• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rozmarýnový cheesecake
Napište svůj komentář k receptu

Rozmarýnový cheesecake

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
Rozmarýnový cheesecake
5fotografií
Nahrát fotku
 

Oblíbený dortík ze smetanového sýra a mascarpone vylepšený o najemno nasekané lístky rozmarýnu, které mu dají příjemnou chuť i vůni. Tenhle sladký a přitom lehký dezert se vám bude doslova rozplývat na jazyku.

Suroviny

12 porce
    • 115
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 120
      ml smetana ke šlehání
    • 5
      ks rozmarýn + na ozdobu
    • 375
      g bílý jogurt tučný přes noc vykapaný
    • 1
      ks citronová šťáva
    • 200
      g mascarpone
    • 400
      g smetanový sýr
    • 55
      g mleté vlašské ořechy
    • 190
      g sušenky máslové
    • 200
      g cukr krupice
    • 2
      ks žloutky

Postup přípravy receptu

1
Předehřejte troubu na 180 °C. Formu vyložte pečicím papírem a zvnějška ji obalte alobalem, boky potřete máslem.
2
Rozdrťte sušenky a smíchejte je s ořechy a rozpuštěným máslem. Ve formě je lžící natlačte a uhlaďte. Korpus upečte dozlatova, 10–15 minut. V robotu při nízkých otáčkách míchejte smetanový sýr, mascarpone a cukr. Poté vmíchejte jedno po druhém vejce a žloutky.

RADA: Jak poznat opravdové máslo? Záleží na názvu i množství mléčného tuku!

3
Přilijte smetanu a citronovou šťávu, promíchejte a přidejte najemno nasekané lístky rozmarýnu, rozlijte na korpus.
4
Formu vložte do hlubšího pekáče, kam nalijte vodu.

RADA: Lahodný cheesecake jen ze tří ingrediencí

5
Pečte asi 40 minut. Cheesecake se musí uprostřed po poklepání chvět.
6
Vychlaďte a formu sundejte. Potřete jogurtem a ozdobte rozmarýnem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s limetkami

Cheesecake s kdoulemi

Cheesecake s kdoulemi

Mangový cheesecake

Mangový cheesecake

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Nejlepší dezerty FOOD
Moučníky Koláče Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Citronová šťáva Cukr krupice Mascarpone Máslo Mleté vlašské ořechy Rozmarýn Smetana ke šlehání Smetanový sýr Sušenky Vejce žloutky

Jak udělat piškot na dort

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Třešňové omeletky

Třešňové omeletky

Višňový šlehačkový dort

Višňový šlehačkový dort

Smažená hlíva

Smažená hlíva

Kokosový koláč

Kokosový koláč

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Dukátové buchtičky III.

Dukátové buchtičky III.

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Vepřové řízky v pařízském těstíčku

Bramboráky se zelnou směsí

Bramboráky se zelnou směsí

Nepečené BeBe řezy

Nepečené BeBe řezy

Doporučujeme

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

95 minut
Hovězí sekaná Wellington

Hovězí sekaná Wellington

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

70 minut
Gyoza knedlíčky

Gyoza knedlíčky

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

105 minut
Řepánky

Řepánky

Jak udělat piškot na dort

Poslední sledované recepty

60
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
20
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Růžový salát
Růžový salát
14
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…

Zajímavé články

Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu? Otestujte se!
Kvíz: Poznáte názvy jídel v brněnském hantecu?…
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas, energii i bolavá záda
Víte, co je kuchyňský trojúhelník? Ušetří vám čas…
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský moučník, který se stal v Japonsku hitem
Neviditelný jablečný koláč: Upečte si francouzský…
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si dát pozor a tip na rychlejší variantu
Domácí listové těsto: Jak ho připravit, na co si…
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak ho využít do moučníků i slaných jídel
Domácí dýňové pyré: Jednoduchý recept a tipy, jak…
AHA.cz Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Šeredová skončila v teplákách! Nečekaná reakce jejího miliardáře

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Slavné dcery, které vynesly ikonické šaty svých matek: Která v nich zazářila víc?

Ženy.cz Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Jak být správná tchyně? Důležitá je příprava

Blesk.cz Laffita (60) na své životní přehlídce: Padl na kolena a klaněl se! Slzy, polibek i strach

Laffita (60) na své životní přehlídce: Padl na kolena a klaněl se! Slzy, polibek i strach

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Kuriozita: Osmnáctiměsíční batole vypadá stejně jako jeho tříletá sestra. 'Každý měsíc kupuji nové boty,' říká maminka

Blesk Horoskopy 10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

10 andělských znamení, která byste neměli ignorovat. Co se vám snaží říct?

Další doporučené recepty:

Rozložené masové špízy se zeleninou
Rozložené masové špízy se zeleninou
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové hovězí na špeku
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozmarýnové telecí na houbách
Rozpečené TUCky
Rozpečené TUCky
Rozpečený camembert s česnekem
Rozpečený camembert s česnekem
Rozpékané bylinkové brambory
Rozpékané bylinkové brambory
  • Recepty.cz
  • Rozmarýnový cheesecake
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact