• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Rohlíčky a pletýnky
Napište svůj komentář k receptu

Rohlíčky a pletýnky

autor: František Machara
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rohlíčky a pletýnky
Rohlíčky a pletýnky
Rohlíčky a pletýnky
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

32 porce
    • 600
      g hladká mouka
    • 300
      ml mléko
    • 42
      g droždí
    • 150
      g rostlinný olej
    • 1
      ks vejce do těsta
    • 1
      lžička cukr krupice
    • 1
      lžička sůl
    • 1
      ks rozšlehané vejce na potření
    • 1
      hrst semínka na posypání
    • 100
      g rozpuštěné máslo na potření

Postup přípravy receptu

1
Z droždí, cukru a trochy mléka připravíme kvásek, necháme v teple 20 minut vzejít.
2
Do mísy dáme mouku, olej vejce, sůl a vzešlý kvásek. Poté vypracujeme tužší těsto a necháme 1 hodinu v teple vykynout.
3
Po vykynutí těsta jej vložíme na vál. Pokud chceme péct rohlíčky, rozdělíme těsto na 4 stejné části, každou na pomoučeném vále vyválíme do placky asi 5 mm tlusté. Placku poté rozdělíme krájecím kolečkem na 8 dílů - trojúhelníků. Tyto pak od nejširší strany zavineme, vytvarujeme do rohlíčku a klademe na plech s pečícím papírem. Rohlíčky necháme ještě asi 20 minut vykynout. Poté je potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme podle chuti buď hrubozrnnou solí, kmínem, sezamovým nebo lněným semínkem. Dáme péci do předehřáté trouby 180 stupňů na 15 až 18 minut, podle chuti a barvy.
4
Pokud chceme péct pletýnky, těsto rozdělíme na 8 stejných dílů a z každého dílu vytvoříme 3 části ve tvaru válečku. Z těch pak postupně splétáme pletýnky a vkládáme na plech s pečícím papírem. Necháme 20 minut vykynout a potíráme rozšlehaným vejcem. Podle chuti posypeme hrubozrnnou solí, kmínem, sezamovým nebo lněným semínkem. Dáme péci do předehřáté trouby 180 stupňů na 15 až 18 minut, podle chuti a barvy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Hrníčkové rohlíčky a pletýnky

Pletýnky, uzly

Pletýnky, uzly

Pletýnky z domácí pekárny

Pletýnky z domácí pekárny

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Housky a rohlíky
Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Droždí Hladká mouka Mléko Rostlinný olej Rozpuštěné máslo Rozšlehané vejce Semínka Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněný vepřový bůček

Plněný vepřový bůček

Smažený kapr

Smažený kapr

Halušky se zelím II.

Halušky se zelím II.

Posvícenské koláče z r. 1900

Posvícenské koláče z r. 1900

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Plněné papriky ve smetanové omáčce

Těstoviny se špenátem, brokolicí a šunkou

Těstoviny se špenátem, brokolicí a…

Bábovka s kysanou smetanou na plech

Bábovka s kysanou smetanou na plech

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka / žemlovka

(Nejen) Velikonoční špenátová nádivka…

Kapustové karbanátky s uzeným masem a sýrem

Kapustové karbanátky s uzeným masem a…

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

30
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
30
Vegetariánský burger z tofu
Vegetariánský burger z…
28
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky
26
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
24
Cuketové lasagne
Cuketové lasagne

Zajímavé články

Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte se!
Kvíz: Kolik toho (ne)víte o rajčatech? Otestujte…
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
AHA.cz A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

A je to venku! Pravda o konci Rolins s Nedvědem a opuštěném domově

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

Štěstí herce Gránského: Čeká druhého potomka!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Horoskop na další týden: Kdo zažije jízdu vášně a kdo bude mít zlomené srdce?

Další doporučené recepty:

Roastbeef v peprném plášti
Roastbeef v peprném plášti
Robi maso na mrkvi
Robi maso na mrkvi
Rock 'n' Roll to panna
Rock 'n' Roll to panna
Rohlíčky bez cukru
Rohlíčky bez cukru
Rohlíčky k čaji a kávě (loupáky)
Rohlíčky k čaji a kávě (loupáky)
Rohlíčky plněné jablíčky
Rohlíčky plněné jablíčky
  • Recepty.cz
  • Rohlíčky a pletýnky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact