• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rybízové víno
Napište svůj komentář k receptu

Rybízové víno

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 21
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízové víno
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 3
      l rybízová šťáva
    • 4
      l voda
    • 2,50
      kg cukr
    • 3
      balení živná sůl
    • 2
      balení vinné kvasinky nebo 1 lahvička kvasinek Vinflora

Postup přípravy receptu

1
Před přípravou vína asi 2-3 dny připravíme sušené kvasinky. (Tekuté můžeme nalít rovnou do připravovaného vína).
2
Do čisté 2 dl skleničky nalijeme domácí ovocný mošt nebo ovocnou šťávu bez konzervačních látek. Přisypeme sušené kvasinky, zamícháme a necháme je 2-3 dny rozmnožit.
3
Cukr s vodou převaříme, necháme vychladnout a nalijeme s rybízovou šťávou do 10 l demižonu, nasypeme sáčky se živnou solí, řádně zamícháme a přidáme namnožené kvasinky a opět zamícháme.
4
Demižon uzavřeme korkovou vypařenou zátkou s otvorem na kvasnou rourku. Do té nalijeme vodu a nasadíme. Celou zátku zavoskujeme.
5
Asi po čtyřech týdnech zátku odstraníme a víno opatrně stočíme do jiného demižonu (dáváme pozor, abychom nezvířili kaly). Tam necháme víno vyčistit a pak jej můžeme stočit do lahví, které řádně zazátkujeme a uložíme v chladném sklepě naležato.
6
Toto víno, především z červeného rybízu je kyselejší a i po dodatečném přislazení je stále ostré.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízové víno II.

Rybízové víno II.

Netradiční rybízové řezy

Netradiční rybízové řezy

Osvěžující rybízové želé

Osvěžující rybízové želé

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Pavel R | 14. 9. 2013 10:45

    Je to sůl, která funguje jeko další živina kvasinek. Kupuje se v drogerii, nebo vinotéce.je v malích balíčcích 1bal/10l

  • Jannis Tavla | 28. 6. 2013 12:31

    Vysvetlete mi prosim, co to je zivna sul .

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Drinky a koktejly
Nápoje Alkoholické Večeře Pozdní večeře Narozeniny Výjimečný den Oslava Silvestr Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Rybízová šťáva Vinné kvasinky Voda Živná sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Italské kuře

Italské kuře

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Ovocno-tvarohový koláč

Ovocno-tvarohový koláč

Jahodový pohár

Jahodový pohár

Fazolky s Nivou

Fazolky s Nivou

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Guláš z hlívy ústřičné s bramboráčky

Cibulovo-česneková plec

Cibulovo-česneková plec

Francouzská bageta

Francouzská bageta

Americký dýňový koláč

Americký dýňový koláč

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

27
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
26
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Holandský řízek v housce
Holandský řízek v housce
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
14
Tažený jablkový závin
Tažený jablkový závin

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Rybízové víno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact