• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
Napište svůj komentář k receptu

Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova

autor: Kočičáček
0.0
moje hodnoceni
3.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      plátek hovězí roštěná
    • 150
      g anglická slanina
    • 1
      ks cibule velká
    • 1
      kelímek zakysaná smetana větší
    • 2
      kostka masox
    • olej
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletý kmín
    • mletá sladká paprika

Postup přípravy receptu

1
Plátky roštěné překrojíme na půlky, osolíme, opepříme, z jedné strany posypeme mletým kmínem a z druhé strany paprikou. V hrnci na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky se slaninou (plátkovou) nakrájenou také na kostičky.
2
Když cibule zesklovatí vložíme maso a po olbou stranách osmahneme. Zalijeme vodou (asi 1 - 1,5 litru), přidáme masox, ještě mletý kmín a necháme pod pokličkou dusit do měkka (cca 1 a 1/2 hodiny podle kvality masa). Když je maso hotové a měkké "jako perník" přidáme zakysanou smetanu, rozmícháme a necháme krátce povařit. Já osobně preferuji víc zakysanky, ale každý může podle vlastní chuti. Když se omáčka se smetanou spojí (cca 10-15 minut), zahustíme moukou a necháme dojít. Nejlepší příloha jsou podle mě brambory na loupačku. Dobrou chuť!!!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Roštěná mé babičky

Roštěná mé babičky

Sekaná jako roštěná

Sekaná jako roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova roštěná

Hovězí krk na hořčici alias chuďasova…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Míša | 13. 3. 2017 16:54

    Recept nezní špatně - až na masox (proč, když děláme z masa) a věta "zahustíme moukou a necháme dojít" mě dostala - pro nezkušené kuchařky - mouku MUSÍTE vařit nejméně 20 minut. Jinak vařená nebude a po jídle Vám bude v lepším případě jen těžko...

  • misa | 13. 3. 2017 16:54

    Recept nezní špatně - až na masox (proč, když děláme z masa) a věta "zahustíme moukou a necháme dojít" mě dostala - pro nezkušené kuchařky - mouku MUSÍTE vařit nejméně 20 minut. Jinak vařená nebude a po jídle Vám bude v lepším případě jen těžko...

  • Michaela | 7. 11. 2015 10:58

    Vyzkousela jsem, bylo to vyborne. Diky

  • Jirka | 4. 10. 2014 09:43

    Zase masox s umelim dochucovadlem, to bych blil, jak si vubec muzete dovolit napsat ze to je podle babicky

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Cibule Hovězí roštěná Masox Mletá sladká paprika Mletý kmín Olej Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Celozrnné dalamánky

Celozrnné dalamánky

Pizza rohlíky II.

Pizza rohlíky II.

Rychlé chilli fazole

Rychlé chilli fazole

Přesňáky s mákem

Přesňáky s mákem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Králík s hříbkovou omáčkou a jalovcem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Jogurtový koláč (řez) s pudinkem

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Kuřecí prsa obalované v chipsech

Domácí (plněné) rohlíky

Domácí (plněné) rohlíky

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

28
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Tandoori masovo-zeleninová směs II.
Tandoori masovo…
22
Adžika masovo-zeleninová směs
Adžika masovo-zeleninová…
20
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
20
Makovec
Makovec

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Trauma Pavla Landovského (†78): Před smrtí se přiznal k vraždě! Lidí prý zabil hned několik

Trauma Pavla Landovského (†78): Před smrtí se přiznal k vraždě! Lidí prý zabil hned několik

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Roštěná omáčka podle babičky ze Staňkova
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact