• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Rizoto raz dva
Napište svůj komentář k receptu

Rizoto raz dva

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 3
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Rizoto raz dva
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 100
      g máslo
    • 3
      ks cibule 2-3
    • 3
      stroužek česnek
    • 100
      g anglická slanina
    • 300
      g rýže
    • 200
      g sterilovaný hrášek
    • vývar
    • sůl
    • pepř mletý
    • tvrdý sýr Na posypání
    • petržel

Postup přípravy receptu

1
Na másle zpěníme jemně krájenou cibuli, lisovaný česnek, nakrájenou slaninu, osolíme a opepříme. Chvilku restujeme a přidáme spařenou okapanou rýži, hrášek, promícháme a zalijeme vývarem. Dáme dusit do trouby. Hotové sypeme strouhaným sýrem. Můžeme ozdobit rajčaty a zelenou petrželkou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kokosky raz dva

Kokosky raz dva

Salát raz dva

Salát raz dva

Makovec raz dva - výborný

Makovec raz dva - výborný

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Amy - | 8. 7. 2009 20:56

    máte pravdu. KVALITNÍ. Ale běžný olej v litrových petkách není kvalitní. Není lisovaný zastudena, dokonce ani za tepla, ale chemicky!

  • Radka Křížová | 8. 7. 2009 09:25

    nám bylo řečeno-od profesora analýzy potravin-že kvalitní slunečnicovej nebo řepkovej olej je po zdravotní stránce srovnatelný s běžným olivovým a rozhodně zdravější,než olivový olej z pokrutin..samozřejmě nemluvím o extra virgin.

  • Anonym | 4. 2. 2007 16:45

    Terezo a Danieli,olivový olej se VELMI hodí k tepelné úpravě,protože má vysoký tzv.kouřový bod,ale samozřejmě ne panenský.Lucie

  • Anonym | 4. 2. 2007 13:01

    Při kolika stupních dusíme?

  • Verca | 19. 1. 2007 08:01

    Ja pouzivam pri tepelne uprave take vetsinou olivovy olej, ale obycejny, tj. ne extra panensky. Extra panensky patri podle me do studene kuchyne. I me to tak vice chutove vyhovuje. A rizoto bylo mnam mnam :o)

  • Pastis Petite | 13. 1. 2007 15:27

    Udělala jsem to přesně podle předpisu, t.j. s máslem, a je to bomba - chutná skvěle!

  • Jana | 11. 1. 2007 13:10

    Nevím, jestli se tepelnou úpravou zničí nějaké látky v olivovém oleji, či ne. Každopádně jídlo tepelně upravené na olivovém oleji je chutnější a jemnější. Pochopitelně jiná otázka je jeho cena, takže ledckdy musíme dělat kompromisy, ale to asi ve všem, ne?

  • Giusseppe | 26. 11. 2006 18:48

    Danieli, nemas pravdu. Ano, panensky olivovy olej je sice drazsi ale po zdravotni strance je neprokonatelny i tepelne upraveny.

  • Hospodyňka | 29. 9. 2006 14:19

    Taky si myslím. Na "obyčejném" olivovém oleji (ne panenském, ten je moc silný) smažím nebo spíše opékám-restuji často.

  • Tereza Jarčušková | 29. 9. 2006 13:24

    Daniel má pravdu, olivový olej sa skutočne nehodí na tepelnú úpravu. Ostatne, panenský olej , ktorý je najkvalitnejší, je aj škoda použiť na tepelnú úpravu, pretože ňou sa zničia látky, ktoré sú najkvalitnejšie a pre organizmus najhodnotnejšie.

  • Hana Rožníčková | 29. 9. 2006 10:54

    Myslím si, že s tím olivovým olejem nemáte tak pravdu

  • Daniel PRAHA | 29. 9. 2006 10:37

    Oivový olej je vhodný do salátů na studenou kuchyni není vhodný k tepelné úpravě! Rychle se přepaluje a pak je více nezdravý jak normální slunečnicový olej.

  • Markéta Růžičková | 22. 5. 2006 12:34

    Bylo to vynikající! Opravdu rychlé, snadné a chutné! A co se mě týče, olivový olej mi nechutná, souhlasím s máslem.

  • Lenka Fortea | 18. 11. 2005 11:47

    meli byste pouzivat mene masla a vice olivoveho oleje. je to zdravejsi a chutnejsi.

  • tomas nedbal | 26. 10. 2004 16:13

    Recept se mi velice libyl a dekuji vam za nej

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Předkrmy, chuťovky & svačiny
Chuťovky Oběd Večeře Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Česnek Cibule Máslo Pepř mletý Petržel Rýže Sterilovaný hrášek Sůl Tvrdý sýr Vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové krokety

Bramborové krokety

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Košíčky i pro začátečníky

Košíčky i pro začátečníky

Benediktinská vejce

Benediktinská vejce

Vanilkovo-jablečná pohádka

Vanilkovo-jablečná pohádka

Krémová dýňová polévka dle časopisu F.O.O.D.

Krémová dýňová polévka dle časopisu F…

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Penne s kuřecím masem, listovým špenátem a parmazánem

Penne s kuřecím masem, listovým…

Krůtí na smetaně

Krůtí na smetaně

Doporučujeme

30 minut
Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

Krémová kuřecí polévka s kukuřicí

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

60 minut
Dýňové rizoto

Dýňové rizoto

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Poslední sledované recepty

48
Polévka z pečené mrkve a červené čočky
Polévka z pečené mrkve a…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Srbské rizoto
Srbské rizoto
13
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína
13
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené, moravské, sladké nebo pečené?
Zelí jako příloha: Dáte si klasické dušené,…
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho podle návodu krok za krokem
Domácí dýňový koláč je podzimní hit: Upečte si ho…
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší, než jste si mysleli
Domácí jogurt bez jogurtovače: Je to jednodušší,…
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II.: Nechávala si je vylepšit dvěma neobvyklými přísadami
Vymazlená míchaná vejce podle královny Alžběty II…
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů pro uspěchané matky
Rychlá jídla za pár korun: 10 rodinných receptů…
AHA.cz Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Těžko v rodině Šeredové: Slzy kvůli synům

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Vyzkoušeli jste: Voňavá aviváž pro miminka i atopiky. Silan Sensitive prošel náročným testem maminek

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak se v jejím šatníku odráží znamení Štíra?

Eva Pavlová slaví 61. narozeniny: Jak se v jejím šatníku odráží znamení Štíra?

Ženy.cz Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Odmítnutí alkoholu = společenská poprava. Proč pro „nepití“ musíte mít důvod?

Blesk.cz Karel Šíp (80): Konec smlouvy na Všechnopárty! Co bude dál?

Karel Šíp (80): Konec smlouvy na Všechnopárty! Co bude dál?

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

Úplňkové rituály lásky: Jak si přivolat vztah, po kterém toužíte?

  • Recepty.cz
  • Rizoto raz dva
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact