• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Roládky s kysaným zelím
Napište svůj komentář k receptu

Roládky s kysaným zelím

autor: J.Tereza
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roládky s kysaným zelím
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      kostka droždí
    • 40
      g tuk
    • 200
      ml mléko
    • 40
      g cukr
    • 1
      špetka sůl
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks cibule
    • 350
      g kysané zelí
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka mletá paprika
    • 150
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Z mouky, tuku, mléka, cukru, droždí, 1 vejce a špetky soli vypracujeme klasické kynuté těsto, které necháme 20 min kynout. Cibuli nakrájíme a na oleji opražíme, přidáme vymačkané zelí a 10 min. podusíme. Osolíme, opepříme, ochutíme paprikou. Necháme vychladnout. Z těsta vyválíme obdélník, rozetřeme na něj zelí, přelijeme kysanou smetanou rozmíchanou s vejcem a svineme do rolády. Rozkrojíme na 7 částí a uložíme je do vymazané dortové formy řeznou stranou dolů. Necháme 20 min. kynout, potom pečeme při střední teplotě asi 40 minut. Krájíme jako dort. Podáváme teplé.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Zapečená treska s kysaným zelím

Zapečená treska s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Mleté maso s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

Brambory s kysaným zelím

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • polmari | 27. 1. 2012 07:40

    výborné a krásné, ale příště dám o polovinu méně cukru

  • Tereza Jarčušková | 8. 3. 2007 13:54

    Helenka, urobte roládu, narežte na roládky asi 5 cm vysoké a uvidíte, koľko vám vyjde. Ak ich bude viac, použite rozťahovací prstenec na obyčajný plech. Ak ho nemáte, uložte do tortovej formy, koľko vám vojde a zvyšok kľudne dajte do hocijakej inej. Dá sa to uložiť aj na rovný plech a rezať na štvorce. Ja používam klasickú tortovú formu a keďže my sme žráči, zvyšok ukladám na pekáč. Budem robiť ešte tento týždeň, takže foto určite zašlem.

  • Gábina Houšková | 8. 3. 2007 12:07

    Helo, pekla jsem v normální dortové formě, roládek jsem nakonec měla asi 9, protože jsem vyválela velký obdélník. Ve formě ještě dokynuly, takže byla téměř plná. Pošlu foto,a le bohužel už zbylo jen pár kousků

  • Hela | 8. 3. 2007 11:39

    Tereyko, prosím akú veľkú dortovú formu používate, neviem si to predstaviť, že sa tamzmestí len 7 ks, to sú nejakú široké roládky?Som začiatočníčka, ale tento recept ma okúzlil,dúfam dobre?

  • Tereza Jarčušková | 7. 3. 2007 11:50

    Gabika, nevadilo, kľudne foto pošlite :))) Budem rada.

  • Gábina Houšková | 7. 3. 2007 10:35

    Roládky měly úspech, blýskla jsem se u tchýně. Do náplně jsem přidala jednu klobásku, která to krásně ovoněla. Nejdřív se mi to těsto zdálo dost tuhé, ale nakonec to dobře vykynulo a po upečení bylo měkké. Mohu poslat foto, jestli by to Terezce nevadilo.

  • Zdeňka | 2. 3. 2007 10:38

    Terezko,děkuji za odpověď,recept se mi moc líbí,až ho vyzkouším,asi kousek pikantní klobásy kvůli masožravému synovi přidám.Je mu 19,měří 2 metry a jedl by jenom maso.Doufám,že to žravé období taky někdy skončí.Moc Vás zdravím.

  • Tereza Jarčušková | 2. 3. 2007 06:57

    Zdenka, robievam tak ako je recept, ale pre mäsožravcov by tam trocha na kocky narezanej dobrej klobásy seklo:))) Mäsko by som nedávala, tú klobásu áno, ale robila som aj tak, že cibuľu som orestovala na opraženej slaninke, bolo to tiež dobré. Upravte si podľa vlastnej chute.

  • Zdeňka | 1. 3. 2007 12:27

    Terezko,a masíčko nebo uzeninka se do toho hodí taky?

  • Tereza Jarčušková | 1. 3. 2007 11:57

    Verbenka, správne ste to pochopili. Celú roládu rozrežte na 7 dielov, a ukladáte reznou stranou na dno. Do stredu 1ks, okolo zvyšných 6. Pozor, nenatierajte boky žiadnym tukom, to by sa vám potom nespojili. Keď upečiete, dostanete jeden celok ako tortu. Vyberiete z formy a ako tortu režete.

  • Verbenka | 1. 3. 2007 11:05

    Dobrý den, moc ráda bych roládky zkusila. Jen moc nechápu ten způsob ukládání a pečení v dortové formě a krájení jako dort. Znamená to, že těch 7 dílů bude tak velkých, aby se jimi vyplnila dortová forma, takže vlastně po vykynutí a upečení se z toho stane 1 kus? A ten se pak bude krájet na dílky, jako dort?

  • Sarka Honzakova | 22. 2. 2007 18:46

    Ukladam do oblibenych a vyzkousim pozdeji....az nebudu kojit :-D

  • Airan | 22. 2. 2007 17:01

    Tery, dneska mas nadherne recepty, uz se tesim na roladky.Diky za receptik.

Vyberte, co chcete vytisknout
Zdravě i chutně Zelenina Večeře Pozdní večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Cukr Droždí Kysané zelí Mléko Mletá paprika Pepř mletý Polohrubá mouka Rostlinný olej Sůl Tuk Vejce Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Jahodové tiramisu II.

Jahodové tiramisu II.

Zapečený bulgur

Zapečený bulgur

Šopský salát II.

Šopský salát II.

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Kuřecí gyros harmonika - grilovaná

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Bramborový salát s řepou

Bramborový salát s řepou

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Kořeněné šátečky se šunkou a sýrem

Drůbeží vývar s knedlíčky

Drůbeží vývar s knedlíčky

Doporučujeme

40 minut
Plněné batáty

Plněné batáty

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

17
Hovězí na houbách II.
Hovězí na houbách II.
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
15
Chili con carne s kukuřicí
Chili con carne s…
13
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
12
Plněné papriky v rajčatové omáčce
Plněné papriky v…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

VIDEO: Legendární „Žvejka“ a dalších 8 nezapomenutelných reklam Jaromíra Jágra

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Další doporučené recepty:

Roláda z esíček
Roláda z esíček
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z panenky s bazalkovým pestem
Roláda z vepřového masa
Roláda z vepřového masa
Roládky v houbové omáčce
Roládky v houbové omáčce
Rolády (závitky) s vinnou klobásou
Rolády (závitky) s vinnou klobásou
Rolky a lá hot dog s mangoldem a ricottou
Rolky a lá hot dog s mangoldem a…
  • Recepty.cz
  • Roládky s kysaným zelím
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact