• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rizoto z olihní - Balkán
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto z olihní - Balkán

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto z olihní - Balkán
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 600
      g olihně
    • 350
      g rýže
    • 1
      dl olivový olej
    • 4
      stroužek česnek
    • 1
      lžíce rajský protlak
    • 1
      dl bílé víno
    • petrželová nať
    • bobkový list
    • sůl
    • pepř mletý
    • parmazán strouhaný

Postup přípravy receptu

1
Olihně očistíme, tzn. chapadla oddělíme, odstraníme hlavu, vyjmeme vnitřnosti a péro (taková průhledná věc připomínající kus plastu), a omyjeme. Tělíčka a chapadla nakrájíme na kolečka. Na oleji osmažíme nakrájený česnek a polovinu petrželové natě. Přidáme olihně a zalijeme je vínem. Přidáme rajčatový protlak, bobkový list, sůl a pepř. Vše vaříme zhruba 20 minut (podle potřeby podléváme horkou vodou). Mezitím uvaříme v osolené vodě rýži do poloměkka. Pak rýži zcedíme a přidáme ji k olihním. Uvaříme do měkka (zhruba dalších 10 minut).
2
Když je hotovo, vyhmeme bobkový list a servírujeme posypané petrželovou natí a parmazánem. Je to tip na dovolenou. Chuť čerstvých olihní je lepší než těch zmražených. V Chorvatsku se cena za kilo olihní pohybuje zhruba kolem 20,- kun (tj. cca 85,- Kč). Dobrou chuť, Pile. Originální název: Rižot od liganja.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Salát z červené řepy a brambor - Balkán

Salát z červené řepy a brambor -…

Musaka z lilku - Balkán

Musaka z lilku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

Kapr na česneku - Balkán

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • MagTuc | 29. 9. 2011 13:33

    no, cena jednoho kila olihní v ribarnici na Hvaru je v r. 2011 už 100 kun, ale pořád levnější než v restauraci. A svježe ribe i lignje iz mora chutnají skvěle, dobrou chuť, dobar tek.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Bobkový list Česnek Olihně Olivový olej Parmazán Pepř mletý Petrželová nať Rajský protlak Rýže Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďové knedlíčky do polévky

Drožďové knedlíčky do polévky

Barevné jablečné řezy

Barevné jablečné řezy

Losos s citronovou omáčkou

Losos s citronovou omáčkou

Dietní pečené kuře s rýží

Dietní pečené kuře s rýží

Metrový dort II.

Metrový dort II.

Cizrnová pánev

Cizrnová pánev

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Bramborovo-dýňová kaše s bylinkami

Zeleninová polévka s černou čočkou

Zeleninová polévka s černou čočkou

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

46
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
32
Vepřová krkovice v troubě
Vepřová krkovice v troubě
21
Kuřecí (nejen) s rajčaty a rýží
Kuřecí (nejen) s rajčaty…
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
17
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Hrůza na tribuně při bitvě pražských »S«: Babicu zmlátili!

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

Matáskovi odhalují své rodinné tajemství: Tři bratři jako přes kopírák!

SportRevue.cz Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Zrádci a krysy. 18 fotbalistů, jejichž přestupy z nich udělaly nenáviděné hráče

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

  • Recepty.cz
  • Rizoto z olihní - Balkán
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact