• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč ze zakysané smetany
Napište svůj komentář k receptu

Rybízový koláč ze zakysané smetany

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízový koláč ze zakysané smetany
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 300
      g červený rybíz
    • 180
      g máslo
    • 170
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      špetka sůl
    • 200
      ml zakysaná smetana
    • 240
      g hladká mouka
    • 1,50
      ks prášek do pečiva
  • Poleva
    • 100
      g měkký tvaroh
    • 100
      g lučina
    • 100
      g cukr
    • 20
      ks červený rybíz na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Máslo utřeme s cukrem, přidáme vejce, sůl, smetanu a mouku smíchanou s kypřícím práškem.
2
Vypracujeme těsto a vmícháme rybíz obalený v hladké mouce.
3
Pečeme ve formě při 170 °C asi 40-50 minut.
4
Tvaroh s lučinou a cukr vyšleháme a vzniklou polevou potřeme vychladlý dort a necháme zatuhnout.
5
Povrch ozdobíme trochou rybízu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Koláč ze zakysané smetany

Koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané smetany

Rychlý ovocný koláč ze zakysané…

Švestkový koláč ze zakysané smetany

Švestkový koláč ze zakysané smetany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • XXX | 23. 1. 2013 12:43

    Koláč je fakt moc dobrý. Do té polevy je dobrý ještě i vanil. cukr. ;-)

  • Hana Jakubcová | 5. 1. 2012 07:24

    Výborný a nemusí být jen s rybízem :-) .

  • Renáta Lechová | 20. 6. 2009 10:00

    Výborný koláč.

  • Věra z DC | 27. 2. 2007 13:52

    Díky za pochvalu, jsem ráda, že byl úspěch.

  • Ivana Samcová | 14. 2. 2007 06:10

    Paní Věro, nedá mi to a musím se ještě jednou ozvat. Po rozležení je koláč přímo skvostnej. Přinesla jsem ochutnat do práce a hned jsem dávala recept, měl velký úspěch Tak ještě jednou velký dík za výborný koláč.

  • Ivana Samcová | 11. 2. 2007 18:54

    Dnes jsem koláč upekla, je velice chutný, takový lehce navinulý. Jen polevy jsem udělala více, neměla jsem lučinu, dala jsem celý tvaroh a přidala kelímek zakysané smetany. Na přání posypala hoblinkami čokolády. Díky za recept. Ivana

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty
Moučníky Koláče Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červený rybíz Cukr Hladká mouka Lučina Máslo Měkký tvaroh Prášek do pečiva Sůl Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rybí pomazánka s avokádem

Rybí pomazánka s avokádem

Gazpacho - andaluská zeleninová polévka

Gazpacho - andaluská zeleninová…

Pribináček domácí

Pribináček domácí

Krkovička pro vítanou návštěvu

Krkovička pro vítanou návštěvu

Tvarohové knedlíky

Tvarohové knedlíky

Krém / krémová náplň do doutníčků, ořechů, trubiček...

Krém / krémová náplň do doutníčků,…

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bezmasá dýňová směs nejen na topinky

Bylinková žebírka na pivu

Bylinková žebírka na pivu

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

36
Vepřová paštika v krustě
Vepřová paštika v krustě
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Jogurtový chléb
Jogurtový chléb
15
Polévka ze zelí, rajčat a batátů
Polévka ze zelí, rajčat…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Bitva o kšeft s hity Zagorové: Divadlo Kalich muselo zakročit

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Módní policie z premiéry filmu Milion: Ayverdi ukázala silikony, Stárková spodní prádlo. Kdo zazářil?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Český Slavík chystá dojemné gesto: Pocta pro Aničku Slováčkovou (†29)! A které hvězdy vystoupí?

Český Slavík chystá dojemné gesto: Pocta pro Aničku Slováčkovou (†29)! A které hvězdy vystoupí?

SportRevue.cz FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

FOTO: 41 fotbalových děv, Které jsme mohli vidět v roce 2014 na mistrovství světa v Brazílii

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

Nový díl Eroskopu: Sexy pád do neznáma! Co v erotice čeká vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Rybízový koláč ze zakysané smetany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact