• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rukolová polévka
Napište svůj komentář k receptu

Rukolová polévka

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
Rukolová polévka
9fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule střední
    • 3
      ks brambory středně velká
    • sůl
    • 2
      lžíce olivový olej
    • 150
      ml smetana 31% (100-150 ml)
    • 750
      ml drůbeží vývar
    • pepř celý mletý
    • 2
      hrst rukola

Postup přípravy receptu

1
Očištěné syrové brambory nakrájejte na menší kousky, očištěnou cibuli nasekejte najemno. Do středně rozpáleného hrnce nalijte olej a jemně orestujte cibuli. K cibuli přidejte brambory a krátce spolu orestujte. Brambory a cibuli zalijte vývarem, osolte a opepřete. Brambory uvařte doměkka.
2
Do polévky přidejte rukolu a krátce ji povařte. Uvařenou polévku rozmixujte, zjemněte smetanou a doveďte k varu. Jednotlivé porce dozdobte lístkem rukoly nebo nočkem z kozího sýra.

RADA: Tipy na polévky, které zaženou ten největší hlad

3
Autorkou receptu je Tereza Marková-Beránková, http://www.vypecky.com.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bramborový krém s chorizem

Bramborový krém s chorizem

Rukolový salát se ztraceným vejcem

Rukolový salát se ztraceným vejcem

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Emko01 | 26. 8. 2017 17:43

    Úplně jiná polévka než jsem zvyklá, ale chuťově velmi dobrá :)

  • J.K. | 2. 5. 2016 14:24

    dobrá polévka

  • J.K. | 2. 5. 2016 14:24

    dobrá polévka

  • J.K. | 2. 5. 2016 14:24

    dobrá polévka

  • Angie | 25. 1. 2014 22:51

    Byla výborná ;-) a určitě se do ní pustím znovu http://abaker.blog.cz/

  • Jačna
    Jačna | 24. 1. 2014 17:11

    Vypadá to dobře a chutnalo mi to :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Krémové a husté polévky Špenátová FOOD
Polévky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Cibule Drůbeží vývar Olivový olej Pepř celý Rukola Smetana Sůl

Jak oloupat cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnečka z uzených kostí

Česnečka z uzených kostí

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá horká čokoláda

Velmi jednoduchá a extrémně dobrá…

Rybí pomazánka III.

Rybí pomazánka III.

Grilovaný banán

Grilovaný banán

Avokádová pomazánka II.

Avokádová pomazánka II.

Švejkův salát domácí

Švejkův salát domácí

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Masová bábovka aneb sekaná trochu jinak

Masová bábovka aneb sekaná trochu…

Buchta z cizrny

Buchta z cizrny

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Jak oloupat cibuli

Poslední sledované recepty

33
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
24
Tvarohová buchta tříbarevná
Tvarohová buchta…
15
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
13
Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou
Vepřová panenka s…
13
Rychlá a výtečná kmínová polévka s kapustou
Rychlá a výtečná kmínová…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které se pojí k 11. listopadu?
Svatomartinský kvíz: Znáte tradice a zvyky, které…
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak ji připravit, aby byla měkká a křupavá?
Pečená husa nesmí na svatého Martina chybět. Jak…
AHA.cz Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Velký den u Marešových nebude! Nemám na to chuť ani energii, tvrdí Leoš

Mimibazar Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Svátek sv. Martina: husa, víno... Znáte příběh této tradice?

Dáma.cz Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Saka a blejzry pro letošní jaro: Takto je nosí známé influencerky nad 50!

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

Moderátor Xaver Veselý: Děsivá nehoda na dálnici

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Další doporučené recepty:

Rozpékané bylinkové brambory
Rozpékané bylinkové brambory
Rožnovské kapsy
Rožnovské kapsy
Rukcuk ovocná buchta
Rukcuk ovocná buchta
Rukolové pesto
Rukolové pesto
Rukolový salát s jahodami
Rukolový salát s jahodami
Rukolový salát s novými bramborami
Rukolový salát s novými bramborami
  • Recepty.cz
  • Rukolová polévka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact