• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní
Napište svůj komentář k receptu

Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 2
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 200
      g máslo
    • 300
      g hrubá mouka
    • 80
      g moučkový cukr
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      ks vejce
  • Náplň
    • 300
      g měkký tvaroh
    • 200
      g brambory
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 4
      ks žloutek
  • Sníh
    • 4
      ks bílek
    • 200
      g moučkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Máslo, mouku, cukr, prášek do pečiva a vejce zpracujeme rychle v těsto. Pomocí válečku přeneseme na vymazaný a vysypaný pekáč. Zapečeme asi na 160 °C, ale jen do poloviny. Poté vyndáme a uděláme náplň z tvarohu, brambor, cukru, vanilkového cukru a žloutků. Natřeme na těsto.
2
Nakonec si připravíme tuhý sníh z bílků, do kterého zašleháme cukr a ve vodní lázni za stálého šlehání uvaříme. Rovněž natřeme na řezy a dáme do trouby dopéci do světlehněda. Po vychladnutí ještě pocukrujeme a krájíme na řezy.
3
Recept jsem našla ve starých ručně psaných receptech. Řezy jsou skutečně voňavé, vynikající - jen se musí pro drobivost spodního těsta jíst lžičkou. Komu by to vadilo, může použít těsto z receptu na mřížkovou buchtu.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou náplní

Křehký koláč s tvarohovo-jablečnou…

Chléb s bramborovou kaší

Chléb s bramborovou kaší

Kapr pod bramborovou čepicí

Kapr pod bramborovou čepicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 13. 1. 2007 17:17

    Řezy jsou výborné, včera jsem je upekla, dnes máme už jen zbytek. Recept jsem našla v jedné kuchařce a pak, když jsem ho chtěla sem zadat, tak i tady. Náplň jsem udělala ze 2 tvarohů a nepatrně přidala cukr do náplně. Ale ani to nemuselo být. Ten sníh je dost sladký. Těsto jsem jen tak rukou roztáhla po vymaštěném plechu /šlo to pěkně/ a po zapečení potřela nejprve marmeládou a pak náplní a sněhem.

  • Airan Novakova | 16. 12. 2005 14:23

    Mily anonyme, ja uz to davno vim, ten moucnik jsem delala uz dvakrat. Mnozstvi naplne delam z davky a pul jak radi p.Ticha a ubiram 50g cukru ze snehu. Od te doby co jsem to napsala uteklo hodne vody a zmenilo se spousto, vcetne me prezdivky:-)))))

  • Anonym | 16. 12. 2005 13:20

    Paní Jano Nováková, dávám za pravdu autorce receptu, že chuť brambor není cítit. Brambory-vařené - jsou vynikající surovina do moučníků.

  • Jana Tichá | 3. 6. 2005 19:23

    Vtip je v tom, že chuť brambor není vůbec cítit. Náplň zjemní podobně, jako když přidáte puding. A krásně voní po vanilinovým cukru. Co by na mě přišlo, udělala bych jí ještě víc, protože na velký plech ji natřete na těsto jen tak tak.

  • Jana Novakova | 3. 6. 2005 18:08

    Pani Jano, ten recept vypada zajimave, rekla bych nevsedne, ale nedokazu si predstavit jak muze chutnat kombinace brambor s tvarohem v moucniku...

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Řezy Pečení Výjimečný den Posvícení Návštěva Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Brambory Hrubá mouka Máslo Měkký tvaroh Moučkový cukr Prášek do pečiva Vanilkový cukr Vejce Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka "hned pryč"

Pomazánka "hned pryč"

Vepřové maso na paprice

Vepřové maso na paprice

Slaná roláda jako dort

Slaná roláda jako dort

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Cikánská pečeně na víně s kořenovou zeleninou

Cikánská pečeně na víně s kořenovou…

Brokolicová polévka se sýrem a máslovými krutony

Brokolicová polévka se sýrem a…

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Rychlá vajíčková pomazánka s pomazánkovým máslem

Rychlá vajíčková pomazánka s…

Batátový koláč

Batátový koláč

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

63
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
45
Americké lívance
Americké lívance
35
Klasické lečo
Klasické lečo
16
Domácí jitrnice
Domácí jitrnice
16
Bramboračka s bylinkovými noky
Bramboračka s…

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

Princ Andrew po kritice kvůli Epsteinovi: Vzdal se titulu i poct!

SportRevue.cz FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

FOTO: Sexy kalendář. Polonahým cheerleaders to v plavkách zatraceně sluší

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Řezy s tvarohovo-bramborovou náplní
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact