• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rozpeky
Napište svůj komentář k receptu

Rozpeky

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozpeky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 15
      g droždí
    • voda
    • cukr
    • 500
      g hladká mouka
    • sůl
    • 50
      g tuk

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, špetky cukru a mouky připravíme kvásek. Přidáme jej do zbylé mouky, osolíme, přidáme rozpuštěný tuk a vlažnou vodou zaděláme na kynuté těsto, které necháme chvíli kynout. Z těsta pak děláme menší ploché vdolky, které na povrchu potřeme vodou a v předehřáté troubě upečeme na plechu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Houbovka a rozpeky

Houbovka a rozpeky

Vdolky - rozpeky

Vdolky - rozpeky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • igi | 28. 4. 2015 11:29

    No jak je vidět recepty se dělají pro pokričilé nebo pro ženy s praxí ve vaření. Tu troubu si mám předehřát na kolik??? Kvásek rozdělám jen tak, nebo s vodou či mlékem??? Mám více otázek než odpovědí tak si k té mrkvi udšlám brambory.Dík za výborný recept. <3

  • lucie eretova | 8. 3. 2011 12:08

    nam se to povedlo! :-)

  • Zdenka Korábová | 12. 5. 2008 21:37

    Tak to je to pečivo, kterému babička říkala kruchovvky a jedly se všelijak - teplé potřené sádlem nebo hruškovými povidly,studené se slaným tvarohem a nebo i jen tak k bílé kávě- určitě je udělám

  • Lenka Hladká | 12. 5. 2008 15:52

    Asi se mi nepovedly..byly dobré, ale tvrdé, skoro jako suchary. Kde jsem udělala chybu?

  • Helena | 30. 5. 2007 20:57

    U nas to bylo obracene :0) ,povedly se a moc mi chutnaly.Davam za 1

  • Anonym | 27. 1. 2006 16:52

    Vejce tam opravdu nepatri,tuk je nejlepsi maslo. Tchyne je delavala, rikalo se tomu "netynky". Me taky moc nejely, ale manzel se po nic moh utlouct

  • Hana | 27. 1. 2006 08:32

    recept jsem zkoušela a nějak se nepovedl. Nepatří tam náhodou ještě vejce? A jak dlouho a na kolik stupňů se to má péct?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hladká mouka Sůl Tuk Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená vepřová panenka v listovém těstě

Zapečená vepřová panenka v listovém…

Babiččin koláč

Babiččin koláč

Kuřecí řízečky - marinované

Kuřecí řízečky - marinované

Rychlovka z papiňáku

Rychlovka z papiňáku

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Italská kuchyně- předkrmy- brusketa

Jablečný koláč (buchta)

Jablečný koláč (buchta)

Dědovy škubánky na slano

Dědovy škubánky na slano

Pomazánka z uzené makrely a pečeného česneku

Pomazánka z uzené makrely a pečeného…

Mrkvovo-banánové smoothie

Mrkvovo-banánové smoothie

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

468
Máslové řízky
Máslové řízky
390
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
269
Dýňová tortila
Dýňová tortila
23
Rybí polévka podle Zdeňka Pohlreicha
Rybí polévka podle…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

Modelka Bezděková skončila v slzách: Zpackala moderování!

SportRevue.cz FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

FOTO: Shakira a 32 dalších slavných sexy (ex)společnic známých sportovců

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

  • Recepty.cz
  • Rozpeky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact