• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Napište svůj komentář k receptu

Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.5
hodnotilo: 2
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Pečený křehký rostbíf se hodí na nedělní oběd i sváteční večeři. Jeho přípravu nesmíte uspěchat, ale stojí to za to. Servírovaný se salátem z rajčat, mozzarelly a bazalky, doplněný osvěžujícím dresinkem a čerstvou bagetou chutná skvěle.

Suroviny

4 porce
    • 800
      g vysoký roštěnec
    • 2
      lžíce slunečnicový olej
    • 2
      lžíce vinný ocet
    • 2
      lžíce tymián sušený
    • 3
      stroužek česnek
    • sůl
    • pepř drcený
  • salát a omáčka:
    • 500
      g rajčata
    • 150
      g mozzarella
    • 3
      snítka bazalka
    • 1
      lžíce vinný ocet + 1 na omáčku
    • 2
      lžíce olivový olej + 1 na omáčku
    • 200
      g smetanový jogurt
    • 2
      snítka petrželka hladkolistá
    • 2
      snítka oregáno
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

1
Očistěte maso. Olej, vinný ocet, tymián a 2 prolisované stroužky česneku promíchejte se solí a pepřem ve větší míse. Do marinády položte maso a celé ho v ní obalte.
2
Troubu rozehřejte na 140 °C. Na sporáku rozpalte pánev, zprudka na ní opečte maso ze všech stran, poté ho přendejte do pekáče a vložte do trouby. Pečte přibližně 40 minut. Maso vyndejte z trouby, zabalte do alobalu a nechte na prkénku ještě 10 minut odpočinout.
3
Rajčata nakrájejte na plátky a promíchejte s natrhanou mozzarellou, bazalkou, solí, pepřem, vinným octem a olivovým olejem. V misce smíchejte jogurt se zbylým prolisovaným česnekem, olejem, nasekanou snítkou bazalky, petrželkou a oreganem, podle chuti osolte a opepřete. Maso nakrájejte na plátky a podávejte s pečivem, salátem a omáčkou.

RADA: 7 zdravých salátů na celý týden

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Roasbeef

Roasbeef

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Saláty Zeleninové Maso & ryby & mořské plody Maso Hovězí FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Česnek Mozzarella Olivový olej Oregáno Pepř drcený Pepř mletý Petrželka Rajčata Slunečnicový olej Smetanový jogurt Sůl Tymián Vinný ocet Vysoký roštěnec

Jak loupat česnek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maso tří barev

Maso tří barev

Jednoduchý grenadýrmarš

Jednoduchý grenadýrmarš

Smažená tlačenka s falešným bramborovým salátem

Smažená tlačenka s falešným…

Obalovaná česneková křidélka

Obalovaná česneková křidélka

Švestkový štrůdl

Švestkový štrůdl

Batátové bramboráky

Batátové bramboráky

Banánové Margot řezy

Banánové Margot řezy

Zeleninová bramboračka

Zeleninová bramboračka

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Doporučujeme

20 minut
Marinované řecké kuře

Marinované řecké kuře

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak loupat česnek

Poslední sledované recepty

46
Veganské plněné papriky s rajskou omáčkou
Veganské plněné papriky…
34
Hlíva (bedly, václavky) na smetaně - rychle a chutně
Hlíva (bedly, václavky)…
25
Jednoduché lečo z trouby
Jednoduché lečo z trouby
19
Smetanové fleky se zelím
Smetanové fleky se zelím
15
Hrachová kaše (moc dobrá)
Hrachová kaše (moc dobrá)

Zajímavé články

KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od polévky až po šťavnatý koláč
10 nejlepších receptů z letních rajčat: Od…
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
AHA.cz Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Žádná role pro Obermaierovou! Vymazali ji z Ulice

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Móda z tiskovky TV Nova: Kdo byl za letní královnu a ukázal styl na jedničku?

Ženy.cz Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Nejcennější suvenýr z dovolené? Vlastní deník je nejvíc

Blesk.cz Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

Dara o Nedvědovi zavěšeném do blondýny: Způsob, jak upustit páru!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Tarotoskop na srpen: Berany, Lvy a Ryby čekají žhavé milostné zážitky, Střelci ukončí jednu životní etapu

Další doporučené recepty:

Rolovaný bůček s pestem, salátem a meruňkovou majonézou
Rolovaný bůček s pestem, salátem a…
Rooibosové risotto s lososem
Rooibosové risotto s lososem
Rossejat
Rossejat
Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rösti - smažená nebo pečená příloha
Rošťáci II.
Rošťáci II.
Roštěná mé babičky
Roštěná mé babičky
  • Recepty.cz
  • Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact