• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 300
      g hrubá mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 300
      g měkký tvaroh
    • 200
      g brambory
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks žloutek
  • Sníh
    • 4
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo, mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce zpracujeme rychle v těsto. Pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný pekáč. Zapečeme asi na 160 °C, ale jen do poloviny. Poté vyndáme a uděláme náplň z tvarohu, brambor, cukru, vanilkového cukru a žloutků. Natřeme na těsto.
2
Nakonec si připravíme tuhý sníh z bílků, do kterého zašleháme cukr a ve vodní lázni za stálého šlehání uvaříme. Rovněž natřeme na řezy a dáme do trouby dopéci do světlehněda. Po vychladnutí ještě pocukrujeme a krájíme na řezy.
3
Recept jsem našla ve starých ručně psaných receptech. Řezy jsou skutečně voňavé, vynikající - jen se musí pro drobivost spodního těsta jíst lžičkou. Komu by to vadilo, může použít těsto z receptu na mřížkovou buchtu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…

Chléb s bramborovou kaší

Chléb s bramborovou kaší

Kapr pod bramborovou čepicí

Kapr pod bramborovou čepicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 13. 1. 2007 17:17

    Řezy jsou výborné, včera jsem je upekla, dnes máme už jen zbytek. Recept jsem našla v jedné kuchařce a pak, když jsem ho chtěla sem zadat, tak i tady. Náplň jsem udělala ze 2 tvarohů a nepatrně přidala cukr do náplně. Ale ani to nemuselo být. Ten sníh je dost sladký. Těsto jsem jen tak rukou roztáhla po vymaštěném plechu /šlo to pěkně/ a po zapečení potřela nejprve marmeládou a pak náplní a sněhem.

  • Airan Novakova | 16. 12. 2005 14:23

    Mily anonyme, ja uz to davno vim, ten moucnik jsem delala uz dvakrat. Mnozstvi naplne delam z davky a pul jak radi p.Ticha a ubiram 50g cukru ze snehu. Od te doby co jsem to napsala uteklo hodne vody a zmenilo se spousto, vcetne me prezdivky:-)))))

  • Anonym | 16. 12. 2005 13:20

    Paní Jano Nováková, dávám za pravdu autorce receptu, že chuť brambor není cítit. Brambory-vařené - jsou vynikající surovina do moučníků.

  • Jana Tichá | 3. 6. 2005 19:23

    Vtip je v tom, že chuť brambor není vůbec cítit. Náplň zjemní podobně, jako když přidáte puding. A krásně voní po vanilinovým cukru. Co by na mě přišlo, udělala bych jí ještě víc, protože na velký plech ji natřete na těsto jen tak tak.

  • Jana Novakova | 3. 6. 2005 18:08

    Pani Jano, ten recept vypada zajimave, rekla bych nevsedne, ale nedokazu si predstavit jak muze chutnat kombinace brambor s tvarohem v moucniku...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Brambory Hrubá mouka Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Štafetky

Štafetky

Pizza chudobka

Pizza chudobka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rychlé rizoto z uzeného kuřete

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Piškotová roláda podle Lidušky

Piškotová roláda podle Lidušky

Fazolková omáčka

Fazolková omáčka

Sezamové kuře v těstíčku

Sezamové kuře v těstíčku

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

115
Rybí směs se zeleninou a nudlemi
Rybí směs se zeleninou a…
32
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Houbový guláš
Houbový guláš
29
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
23
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

Petr Malásek a Dana Morávková: Zaláskované vyznání! »Holčičko moje...«

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Bolestné přiznání mámy, jejíž dceři byl na oslavě odepřen dort: Vůči tříletému dítěti to bylo zbytečně kruté, postěžovala si

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact