• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Řízek z Vizovic
Napište svůj komentář k receptu

Řízek z Vizovic

autor: Ladia
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 5
doba přípravy: 45 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řízek z Vizovic
Řízek z Vizovic
Řízek z Vizovic
Řízek z Vizovic
Řízek z Vizovic
Řízek z Vizovic
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • sůl
    • 1
      ks česnek
    • hladká mouka
    • 6
      plátek vepřová kýta
    • těsto na bramboráky
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Plátky masa naklepeme, osolíme, potřeme česnekem a necháme 3 hodiny v chladnu odležet. Poté maso máčíme v řidším bramborákovém těstě a v rozehřátém oleji smažíme po obou stranách dozlatova. Podáváme se zeleninovým salátem. Samozřejmě, že jako aperitiv podáváme "slivovicu" z Vizovic.

RADA: Jak na dokonalý řízek

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zakysané smetaně

Řízky v zeleninové omáčce

Řízky v zeleninové omáčce

Řízky s řepou

Řízky s řepou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Honza z Vizovic | 5. 2. 2012 15:54

    Já se hlavně těším na tu slivovici! Předtím i potom!

  • Peter Horný | 13. 1. 2012 19:31

    Na Slovensku je to známe ako Čiernohorský rezeň (pod týmto menom je známy aj v Rakúsku!), ale tiež Trenčliansky rezeň, Turčliansky , Horehronský atd. Hlavne, že nám chutí ( a slivovica tiež...).

  • Monika | 6. 9. 2011 11:41

    U nás se tomu říká "řízek Ondráš", bydlím u Litomyšle, vynikající mňamka, doma to dělám i z kuřecího masa! Opravdu luxusní jídlo a člověk je z toho "přežranej" :-D mě stačí jen ten Ondráš bez přílohy :-).

  • Simča Sládková | 11. 4. 2010 13:59

    Ať se to jmenuje, jak se to jmenuje - je to výborné. Dělala jse to ale z kuřecích pěkně naklepaných prsíček a i velice pažravá dcera zvládla jen jeden "řízeček". Pravda, dala si kromě zeleniny i bramborový salát, ale prý to bylo jedinečné....

  • Pavlína | 24. 4. 2005 10:03

    Já jsem z Opavska a u nás se tomu říká "Slezský řízek" a je to ŇAMKA!!!

  • DaDa | 23. 1. 2005 16:04

    U nas sa tomu hovori ciernohorský rizek, odporucam, super ...

  • Miroslav Gajdziok | 18. 10. 2004 10:04

    Je to papu

  • Ivan Slezák | 25. 3. 2004 14:07

    No to je, Ja su z Vizovic o takovem rizku jsem v zivote neslysel. Ale zkusim to ;)Ivan

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Maso Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hladká mouka Olej Sůl Těsto na bramboráky Vepřová kýta

Pravý holandský řízek

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krůtí medailonky na zelenině

Krůtí medailonky na zelenině

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Obrácené řízky

Obrácené řízky

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Boršč III.

Boršč III.

Babiččin falešný tatarák

Babiččin falešný tatarák

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Perníkové muffiny s čokoládovým krémem

Raubířovy zapečené těstoviny

Raubířovy zapečené těstoviny

Gratinované brambory (nejen) s česnekem

Gratinované brambory (nejen) s…

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a bramborami

Kuřecí paličky s pečenou zeleninou a…

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Pravý holandský řízek

Poslední sledované recepty

20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
19
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
19
Kuřecí kari se zeleninou a rýží
Kuřecí kari se zeleninou…
17
Jablečný cukrový závin (štrúdl) ze sterilovaných jablek
Jablečný cukrový závin …

Zajímavé články

Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a šťavnaté ovoce, které milovala i královna Kleopatra
Fíky dozrávají. Dopřejte si tohle zdravé a…
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli: Naučte se poctivý recept na tuhle klasiku
Nejlepší holandský řízek, jaký jste kdy jedli:…
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat, usušit a zpracovat?
Začínají podzimní šípkové žně! Jak je nasbírat,…
Jablečný závin, který chutná božsky aneb osvědčené triky našich babiček
Jablečný závin, který chutná božsky aneb…
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
AHA.cz Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Konec Krajča! Zpěvák oznámil smutnou zprávu

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Oblečte hvězdu mezi svetry: Pro princeznu Kate má speciální význam!

Ženy.cz „Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

„Dělám to přece pro tebe!“ Jak dobré úmysly ničí vztahy

Blesk.cz Otevřená zpověď Terezy Bebarové (50): O nevěře a rozchodu!

Otevřená zpověď Terezy Bebarové (50): O nevěře a rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

FOTO: Úsměvy a velká prsa v akci. To jsou americké roztleskávačky

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Znamení zvěrokruhu a čakry: Která je ve vašem životě nejdůležitější a kterou byste si měli odblokovat?

Další doporučené recepty:

Řízečky v chlebové strouhance
Řízečky v chlebové strouhance
Řízek bez vajec
Řízek bez vajec
Řízek s citronovou šťávou
Řízek s citronovou šťávou
Řízky Astra
Řízky Astra
Řízky naruby
Řízky naruby
Řízky naruby - na zelenině (leču)
Řízky naruby - na zelenině (leču)
  • Recepty.cz
  • Řízek z Vizovic
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact