• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Roastbeef, rostbíf (studený nářez)
Napište svůj komentář k receptu

Roastbeef, rostbíf (studený nářez)

autor: casino
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Roastbeef, rostbíf (studený nářez)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      kg roštěná Nízké
    • 1
      l voda
    • 130
      g sůl
    • 1
      lžíce cukr
    • 0,50
      lžička pepř celý
    • 4
      ks bobkový list

Postup přípravy receptu

1
Pěkný kousek roštěné vcelku necháme zmrznout v mrazáku. Nerozmražený dáme do pekáče, nesolíme ani nekořeníme, vložíme do trouby vyhřáté na 75°C a při této teplotě bez přikrytí a podlití pečeme 10 - 12 hodin (není třeba kontrolovat, při teplotě 75 °C se nepřipálí). Zatím uvaříme 1 litr vody se solí , cukrem, celým pepřem, bobkovým listem a necháme vychladnout. Maso po upečení marinujeme v nálevu (osvědčil se mikrotenový sáček) v lednici asi 6 hodin. Po odležení krájíme na co nejtenší plátky.
2
**Poznámka:** Dejte si záležet na výběru masa, čím vyšší nízký roštěnec, tím lépe. Tento zkušební kus byl 8 cm vysoký. V horkovzdušné troubě se osvědčilo přikrytí pekáče alobalem (zajistit proti odfouknutí, např. vařečkami přes okraj pekáče) a udělat 4 dírky. Já měl v mase zapíchutý teploměr a ukončil jsem pečení po 10 hodinách, na teploměru bylo 70 °C. Barva byla na řezu po celé ploše starorůžová, příště zkusím péci na teplotu 60 °C uvnitř masa.
3
**Doporučená příloha:** bílé pečivo, Mostarda,
4
Autorem receptu je Stanislava (upraveno). Původní kuchyní tohoto receptu je Švédsko, doba přípravy je cca 14 - 17 hodin. Tento recept jsem bral jsem spíše jako švédský žertík, ale ono to funguje
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pepřový rostbíf

Pepřový rostbíf

Rostbíf se salátem caprese a bylinkovým jogurtem

Rostbíf se salátem caprese a…

Roastbeef na portském se šalotkou

Roastbeef na portském se šalotkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ja | 11. 11. 2013 10:48

    tech 60C je opravdu MAXIMUM....pak uz to je susenka

  • Olga . | 4. 10. 2009 14:17

    Dobrý den :-)Kéž bych mohl znovu vstoupit do receptu (jak je to leckde možné:-) a upravit interpunkci a odstavce... Prosím správce o úpravu. Polepším se (co se vkládání receptů týká :o)))

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Hovězí
Maso Hovězí Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Cukr Pepř celý Roštěná Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Výborná ořechová bábovka

Výborná ořechová bábovka

Bramborové pyré s brokolicí

Bramborové pyré s brokolicí

Špekáčky na pivě II.

Špekáčky na pivě II.

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Zlatý kokosovo-mrkvový koláč

Nivové sušenky (slané cukroví)

Nivové sušenky (slané cukroví)

Tuňáková pomazánka s olivami

Tuňáková pomazánka s olivami

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Rajčatový salát s balkánským sýrem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Topinky se sýrem, šunkou a vejcem

Doporučujeme

170 minut
Salát z pečené dýně s trhaným masem a kozím sýrem

Salát z pečené dýně s trhaným masem a…

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

160 minut
Svatomartinská husa

Svatomartinská husa

50 minut
Lokše

Lokše

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

13
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
12
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
12
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
11
Pečená zelenina s glazovaným bůčkem
Pečená zelenina s…
11
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…

Zajímavé články

Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji upéct pomalu, rychle nebo jen pro dva
Svatomartinská husa krok za krokem: Návod, jak ji…
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle bude chtít každý recept!
Martinské ořechové rohlíčky bez droždí: Na tyhle…
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
AHA.cz Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Zklamaná Rolins promluvila: Doktor říkal rok, možná dva

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Podzimní kabáty podle princezny Kate: Sází na jednoduchý trik, který lichotí každé postavě

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

Divoký večírek pořadu Showtime: Laďka Něrgešová nemohla chybět!

SportRevue.cz FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

FOTO: Jsou rychlé a sexy! Toto je 13 nejkrásnějších (ex)lyžařek z posledních sezon

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

Velký horoskop zdraví na listopad: Koho potrápí zažívání a komu hrozí úraz?

  • Recepty.cz
  • Roastbeef, rostbíf (studený nářez)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact