• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Roláda z pražské Koruny
Napište svůj komentář k receptu

Roláda z pražské Koruny

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roláda z pražské Koruny
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 6
      lžíce cukr krupice
    • 6
      lžíce polohrubá mouka
    • 6
      ks vejce
    • 1
      ks krém Dr.Oetker (kdo rád krému víc dejte 2 balení)
    • 1
      plechovka kompot Tropický koktejl (je pestrý) a pár kousků od čerstvého ovoce (efektní je hroznové víno,jahody, kiwi)
    • jahody

Postup přípravy receptu

1
Rozjedeme si troubu(nikoliv manžela buldozerem :-)) tak na 200 °C. Žloutky ušleháme s cukrem(ještě lépe je to ve vodní lázni), vmícháme postupně mouku a nakonec jemně pevný sníh ze zbylých bílků. Těsto rozetřeme na pečící papír a šup s tím do troby na 6-8 minut. Rozhodně prvních 5 minut nebudeme zvědavě načuhovat, aby nám nevznikla velkoplošná amoleta. Když je dopečeno, lehce narůžovělo, vyjmeme a smotáme i s papírem. Přes roládu hodíme mrsknem vlhkou utěrku a dáme se do krému dle návodu. Lepší a odlehčená varianta s mlékem je lepší. Vychladlý výtvor opatrně rozmotáváme, pěkně jako drahý peršan a zlehka sundáváme papír. Může se přichytit neřád, ale nic se neděje. Na placku rozetřeme 3/4 krému a posázíme okapaným kompotem a ovocem. Stočíme, pomažeme zbytkem. Můžeme posypat kokosem, ořechy, čokohoblinkami, tak jak kdo rád.
2
Na řezu vypadá roláda pěkně, ale moc se ne talířku neohřeje. Na mě málokdy zbývá.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Kuřecí roláda s houbovou nádivkou

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Piškotová roláda s čerstvým ovocem

Kuřecí roláda IV.

Kuřecí roláda IV.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ivča | 11. 2. 2008 15:44

    právě jsem jí dodělala,chci překvapit přítele,tak jsem zvědavá.bála jsem se, ale myslím, že to dopadlo moc dobře.vršek jsem ozdobila hvězdičkami karamboly a jáhůdkama,já už se těšííím na pochvaluuu,držte mi palce:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Jahody Kompot Krém Polohrubá mouka Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Grilovaná kořenová zelenina

Grilovaná kořenová zelenina

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s tzatziki

Paprikové (nejen) jehněčí špízy s…

Tradiční trdelník

Tradiční trdelník

Hrubasova vepřová rychlovka

Hrubasova vepřová rychlovka

Banánový krém - poháry, dezerty, dorty...

Banánový krém - poháry, dezerty,…

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Dýně s mletým masem nejen na těstoviny

Večeře z jednoho plechu

Večeře z jednoho plechu

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Králičí hřbet v hořčičné omáčce

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

75
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
28
Citronový koláč dle časopisu F.O.O.D.
Citronový koláč dle…
27
Dokonale šťavnatá vepřová pečeně
Dokonale šťavnatá…
24
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
21
Báječná (nejen) broskvová roláda
Báječná (nejen)…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Štaidl odtajnil život s Bartošovu: Nebylo to příjemné, člověka to obrní

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, kterými se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Rudolfa Hrušínského (79) vezli ve vážném stavu do špitálu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

SportRevue.cz FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

FOTO: Ája Vrzáňová a 35 dalších nejkrásnějších krasobruslařek všech dob

Maminka.cz Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Před pěti lety získala titul Nejkrásnější dívka světa. Jak vypadá Anastasiya dnes a čím by chtěla být, až vyroste?

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Roláda z pražské Koruny
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact