• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Risotto s chřestem
Napište svůj komentář k receptu

Risotto s chřestem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
4fotografie
Nahrát fotku
 

Krémové risotto s chřestem je výtečnou večeří, na které si pochutnají nejen milovníci delikátních pazochů. Servírujte jej nejlépe se sklenkou suchého bílého vína.

Suroviny

4 porce
    • 1
      ks cibule
    • 3
      stonek řapíkatý celer
    • 1
      l zeleninový vývar
    • olivový olej
    • 300
      g rýže na risotto (Arborio nebo Carnaroli)
    • 150
      ml bílé víno suché
    • 100
      g parmazán
    • 10
      ks chřest zelený
    • 60
      g máslo
    • sůl a pepř

Postup přípravy receptu

1
Cibuli i řapíky celeru nasekejte nadrobno. Dejte ohřát vývar. V hluboké pánvi nebo v litinovém hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a na středním plameni orestujte zeleninu dosklovita. Vsypte rýži a 2–3 minuty restujte. Zalijte vínem a nechte pár minut odvařit.

RADA: Krájení cibule

2
Začněte přilévat vývar, postupně a vždy tak po dvou naběračkách. Přilijte, promíchejte, nechte vývar vsáknout do rýže a přilijte další. Tak během 15 minut byste měli spotřebovat většinu vývaru. Rýže by měla být takřka hotová, ale stále ještě na skus.
3
Během přilévání vývaru nastrouhejte parmazán a připravte chřest: odlomte dřevnaté konce a stonky pokrájejte asi na 2 cm dlouhé špalíky. K takřka hotové rýži přidejte chřest, máslo a tak 3 parmazánu. Dochuťte solí a pepřem, promíchejte, odstavte, přiklopte a nechte 5 minut. Chřest se lehce „dovaří“, máslo a parmazán rozpustí. Podávejte posypané parmazánem.

RADA: Nahořklý chřest

4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Chřestová polévka

Chřestová polévka

Chřestová omeleta

Chřestová omeleta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: FOOD Vegetariánské a zdravé
Vaření Restování Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílé víno Chřest Cibule Máslo Olivový olej Parmazán Řapíkatý celer Rýže Sůl Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rýžový nákyp s brokolicí

Rýžový nákyp s brokolicí

Zapečené kuřecí řízečky

Zapečené kuřecí řízečky

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Pečené kuře na zelí s medem

Pečené kuře na zelí s medem

Okurkový salát s kysanou smetanou a česnekem

Okurkový salát s kysanou smetanou a…

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a polevou

Cuketové řezy s tvarohovým krémem a…

Lehký těstovinový salát s cherry rajčátky

Lehký těstovinový salát s cherry…

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Sváteční řezy s tvarohem a jablky

Doporučujeme

Smetanové fleky se zelím

Smetanové fleky se zelím

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

45
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
26
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
20
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
19
Klasické lečo
Klasické lečo
18
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi recepty připravíte vcukuletu koláč, dortíky i buchtu na plech
Bleskové moučníky do pracovního týdne: S našimi…
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Eliška Balzerová zářila na přehlídce: V 76 letech se stala hvězdou módního mola!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Zemřela dcera (†83) Paula Newmana: Její smrt tajili čtvrt roku!

Zemřela dcera (†83) Paula Newmana: Její smrt tajili čtvrt roku!

SportRevue.cz FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

FOTO: 28 sportovkyň, které se nechaly fotit nahé a ukázaly (skoro) všechno

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

6 znamení zvěrokruhu, která vidí duchy: Patří mezi ně i to vaše?

Další doporučené recepty:

Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový koláč s malinami a ostružinami
Ricottový piškotový dortík (Ricotta poundcake)
Ricottový piškotový dortík (Ricotta…
Rigatoni s chřestem
Rigatoni s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem
Risotto s masem a zeleninou
Risotto s masem a zeleninou
Risotto s medvědím česnekem
Risotto s medvědím česnekem
  • Recepty.cz
  • Risotto s chřestem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact