• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Napište svůj komentář k receptu

Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pečený křehký rostbíf se hodí na nedělní oběd i sváteční večeři. Jeho přípravu nesmíte uspěchat, ale stojí to za to. Servírovaný se salátem z rajčat, mozzarelly a bazalky, doplněný osvěžujícím dresinkem a čerstvou bagetou chutná skvěle.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vysoký roštěnec
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 2
      lžíce tymián sušený
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř drcený
  • salát a omáčka:
    • 500
      g rajčata
    • 150
      g mozzarella
    • 3
      snítka bazalka
    • 1
      lžíce vinný ocet + 1 na omáčku
    • 2
      lžíce olivový olej + 1 na omáčku
    • 200
      g smetanový jogurt
    • 2
      snítka petrželka hladkolistá
    • 2
      snítka oregáno
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Očistěte maso. Olej, vinný ocet, tymián a 2 prolisované stroužky česneku promíchejte se solí a pepřem ve větší míse. Do marinády položte maso a celé ho v ní obalte.
2
Troubu rozehřejte na 140 °C. Na sporáku rozpalte pánev, zprudka na ní opečte maso ze všech stran, poté ho přendejte do pekáče a vložte do trouby. Pečte přibližně 40 minut. Maso vyndejte z trouby, zabalte do alobalu a nechte na prkénku ještě 10 minut odpočinout.
3
Rajčata nakrájejte na plátky a promíchejte s natrhanou mozzarellou, bazalkou, solí, pepřem, vinným octem a olivovým olejem. V misce smíchejte jogurt se zbylým prolisovaným česnekem, olejem, nasekanou snítkou bazalky, petrželkou a oreganem, podle chuti osolte a opepřete. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s pečivem, salátem a omáčkou.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Roasbeef

Roasbeef

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Mozzarella Olivový olej Oregáno Pepř drcený Pepř mletý Petrželka Rajčata Slunečnicový olej Smetanový jogurt Sůl Tymián Vinný ocet Vysoký roštěnec

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Mexická omáčka

Mexická omáčka

Kachna na medu

Kachna na medu

Bábovka jak od paňmámy

Bábovka jak od paňmámy

Rebarborové muffiny

Rebarborové muffiny

Banánovo-broskvové tiramisu

Banánovo-broskvové tiramisu

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké

Smažené ředkvičky

Smažené ředkvičky

Italské kari rizoto s králičím masem

Italské kari rizoto s králičím masem

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Vepřová panenka v hořčičné krustě

Doporučujeme

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

83
Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!
Nejlepší horká čokoláda…
74
Skořicové šneky
Skořicové šneky
55
Rybí koláčky na knedlíku
Rybí koláčky na knedlíku
46
Troubový segedinský guláš
Troubový segedinský guláš
42
Bramborové taštičky plněné masem
Bramborové taštičky…

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81. letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

Smutek »básníka« Pavla Kříže: Pochoval maminku

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Přátelství podle znamení zvěrokruhu: Kdo by za vás dýchal a koho brát raději s rezervou?

Další doporučené recepty:

Rolovaný bůček s pestem, salátem a meruňkovou majonézou
Rolovaný bůček s pestem, salátem a…
Rooibosové risotto s lososem
Rooibosové risotto s lososem
Rossejat
Rossejat
Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rošťáci II.
Rošťáci II.
Roštěná mé babičky
Roštěná mé babičky
  • Recepty.cz
  • Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact