• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rybízový sirup
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový sirup

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 121
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
Rybízový sirup
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • kyselina citronová
    • černý rybíz nebo červený
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Rybíz odstopkujeme, umyjeme, rozmačkáme, přidáme vodu, aby byl ponořený (nebo více dle vlastní úvahy). Necháme do druhého dne, občas promícháme. Nesmí ale moc zkvasit. Pak přes gázu zlehka procedíme a vymačkáme, odměříme a dáme do větší nádoby.
2
Zahřejeme zhruba na 70 °C a přidáme na každý litr štávy 1,7 kg cukru a 3-10 g kyseliny citrónové. Čím víc vody, tak i více kyseliny citrónové. Zahřejeme na 85 °C, mícháme, sbíráme pěnu.

RADA: Tipy na domácí zavařování

3
Ihned ještě horké plníme do lahví, ty položíme a necháme až do vychladnutí. Takto připravený sirup v lahvích nerosolovatí.

RADA: Máte rádi sirupy? Zkuste bezinkový sirup!

4
Stejným postupem můžeme dělat sirup z jahod, malin, ostružin, ale přidáme více kyseliny citrónové.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bezinkový sirup

Bezinkový sirup

Nektarinkový sirup

Nektarinkový sirup

Broskvový / Meruňkový sirup

Broskvový / Meruňkový sirup

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jindřiška | 23. 7. 2014 18:15

    Dobrý den, dělala jsem podle vašeho receptu sirup z angreštu a špendlíků.Ještě jsem sterilizovala, aby mi dlouho vydržel, jestli tedy vydrží a hotovo. Sirup je krásně hustý a žádný rosol ani zdrcnutí. Sice jsem nevážila a dávala jsem vše od oko,i tak super. Děkuji :-)

  • Petra | 5. 7. 2013 17:42

    i když sem dodržovala postup tak mam rosol

  • Efufu | 15. 7. 2012 20:25

    Dávám dvojku, protože i přes dodržení postupu se mi to "zdrclo". Ale pít se dá a je docela dobrý. :)

  • Efufu | 15. 7. 2012 20:24

    Postupovala jsem podle návodu, ale i tak mi trochu zrosolovatěl. Ale používat se dá, když se ve vodě rozmíchá. Díky moc!

  • Lída Kotalíková | 7. 7. 2009 13:30

    Vynikající a oblíbený sirup. Musí se sesbírat opravdu hodně pěny (tu si pak schováváme třeba do jogurtů), ale každý rok se u nás dělá.Děkujeme!

  • Gábina | 9. 7. 2007 00:00

    Anonyme, když chceš hodnotit, musíš se nejdříve zaregistrovat a přihlásit.

  • Anonym | 8. 7. 2007 10:37

    Nejak mi sem nejde dat hodnoceni, ale kdyby to slo, tak davam za jedna. Je to dobrotka

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Rybízová
Nápoje Jiné Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Cukr Kyselina citronová
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a želatinou

Oblíbený piškotový koláč s tvarohem a…

Kuře v jogurtové marinádě II.

Kuře v jogurtové marinádě II.

Banánové řezy

Banánové řezy

Mrkvová mňamka

Mrkvová mňamka

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Bůčková roláda plněná šlehanou sekanou

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

Ovocný dort s želé

Ovocný dort s želé

Salát Caesar II.

Salát Caesar II.

Nepečené Cake Pops

Nepečené Cake Pops

Doporučujeme

50 minut
Čočka na kyselo

Čočka na kyselo

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

45 minut
Čevabčiči

Čevabčiči

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Kulajda

Kulajda

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

29
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
20
Pudinkový pohár
Pudinkový pohár
19
Jednoduchá žampionová omáčka
Jednoduchá žampionová…
17
Bazalková pasta / pesto
Bazalková pasta / pesto
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamie Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z křehkého těsta, s mandlemi nebo pudinkem
Jablečný koláč 4x jinak: Upečte si sypaný, z…
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak ho připravit doma
Dýňové latte lepší než z kavárny. Naučte se, jak…
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně nejlepších obědů
Recepty z mletého masa: 6 bezkonkurenčně…
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
AHA.cz Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Z Mareše je troska: Rozvod s Monikou, nebo vážná nemoc?

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Největší hit podzimu? Semiš! Jak nosit tento draze vypadající trend?

Ženy.cz Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Chlapi, takhle ne! 10 věcí, které zaručeně odradí každou ženu

Blesk.cz Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

Je zpět a drtí sledovanost. Michael C. Hall pro Blesk: „Dexter žije a má chuť riskovat!“

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Jaké jste znamení podle indického horoskopu? Najděte si to své!

Další doporučené recepty:

Rybízový linecký koláč
Rybízový linecký koláč
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový mřížkový koláč s tvarohem
Rybízový nepečený dort
Rybízový nepečený dort
Rybízový žmolenkový koláč
Rybízový žmolenkový koláč
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Rychlá a bezkonkurenční buchta/zákusek
Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Rychlá a výtečná kmínová polévka s…
  • Recepty.cz
  • Rybízový sirup
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact