• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rybí filé po provensálsku
Napište svůj komentář k receptu

Rybí filé po provensálsku

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 13
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rybí filé po provensálsku
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g rybí file
    • 1
      ks pórek
    • provensálské bylinky
    • 4
      ks tavený sýr
    • rostlinný olej
    • 1
      ks masox (Kostka)
    • citronová šťáva
    • sůl

Postup přípravy receptu

1
Filé osolíme, posypeme provensálským kořením a jemně pokapeme citronovou šťávou. Orestujeme na oleji, maso vyjeme, přidáme trošku oleje a orestujeme kolečka pórku. Po chvíli přidáme sýry a necháme je roztavit, podlijeme vodou a přidáme provensálské koření. Na mírném ohni vaříme asi 3-5 minut. Poté do omáčky rozdrobíme kostku bujonu, chvíli povaříme, přidáme filé a dusíme 5-7 minut. Filé podáváme přelité omáčkou s brambory nebo hranolky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Pečený losos po provensálsku

Pečený losos po provensálsku

Tvaroh po provensálsku

Tvaroh po provensálsku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 29. 10. 2012 18:37

    Výborné. Přidala jsem jen špetku hořčice. Vynikající varianta. Díky za typ :-)

  • jwojnarova | 26. 10. 2012 19:42

    Moc dobré. Dostala jsem pochvalu od manžela, že to může jíst každý týden.

  • Kateřina Blažíková | 12. 12. 2008 16:47

    Bylo to výborný, akorát jsem takm ještě přidala jedno spařený tajče.. ale nemá to chybu :o)

  • Anonym | 10. 6. 2007 08:00

    Velmi chutnalo celé rodině,jednička

  • veronika | 5. 3. 2007 12:02

    můj mily mě tímto pokrmem přivítal o víkendu a málem jsem spadla ze židle, jak mi chutnalo! Recept skvělý, chutný a jednodušší, než by se na první pohled zdálo:-)

  • Petra J. | 16. 2. 2007 13:09

    Velmi dobré! Místo filé jsem použila jinou rybičku, ale výsledek byl perfektní!!!!Konečně výborná ryba na jiný zbůsob:)

  • Zdena z JM | 9. 11. 2006 06:58

    Bylo to vynikající.Sýrovou omáčku jsem trochu naředila mlékem,aby jí bylo víc,filé jsem nakrájela na kousky a vložila do omáčky.Podávala jsem s rýží.

  • Iveta | 6. 11. 2006 17:30

    Fakt to bylo dobrý!

  • Marcela Hrušková | 10. 9. 2006 15:29

    Výborné a rychlé jídlo, zkusila jsem citronový pepř. Neměla jsem pórek, místo něj jsem dala čerstvou papriku a bylo to velmi chutné.

  • Šárka | 4. 6. 2006 17:57

    Dnes jsem zkousela tento recept a musim rict, ze jsme si moc pochutnali. Mela jsem doma pouze 1 kostku taveneho syra, tak jsem do omacky pridala smetanu a trochu strouhaneho syra. Vynikajici.

  • Ren | 11. 4. 2006 12:54

    Omáčka byla výborná, ale rybí maso v ní trochu nevýrazné. Určitě to vyzkouším třeba s kuřecím plátkem. Jinak chválím:)

  • marcela | 14. 3. 2006 11:30

    Vyzerá to lákavo, akurat neviem aky bujon tam mam dat, alebo je to jedno?

  • petr nový | 10. 3. 2006 12:19

    Musím říct VELICE DOBRÉ.Zkoušel jsem místo provensálskýho koření bazalku a taky třída

  • george40 | 1. 2. 2006 11:59

    Tak musím říct, že výsledek předčil očekávání.Doplním: filé okořenit citronovým pepřem a kořením na ryby a samozřejmě přidat provensál. Do omáčky jsem kápnul smetanu. Nemělo to chybu.

  • george40 | 1. 2. 2006 07:49

    zkusím a budu referovat, myslím že je to snadná a nenáročná příprava oběda

  • Naďa | 8. 8. 2005 15:03

    Potvrzuji, opravdu velmi dobré. Vyzkoušeno i s kuřecími plátky, taky povedené.

  • Tereza | 1. 8. 2005 14:57

    woow, naprosto úžasné, jen to chce víc taveného sýra pro lepší chuť! s tímto receptem jsem sklidila úspěch jak u rodinky, tak u nastávaící tchýně :)

  • pavla švestková | 13. 4. 2005 19:35

    Mohu vřele doporučit, opravdu vynikající.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Ryby
Maso Rybí Oběd Večeře Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Masox Pórek Provensálské bylinky Rostlinný olej Rybí file Sůl Tavený sýr
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Blesková vajíčková polévka

Blesková vajíčková polévka

Cuketové chlupaté knedlíky

Cuketové chlupaté knedlíky

Anglické zázvorové sušenky

Anglické zázvorové sušenky

Věnečky

Věnečky

Staročeské kostky

Staročeské kostky

Jednoduchá kávová roláda

Jednoduchá kávová roláda

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Červená řepa s medem podle J. Krausové

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Jednoduché třešňové / višňové knedlíky

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Doporučujeme

20 minut
Pórková polévka s fazolemi a toasty

Pórková polévka s fazolemi a toasty

20 minut
Asijské nudle s restovanou zeleninou

Asijské nudle s restovanou zeleninou

30 minut
Jednoduchá brokolicová polévka

Jednoduchá brokolicová polévka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

30 minut
Červené kuřecí kari

Červené kuřecí kari

50 minut
Bramborové knedlíky plněné špenátem a žampiony

Bramborové knedlíky plněné špenátem a…

90 minut
Skořicové šneky

Skořicové šneky

30 minut
Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

Kuřecí prsa plněná smetanovým špenátem

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

42
Jindřiščin perník
Jindřiščin perník
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
28
Vepřové s cibulí na černém pivu
Vepřové s cibulí na…
25
Kuře na čtvrtek
Kuře na čtvrtek
24
Řezy s vaječným likérem
Řezy s vaječným likérem

Zajímavé články

Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po které zhubnete. Objevte jeho kouzlo!
Řapíkatý celer je nejenom křupavá svačinka, po…
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a triky, díky kterým rychle změkne
Jak poznat zralé avokádo? 5 užitečných rad a…
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
AHA.cz Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Martin Stropnický odhalil novinku: Těší se na miminko

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

V šatníku Marty Jandové (51): I na túrách chci, aby mi to slušelo

Ženy.cz Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Jste plachý extrovert? Když působíte jako dvě protikladné osobnosti

Blesk.cz Neuvěřitelná Bohdalová (94): Roztočila to s utajovanou částí rodiny

Neuvěřitelná Bohdalová (94): Roztočila to s utajovanou částí rodiny

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz 7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

7 mocných komplimentů, které by měly mámy říkat svým dcerám v každém věku

Blesk Horoskopy 4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

4 podrazáci podle znamení zvěrokruhu: Štíři klidně zradí vlastní rodinu, Ryby na to jdou přes city

  • Recepty.cz
  • Rybí filé po provensálsku
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact