• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řezy se žloutkovou polevou
Napište svůj komentář k receptu

Řezy se žloutkovou polevou

autor: helena papežíková
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 3
doba přípravy: 20 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy se žloutkovou polevou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 240
      g máslo
    • 240
      g ořechy mleté
    • 150
      g polohrubá mouka
    • 6
      bílek
    • 1
      lžička hnědý rum
    • 200
      g moučkový cukr
  • Poleva
    • 6
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • citronová šťáva dle chuti

Postup přípravy receptu

1
Máslo s cukrem umícháme do pěny, přidáme rum, mleté ořechy a promícháme. Nakonec zlehka přímícháme tuhý sníh z bílků a mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a pomalu pečeme. Na skoro upečený řez natřeme polevu a ještě dopečeme.
2
Poleva: žloutky, cukr a vanilkový cukr vymícháme a přidáme citrónovou šťávu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Ořechové řezy se žloutkovou polevou

Košíčky se žloutkovou pěnou

Košíčky se žloutkovou pěnou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Tereza - | 7. 6. 2007 17:26

    Polevu lejem tak, ako som už písala, teda nepečiem ju. A koláč nechám zaschnúť 1-2 dni, podľa teploty. My tento koláč pravidelne robíme na Vianoce, akosi sme si tak zvykli:))) Takže ho upečiem a režem o 2 dni. Poleva je výborná. Koláč vám neoschne, chráni ho poleva a orechy v ceste. Je super:)))

  • Linda | 7. 6. 2007 10:26

    Pani Tereza dakujem za odpoved tie rezy som piekla aj s polevou ako kaze recept,ale nabuduce ju len vylejem na kolac a necham zaschnut uvidim ci sa podari lepsie.

  • Tereza - | 30. 5. 2007 14:45

    Linda, ak ste nepiekli koláč s polevou, tak ste mali polevu ešte nevyschnutú Ja režem až na druhý deň, ak ste piekli s polevou, tak to vám neporadím, k tejto verzii som sa ešte nedostala:)))

  • linda | 30. 5. 2007 11:29

    vcera som piekla tieto rezy ale len zo 4 vajec na mensi plech.na polevu som dala 180g cukru a citronovu stavu.dodrzala so postup ale pri krajani poleva praska a z vnutra je tekuta neviem cim to je mozno malo cukru alebo ta citron.stava ma na to vplyv.

  • Helena Papežíková | 19. 10. 2005 11:12

    Pani Terezko, já to nebrala jako výčitku, jen jsem chtěla ostatní upozornit co je tam jiného. Je dobře že jste napsala jak to děláte vy alespoň ostatní můžou porovnat :-)

  • Tereza Jarčušková | 19. 10. 2005 07:03

    Pani Helenka, neberte to ako výčitku, ja som len napísala, ako sa robí ten koláč u nás, v okolí je veľmi obľúbený a každý ho tak robí. Naopak, zaujala ma vaša poleva a určite ju vyskúšam.

  • Helena Papežíková | 18. 10. 2005 17:20

    recept kde se ta poleva nedopéká, zná skoro každý,jestli ne tak se omlouvám, ale je skoro v každé kuchařce, ale já to změnila přidala jsem oproti kuchařkám do polevy cit. šťávu a polevu upekla, jednak zdůvodu že syrové vejce nejsou bezpečná a jednak podle mě to pozmění trochu chuť řežů a taky do těsta jsem přidala rum, proto jsem tady uvedla tento recept.

  • Naďa Lacková | 18. 10. 2005 12:57

    mám podobný recept(trošku lacnejší), dávam len 150 g mletých orechov, ale múky dávam viac 200-220 g polohrubej múky a 1/2 balíčka prášku do pečiva. Polevu robím tak ako v predchádzajúcom príspevku. Nalejem na horúci koláč a nechám zaschnúť.

  • Tereza Jarčušková | 18. 10. 2005 10:40

    Vynikajúci koláč, ktorý pečiem často. Iba polevu lejem na už upečený horúci koláč a nechám zaschnúť. Nedopekám s polevou. Je vláčny a keďže je s orechami, pokiaľ sa nezje, dlho vydrží jemný, nevysychá.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Citronová šťáva Hnědý rum Máslo Moučkový cukr Ořechy Polohrubá mouka Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Malinový koktejl

Malinový koktejl

Škvarková pomazánka podle řezníka Pospíšila

Škvarková pomazánka podle řezníka…

Blesková smaženka

Blesková smaženka

Gnocchi alla casa

Gnocchi alla casa

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Dýně z pánve

Dýně z pánve

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Kynutý švestkový závin (štrůdl)

Celerové karbanátky (sekaná)

Celerové karbanátky (sekaná)

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Hovězí kližka ala španělský ptáček

Doporučujeme

50 minut
Krůtí pečeně

Krůtí pečeně

20 minut
Rychlá mexická fazolová polévka

Rychlá mexická fazolová polévka

45 minut
Kuřecí mini řízečky s bylinkovou strouhankou

Kuřecí mini řízečky s bylinkovou…

90 minut
Francouzské brambory

Francouzské brambory

80 minut
Strouhaný kakaový koláč

Strouhaný kakaový koláč

45 minut
Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

Těstoviny s omáčkou z pečené zeleniny

60 minut
Tvarohová bábovka

Tvarohová bábovka

35 minut
Palačinka z trouby s karamelizovaným ovocem

Palačinka z trouby s karamelizovaným…

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

Poslední sledované recepty

20
Koprová omáčka v netradičním pojetí
Koprová omáčka v…
13
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
13
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
13
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
11
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice

Zajímavé články

Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se jedlo za „totáče“ a milujeme to i dnes?
Recepty, které přežily pád komunismu aneb Co se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře, které připravíte jen z pár surovin
Od pondělí do pátku: Rychlé a snadné večeře,…
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými sladkými výtvory
Šílené dorty: Česká cukrářka ohromuje svět svými…
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty, které jste určitě neznali
Luxusní pečené vepřové: 3 jednoduché recepty,…
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně až po večeři
Hřejivé podzimní menu nejen na víkend: Od snídaně…
AHA.cz Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Smutek u Adély Gondíkové: Lékaři potvrdili děsivou diagnózu

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Co se dělo 17. listopadu 1989 v ulicích a jak jsme vypadali? Zavzpomínejte na fotkách ze sametové revoluce

Blesk pro ženy 10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

10 zásadních žen sametové revoluce: Co dělají dnes?

Ženy.cz Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Průvodce randění na Tinderu: Poznáte psychopata ještě před první schůzkou?

Blesk.cz Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

Slavnostní odhalení kalendáře Pirelli očima Iny T.: Autenticita, asymetrie i kýč

SportRevue.cz FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

FOTO: Nejzoufalejší sportovní disciplína? Basket ve spodním prádle

Maminka.cz Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Kdybych mu dala lahvičku, ještě by byl naživu, říká zdrcená maminka, jejíž syn zemřel tři týdny po narození na dehydrataci

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

5 znamení zvěrokruhu, která nejvíce riskují: Kdo nemá žádné zábrany a rád překonává limity?

  • Recepty.cz
  • Řezy se žloutkovou polevou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact