• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rybízová marmeláda II.
Napište svůj komentář k receptu

Rybízová marmeláda II.

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 40
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.
Rybízová marmeláda II.
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • černý rybíz
    • červený rybíz
    • želírovací cukr
    • cukr krystal

Postup přípravy receptu

1
Červený a černý rybíz (nebo jen jeden druh) rozemeleme v kuchyňském mixéru, popřípadě v nějakém robotu, a z následné směsi necháme přes plátno vykapat šťávu z ovoce. Nejlépe je to nechat zatížené kapat přes noc, já to dělám do plastového 10litrového kbelíku.
2
Pro vaření marmelády odebereme do hrnce 1 kg (pozor - ne 1 litr) šťávy, přidáme sáček želírovacího cukru (Dr. Oetker je lepší nebo od Labety) a 2 polévkové lžíce cukru krystal a za studena dobře promícháme. Po rozmíchání přivedeme k varu a cca 10 minut pozvolna za stálého míchání provařujeme a odebíráme případnou pěnu.
3
Po dovaření sléváme ještě horké do připravených sklenic, uzavřeme a na cca 5 minut otočíme dnem vzhůru, pak otočíme zpět, aby marmeláda nezůstala na víčku. Dále již nezavařujeme. Dělám to již 30 let stejně a pokaždé je mameláda vynikající a bez zbytečných barviv a nežádoucích éček. Dobrou chuť.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rybízová marmeláda

Rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

Rybízová bublanina s krémem

Rybízová bublanina s krémem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míla | 16. 7. 2013 12:25

    Dr. Oetker má jak želirovací přípravek, kam se přidává extra cukr, nebo už "namýchaný" želírovací cukr.

  • Jirik | 21. 8. 2012 14:25

    Zadneho DR Oetkera nedavat! Stava zeliruje sama o sobe, na 1 l stavy dam 80 dkg cukru, 15 minut povarim a je hotovo. Vyborna na palacinky - vyzkousejte

  • Martina | 17. 7. 2012 22:06

    Nemáte tam nějak málo cukru? Všude se uvádí na 1 kg rybízu přibližně 1 kg cukru. Teď to budu dělat poprvé v životě :-) tak mám strach, aby to nebylo kyselý. :-\

  • Tojefuk | 10. 7. 2012 12:04

    Dovolím si napsat důležitou opravu: právě u želírovacích přípravků Dr. Oetker je napsáno, že nejdřív se přidává želírovací přípravek (Gelfix) a teprve AŽ PO TÉ cukr. Je to důležité pro správné ztuhnutí marmelády. Já dělám marmeládu trochu jednodušeji - ovoce trochu rozvařím, rozmixuji tyčovým mixérem a teprve tuto směs protlačím přes síto. Je to rychlejší, ušpiní se méně nádobí a výsledek stejný. Rybíz zrovna želíruje dobře, tam stačí přípravku méně.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zavařování & nakládání Džemy a marmelády Rybízová
Ostatní Zavařování a nakládání Červenec Srpen Vaření Děti Vánoce Velikonoce Svatba Posvícení Oslava Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Černý rybíz Červený rybíz Cukr krystal Želírovací cukr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zamilovaná očka

Zamilovaná očka

Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

Janiny kuřecí medailonky

Janiny kuřecí medailonky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky a papriky

Nálev na sladkokyselé okurky, slimáky…

Kakaovo-kokosové muffiny

Kakaovo-kokosové muffiny

Meruňkový závin

Meruňkový závin

Tvarůžková pomazánka V

Tvarůžková pomazánka V

Jablečná přesnídávka

Jablečná přesnídávka

Brambory na plechu s bylinkami

Brambory na plechu s bylinkami

Doporučujeme

60 minut
Pečené brambory s brynzou a slaninou

Pečené brambory s brynzou a slaninou

15 minut
Vaječné muffiny ve slanině

Vaječné muffiny ve slanině

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

105 minut
Myslivecké kuře s česnekovou polentou

Myslivecké kuře s česnekovou polentou

70 minut
Banánový chlebíček

Banánový chlebíček

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

40 minut
Lepenice s trhaným uzeným

Lepenice s trhaným uzeným

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Poslední sledované recepty

56
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
14
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Míša řezy
Míša řezy
12
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
11
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a chutnou přílohu nabitou vitaminy
Zelný salát 7x jinak: Vyrobte si jednoduchou a…
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla, kompot nebo je přidejte k masu
Jak využít kdoule? Udělejte z nich voňavá povidla…
AHA.cz Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Lenka Filipová v kritickém stavu: Rychlý převoz do nemocnice!

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Tato znamení zemřou sama: Jste odsouzena ke smrti v ústraní?

Blesk pro ženy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie jsou tady: Loni to byla jízda! Co kamery neměly vidět

Ceny Thálie jsou tady: Loni to byla jízda! Co kamery neměly vidět

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Velký horoskop na listopad: Kdo si sáhne na dno svých sil a koho čeká měsíc plný úspěchů?

Další doporučené recepty:

Rybízová bublanina s krémem
Rybízová bublanina s krémem
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová buchta s čokoládou
Rybízová marmeláda
Rybízová marmeláda
Rybízová pěna
Rybízová pěna
Rybízová šťáva za studena
Rybízová šťáva za studena
Rybízové víno II.
Rybízové víno II.
  • Recepty.cz
  • Rybízová marmeláda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact