• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řezy z červeného vína
Napište svůj komentář k receptu

Řezy z červeného vína

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 17
doba přípravy: 70 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy z červeného vína
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g hera
    • 250
      g cukr
    • 4
      ks vejce
    • 1
      lžička skořice
    • 0,50
      lžička hřebíček
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 125
      ml červené víno
    • 100
      g čokoláda na vaření
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • tuk
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      špetka hřebíček nebo skořice
    • červené víno trochu

Postup přípravy receptu

1
Máslo, cukr a vejce utřeme nejlépe ve šlehači. Do ušlehané hmoty přidáme ostatní přísady a promícháme. Menší plech s vyšším okrajem nebo pekáček vymažeme tukem a vysypeme strouhankou a vlijeme těsto.
2
Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30-40 minut. Po upečení nalijeme na vlahý koláč polevu, po částečném zaschnutí krájíme na menší čtverečky. Na polevu všechny přísady utřeme asi po dobu 15 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Bábovka nebo věnec z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Cukroví z vína

Cukroví z vína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza T
    Tereza T | 3. 1. 2011 16:01

    Opraveno, díky.

  • pippiva
    pippiva | 29. 12. 2010 14:18

    Nejak moc vina... :-\

  • Vepřeková | 1. 12. 2007 10:48

    výborné, udělám jako řezy na vánoce. Přidala jsem čokoládu mandlovou hořkou. Mňam.

  • iva nemcova | 28. 11. 2007 15:35

    Recept me lakal,nechtelo se mi cekat az do vikendu s pecenim,tak jsem upekla polovicni davku uz dnes...Vyborne!Cast mouky jsem nahradila Solamylem,toho vina jsem dala vic(testo bylo moc huste),krehoucke,nadychane,vonave....Komu chutna svarene vino-puste se do toho.davam 1

  • Karina | 27. 11. 2007 16:40

    Tak upřímně, jak jsem se na tento recept těšila, tak výsledek mě nějak neuchvátil...moc sladký, chutná to jak svařený víno..

  • Dana | 26. 11. 2007 10:43

    Řezy byly opravdu výborné, jen ta konzistence těsta byla příliš tuhá na to, abych těsto vlila na plech. Musela jsem přidat více vína. Možná příště tuk rozpustím, nebo mi dá někdo jinou radu? Ale chuťově za 1.

  • Karlina | 25. 11. 2007 19:51

    Tak jsem se nechala nalákat hodnocením a stálo to za to, udělám jako řezy na Vánoce, nakrájím malé kostičky a mezi cukrovím to bude bájo

  • Hela - | 25. 11. 2007 00:11

    Dávám 1. Čokoláda se ni nechtěla strouhat, tak jsem jí rozehřála a víno jsem tam dala "krabicový svařák". Bála jsem se aby to nebyl jen perník, ten my nemusíme, ale bylo to opravdu dobré.

  • zuza | 20. 11. 2007 21:58

    jsou dobroučké ale čelaka jsem že budou více chutnat po vínu jinak opravdu příjemná chut i vůně

  • zuza | 19. 11. 2007 13:26

    mám upečeno a nádherně to voní jdu dělat polevu a ozvu se jak chutnají-- ale nemůžou než být super

  • Fleur | 17. 11. 2007 20:00

    velmi dobré, neměla jsem čokoládu, tak jsem tam nasatrouhala čokoládovou polevu tmavou, krásně kořeněné, příjemná vůně, poleva jako led, moc dobré

  • Jana Vencková | 16. 11. 2007 22:39

    Upekla jsem na víkend a před chvílí ochutnala. Jsou vážně moc dobré, příjemně kořenené a vláčné. Přitom recept není pracný a je rychlý. Optimální :-)) Určitě jsem je nedělala naposled, díky za inspiraci.

  • Vepřeková | 19. 6. 2007 22:19

    Dělala jsem přesně podle receptu i s polevou. Byly krásně kořeněné . Růžovou vinnou polevu jsem ještě ozdobně pocákala čokoládovou polevou a byly výstavní, vláčné a chutné

  • Alina | 18. 6. 2005 11:12

    Moc mě chutnaly, po vychladnutí s neslazenou šlehačkou lehce posypané skořicí. Je to takový vláčný pernícek, ale červené víno jim dává oopravdu dobrou chuť

  • Anonym | 15. 6. 2005 16:18

    Delala jsem rezy podle receptu, neni to zadny zazrak!

  • Hana Janů | 10. 6. 2005 19:35

    Tenhle recept znám, dělám ho dlouho a ráda jako řezy i jako dort

  • Anonym | 10. 6. 2005 19:23

    Chci se zeptat, nedá se to dělat s vínem bílým??

  • Karlina | 9. 6. 2005 09:32

    To je žúžo

  • Vlastimila Vacková | 4. 6. 2005 19:57

    Moc nám chutnalo, zařadím do moučníků, které budu dělat pravidelně. Nešel by z toho dort? Příště vyzkouším do dortové formy, promazat a polít polevou

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Citronová šťáva Čokoláda na vaření Cukr Hera Hřebíček Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Skořice Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Marinované buřty

Marinované buřty

Pizza na plech

Pizza na plech

Kuřecí prsa se žampiony II.

Kuřecí prsa se žampiony II.

Žampionový salát pro mlsné

Žampionový salát pro mlsné

Lahodná cizrna s česnekem

Lahodná cizrna s česnekem

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Jednoduchý domácí chléb bez hnětení

Plec pečená (nejen) se zelím

Plec pečená (nejen) se zelím

Chřest smažený v trojobalu

Chřest smažený v trojobalu

Makovec

Makovec

Doporučujeme

70 minut
Vepřová pečeně na pivu s jablečnou omáčkou

Vepřová pečeně na pivu s jablečnou…

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

39
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
16
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
15
Butter chicken masala
Butter chicken masala
13
Dýňový kompot
Dýňový kompot
13
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty
Šťavnaté masové koule s…

Zajímavé články

Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny Bohdalové si nesmíte nechat ujít
Bramborové smaženky s houbami podle Jiřiny…
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
AHA.cz Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Nedělní Aha! 12. 10. 2025

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Zemřela herečka Diane Keaton: Proč se nikdy nevdala?

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

Čím dál drsnější Zrádci 2: Písařovicová napomohla »vraždě«

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

Horoskop na další týden: Kdo si splní tajné přání a komu se vrátí do života bývalá láska?

  • Recepty.cz
  • Řezy z červeného vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact