2 skleničky a smetany 2 kelímky. Příště dám asi víc, páč to bylo hned snězené, já chtěla ještě na druhý den pozvat rodiče...

  • Lenka | 8. 4. 2012 17:14

    halali nám nechutna lepší čerstvá zelenina

  • ALCA | 27. 7. 2011 10:58

    Halali musíte před vložením k masu propláchnout pres hustý cedník studenou vodou a nebudete mít přesolenou svíčkovou :-\

  • Anonymous | 25. 4. 2011 16:19

    dokončení předchozího... Halali ani Kunovjanka či jiná směs do pravé svíčkové prostě nepatří...

  • Anonymous | 25. 4. 2011 16:16

    Není nad čerstvou kořenovou zeleninu. halali, Ku

  • Marta Kropáčová | 30. 4. 2009 20:06

    Jitko,diky za radu

  • Jitka Bublová | 30. 4. 2009 11:07

    Halali jsem vyzkoušela jednou na doporučení, ale dopadla jsem stejně jako Jana - totálně přesolené. Sice se to ještě dalo zachránit, ale nebylo to ono. Takže jako dřív používám čerstvou zeleninu, je to zaručené a bez éček a konzervantů. Marto, zřídnutí omáčky se mi stalo jenom při zahuštování solamylem nebo hotovou jíškou, myslím, že to dělá ten škrob. S moukou se mi to nikdy nestalo, spíš omáčka vždy do druhého dne zhoustne.

  • Marta Kropáčová | 26. 4. 2009 20:44

    Takym rada varim na Halali,akorad ho zcedim a maso zasypu jen tou zeleninou,az dodelavam omacku,nalevem ji dochucuji.Co me vrta hlavou je to,ze kdyz se omacka prihriva...a to nemyslim v mikrovlnce,ze nekdy zridne a nekdy je stejna,jak predesly den,nevite nekdo,proc?Nekdy se mi to stane i s gulasem.

  • Roman Raba | 26. 4. 2009 16:55

    Dělám téměř stejně jako je tento recept a Halali mě nikdy nezklamalo. Příprava rychlá a výsledek velmi chutný.

  • Marta Kropáčová | 25. 4. 2009 20:45

    Taky nemam s Halali problem,ja ho zcedim a po orestovani masa ho tou zeleninou zasypu a podleji vodou.Zbyly nalev pouzivam az na dochucovani.Vysledek dopadl vzdy skvele.

  • Jana K. | 25. 4. 2009 19:38

    JA si myslim,ze je to spis nakysle,ale to se da dochutit cukrem nebo na zaver pridat na talir brusinky. Delam i klasickou svickovou,ale kdyz neni cas,tak je to dobra varianta.

  • zdenka supolova | 25. 4. 2009 16:26

    Na Halali nedám dopustit,nikdy se mi nepodařilo udělat svíčkovou "jako od maminky",až když se před mnoha a mnoha lety začalo dělat Halali.I na menší množství masa dávám celou malou skleničku a nikdy nebyla slaná.Tak nevím....

  • Jana Wernischova | 24. 4. 2009 23:27

    Já mám s Halali moc špatnou zkušenost - jednou jsem to použila a jídlo bylo tak děsivě přesolené, že přes veškerou snahu a pokusy letělo nakonec do záchodu a k obědu byla namísto svíčkové omeleta. Ale třeba jsem měla opravdu jen smůlu na nějakou špatnou várku nebo přímo sklenici - jinak používám směs zeleniny do svíčkové taky, jen se to snad ani nijak extra nejmenuje.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hladká mouka Hovězí maso Smetana Sůl Zelenina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česneková omáčka

Česneková omáčka

Vepřové s cibulí na černém pivu

Vepřové s cibulí na černém pivu

Velikonoční mrkvový beránek

Velikonoční mrkvový beránek

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Peříčkový řez

Peříčkový řez

Česnekovo-houbové maso zapečené s bramborem a smetanou

Česnekovo-houbové maso zapečené s…

Ovocný koláč se žmolenkou

Ovocný koláč se žmolenkou

Pikantní špenátové rolky

Pikantní špenátové rolky

Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

28
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
18
Brokolicová polévka se smetanou
Brokolicová polévka se…
16
Zavařená kapie
Zavařená kapie
16
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

Ztracený míří na Letenskou pláň: Pokořil další rekord

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

  • Recepty.cz
  • Rychlá, ale dobrá svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact