• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Růžový likér
Napište svůj komentář k receptu

Růžový likér

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Růžový likér
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml voda
    • 500
      ml vodka nebo 300 ml čistého lihu
    • 100
      ks růžové lístky z popínavé růže - pozor ! ne každá růže je vhodná !
    • 500
      ml cukr

Postup přípravy receptu

1
Růžové lístky sbíráme brzo po ránu (nejlépe kolem 4 h.), naložíme do alkoholu a necháme ve stínu a chladu odstát 3 dny. Vodu svaříme s cukrem na hustý sirup (skoro jako med). Přecedíme přes tenké plátýnko, alkohol a smícháme s ještě vařícím sirupem.
2
Používá se do pečení, nebo při přípravě domácího rahatu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Růžový salát

Růžový salát

Borůvkový (višňový)  likér

Borůvkový (višňový) likér

Třešňový likér

Třešňový likér

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katuskab. | 8. 2. 2014 02:08

    Jinak prave jedna z prisad je ruzova voda(esence)

  • Katuskab. | 8. 2. 2014 02:07

    Raha je arabsky zakusek, jakoby bonbon z tuheho kukuricneho skrobu v ruznych barvach, v nekterych zemich se dela i s orisky. Mam originalni syrsky recept, kdyby nekdo chtel, ale doporucuji opravdu zkusenym kucharum, cukrarum, je to docela komplikovane a trva hodiny uvarit spravne skrob s prisadami

  • vaha | 11. 7. 2007 18:09

    Co to je "domácí rahat"?

  • Airan | 30. 3. 2006 14:39

    Anonyme, mylsim, ze urcite ano:-) Jinak se bezne pouziva ruzova popinava plnokveta ruze. Ze sipkove ruze mimo caje se delal jeste sirup na produsky ale bez alkoholu. Ten nam ale jako deti nechutnal tak moc jako liker alkoholovy, na ktery jsme tajne chodili a nase zlata babicka nad tim obcas privirala oci (nebo je taky obracela v sloup:-)))

  • Anonym | 30. 3. 2006 13:38

    Nedá se to dělal z rúže šípkovej?

  • Anonym | 29. 3. 2006 14:01

    Vim, ze se da koupit v Turecku, jinde jsem na neho nenarazila. Ale i ten domaci je vyborny:-)

  • beba | 29. 3. 2006 13:44

    A dá sa ten likér kúpiť? Ešte som o ňom nepočula.

  • Kuchařka on-line | 29. 3. 2006 11:56

    Jistě, budeme jen rádi :)

  • Airan Novakova | 29. 3. 2006 09:41

    Je to jedno z nejlepsich prirodnich projimadel, nema vedlejsi ucinky, je setrne, doporucuje se i malym detem. Nema chybu pri hubnuti - postaci panacka na vecer:-) Pokud bude mit kucharka on-line nebo nekdo z vas zajem, poslu fotku te ruze.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Sirupy a šťávy a likéry
Nápoje Alkoholické Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Růžové lístky Voda Vodka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kakaovník

Kakaovník

Jogurtová bublanina II.

Jogurtová bublanina II.

Grilovaný banán

Grilovaný banán

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Domácí nugát

Domácí nugát

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Citronové řezy-máslové a výtečné

Citronové řezy-máslové a výtečné

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Karbanátky nebo sekaná s patizonem

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Quinoa s houbami ala houbový kuba

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

34
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
24
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Kančí guláš s bramborami
Kančí guláš s bramborami
15
Kachna s fíkovým zelím
Kachna s fíkovým zelím
14
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

Martina Preissová připustila: Plánovala nemocnému manželovi pohřeb

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Denní horoskop na středu 12. 11. 2025: Koho čeká den plný překvapení a komu hvězdy zamíchají city?

Další doporučené recepty:

Růžová citronáda
Růžová citronáda
Růžové grapefruity v rosolu
Růžové grapefruity v rosolu
Růžové vanilkové muffinky
Růžové vanilkové muffinky
Růžový salát
Růžový salát
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba hříbky plněná, na másle smažená
Ryba na estragonu z Provence
Ryba na estragonu z Provence
  • Recepty.cz
  • Růžový likér
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact