• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rizoto s hruškami a kaštany
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto s hruškami a kaštany

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: 50 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
Rizoto s hruškami a kaštany
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      lžíce máslo
    • sůl
    • pepř mletý
    • 4
      snítka petrželka (hladkolistá)
    • 2
      ks bobkový list
    • 1
      lžíce rozmarýn (lístky)
    • 1
      ks šalotka
    • 1
      lžíce javorový sirup
    • 900
      ml zeleninový vývar
    • 80
      g mascarpone
    • 2
      ks hrušky (malé, pevné, oloupané, bez jader a nakrájené na kousky)
    • 200
      g kaštany (kuchyňsky upravené)
    • 2
      ks čekanka - červená (malé hlávky)
    • 2
      lžíce balzamikový ocet
    • 250
      g rýže na rizoto

Postup přípravy receptu

1
Máslo rozehřejte v hrnci a osmažte na něm šalotku nakrájenou na kostičky. Vmíchejte rýži a bobkový list, promíchejte, aby se vše obalilo máslem. Podlijte trochou vývaru a pak přidávejte vývar po naběračkách a vždy ho nechte za občasného promíchání téměř zcela odvařit. Po 10 minutách vmíchejte hrušky a kaštany a dále podlévejte vývarem a vařte, až bude rýže krémovitá, ale ještě stále pevná na skus – celkem budete vařit asi 20 minut. Na závěr vmíchejte nasekané bylinky, osolte a opepřete podle chuti, zakápněte balzamikovým octem a javorovým sirupem. Úplně nakonec vmíchejte mascarpone a rizoto podávejte s čekankou osmaženou na oleji.

RADA: Jak poznat pravé máslo?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s kuřetem a liškami

Rizoto s citronem

Rizoto s citronem

Rizoto netradičně z ovesných vloček se slaninou a žampiony

Rizoto netradičně z ovesných vloček…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Ovocné Rýže
Pokrmy Zdravě i chutně Z rýže Ovoce Z ovoce Září Říjen Listopad Oběd Večeře Smažení Vaření Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Balzamikový ocet Bobkový list Čekanka - červená Hrušky Javorový sirup Kaštany Mascarpone Máslo Pepř mletý Petrželka Rozmarýn Rýže na rizoto Šalotka Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pavlišovský řízek

Pavlišovský řízek

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Škvarkové tyčinky

Škvarkové tyčinky

Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Bylinkový králík na žampionech

Bylinkový králík na žampionech

Celer z trouby

Celer z trouby

Mexický předkrm Guacamole

Mexický předkrm Guacamole

Vepřová omáčka s žampiony

Vepřová omáčka s žampiony

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Česnekovo-zázvorový dip (zálivka)

Doporučujeme

30 minut
Čočkový salát se sázeným vejcem

Čočkový salát se sázeným vejcem

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

67
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
17
Bešamelová omáčka s česnekovými výhonky
Bešamelová omáčka s…
17
Quinoa - jako příloha nebo zavářka do polévek
Quinoa - jako příloha…
15
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
14
Plnotučná hořčice s bílým vínem
Plnotučná hořčice s…

Zajímavé články

Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony, tyto druhy zeleniny a ovoce ho mají mnohem víc!
Nadopujte se vitaminem C. Zapomeňte na citrony,…
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému zdobení vypadají jako umělecká díla
Nádherné vitrážové dorty: Díky jednoduchému…
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní lék, na kterém si i pochutnáte
Golden milk neboli zlaté mléko: Účinný přírodní…
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
AHA.cz Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Šmoldas omdlel v Temelíně: Pád do reaktoru s kyselinou by mohl přežít

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Pletené vesty jsou hitem šatníku: Hodí se ke košili, krajkám i na holé tělo

Blesk pro ženy Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Prestižní galavečer LACMA Gala ovládly ženy 50+: Které to slušelo nejvíce?

Ženy.cz Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Výběrové řízení: Klíč k úspěchu je autenticita a správná energie

Blesk.cz Love Island dospěl do finále: Vyhráli Honzi s Patricií!

Love Island dospěl do finále: Vyhráli Honzi s Patricií!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Velký horoskop lásky na listopad: Komu to bude ve vztahu skřípat a kdo najde spřízněnou duši?

Další doporučené recepty:

Rizoto s červenými krevetami podle Emanuela
Rizoto s červenými krevetami podle…
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s dýní a hráškem
Rizoto s hlívou
Rizoto s hlívou
Rizoto s kuřetem a liškami
Rizoto s kuřetem a liškami
Rizoto s masem
Rizoto s masem
Rizoto s pórkem
Rizoto s pórkem
  • Recepty.cz
  • Rizoto s hruškami a kaštany
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact